Χίος, Κυριακή 25 Μαρτίου

Τελειώνει το Φράγμα Κόρης γεφύρι, λόγο πριν κλείσει τα... 100

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Τετ, 07/02/2018 - 15:07
Επιθεωρώντας τις εργασίες στο Φράγμα

Πριν κλείσει τα …100 φαίνεται ότι θα ολοκληρωθεί το Φράγμα Κόρης γεφύρι, μιας και οι εργασίες βρίσκονται πια στα τελικά στάδια, με τον Αντιπεριφερειάρχη Σταμάτη Κάρμαντζη και τον ομόλογο του Γιάννη Ξενάκη να μεταφέρουν μια συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία του έργου.

«Αυτή την στιγμή γίνονται τσιμεντοενέσεις», ανέφερε ο κ.Κάρμανζτης, «που θα διαρκεσουν 2 με 3 μήνες, ενώ παράλληλα θα ληφθεί υλικό από τον καθρέπτη του φράγματος και από την βάση, μέσα από γεωτρήσεις, για  να δούμε αν έχουμε προβλήματα από τις αντοχές που προβλέπονται μέσα από τους κανόνες ασφαλείας» συμπλήρωσε.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων αυτών υπολογίζεται ότι θα τα έχει η Περιφέρεια σε ένα τετράμηνο περίπου.

«Αν όλα πάνε καλά και δεν έχουμε εκπλήξεις, το φράγμα μέχρι τέλος του 2018 θα έχει ολοκληρωθεί» τόνισε ο κ.Κάρμαντζης, εξέλιξη που θα εξαρτηθεί από τα αποτελέσματα  των γεωτρήσεων.
Παράλληλα έχουν εγκριθεί τα ποσά για την κατασκευή των δικτύων από την ΔΕΥΑΧ έτσι ώστε το φράγμα να είναι και λειτουργικό, δηλαδή να διοχετεύει νερό στην πόλη και στην περιοχή του Κάμπου, που υπάρχουν αυξημένες ανάγκες.

«Το σημαντικό για μας, είναι η ολοκλήρωση του έργου να βοηθήσει στην βελτίωση ζωής των πολιτών της Χίου», ανέφερε ο Γιάννης Ξενάκης.

 

 

 

Ολοκληρώνεται το Φράγμα
Από τις εργασίες τσιμεντενέσεων

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 25/03/2018 - 06:40
φωτο αρχείου

Με μαθητική και στρατιωτική παρέλαση στην οδό Δημοκρατίας κορυφώνονται σήμερα στο νησί μας οι εκδηλώσεις για τον εορτασμό των 197 χρόνων από την επανάσταση του γένους του 1821.

Αναλυτικά το πρόγραμμα εκδηλώσεων έχει ως εξής:

7:00 π.μ. Θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των Εκκλησιών στο νησί. 

8:00 π.μ. Επαρση σημαίας στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.

11:00 π.μ. Τέλεση δοξολογίας στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Χίου.

Εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από τον Δημήτριο Τσαφούλη, Αντισυνταγματάρχη Πεζικού της 96 ΑΔΤΕ.

11:45 π.μ. Επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο των Πεσόντων.

12:00 μ. Παρέλαση της Φιλαρμονικής του Δήμου, παλαιών Πολεμιστών, των μαθητών και μαθητριών της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, των Οδηγών και Προσκόπων, των τοπικών Πολιτιστικών και Αθλητικών Συλλόγων, των μαθητών και μαθητριών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, των σπουδαστών/τριών ΑΕΝ Χίου και ΑΕΝ Οινουσσών, αντιπροσωπευτικών τμημάτων του Στρατού και του Λιμενικού Σώματος, καθώς και της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ.

Μετά την παρέλαση θα ακολουθήσει δεξίωση από το Δήμο Χίου στο Δημαρχιακό  Μέγαρο για τις Αρχές και το κοινό.

5:45 μ.μ. Αρχιερατικός μεθεόρτιος εσπερινός στον Ιερό Ναό Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης της Χίου. Ακολουθεί η Λιτάνευση της Ιεράς Εικόνος Παναγίας Ευαγγελιστρίας της πόλης Χίου.

7.20 μ.μ. Υποστολή σημαίας στην Πλατεία νικολάου Πλαστήρα, με τη συμμετοχή της Στρατιωτικής Μπάντας της 96 ΑΔΤΕ και στρατιωτικού τιμητικού αποσπάσματος.