Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Θέλουν να σώσουν την ΕΝΑ αλλά στα λόγια

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΑ στην Περιφερειακή Ενότητα
Δείτε το Βίντεο
Τετ, 13/09/2017 - 03:00

Με αντικείμενο την αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της ΕΝΑ, προκειμένου να διασωθεί άλλη μια φορά, συνεδρίασε με τηλεδιάσκεψη το Δ.Σ. της στην Περιφερειακή Ενότητα Χίου. Ο Πρόεδρός της, Γιάννης Μανάρας, με αφορμή αντιρρήσεις της Επιτρόπου, επειδή οι μετά Καλλικράτη αναπτυξιακές εταιρείες, απαιτούν  άλλες διαδικασίες, πρότεινε αύξηση μετοχικού κεφαλαίου 400.000 ευρώ τα οποία να καταβάλλει η Περιφέρεια αφού πλέον η ΕΝΑ Χίου έχει μετονομαστεί σε ΕΝΑ Β. Αιγαίου.Πρότεινε μάλιστα από τη μία αξιοποίηση του κέντρου “Καλουτάς” και από την άλλη να γίνει φορέας διαχείρισης τουριστικού προορισμού.Με τη σειρά του ο Θεματικός Αντιπεριφερειάρχης, Γιάννης Ξενάκης, θύμισε απλά αλλά ουσιαστικά ότι η ΕΝΑ ως αναπτυξιακό εργαλείο υπήρχε προ του… Καλλικράτη, συνεπώς θεώρησε ότι το θέμα με την Επίτροπο είναι τυπικό, αλλά μπορεί να καθυστερήσει ακόμα και ένα χρόνο τις αποφάσεις, συνεπώς χαρακτήρισε την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου ως μονόδρομο.Από την πλευρά του Δήμου Χίου ο Κώστας Καρατζάς αλλά και ο Δήμαρχος Ψαρών επεσήμαναν ότι μέχρι σήμερα ακούν πολλά λόγια αλλά στην πράξη η ΕΝΑ δεν έχει αντικείμενο επειδή δεν της ανατίθεται.Εκ μέρους της ίδιας της εταιρείας τοποθετήθηκε ο Διευθυντής της, Πάρις Βελιανίτης, που αφού είπε ότι το Δ.Σ. πρέπει να αποφασίσει ή να κλείσει την Εταιρεία ή να της δώσει αντικείμενο, αντέδρασε με σφοδρότητα στην πρόταση του Προέδρου του Δ.Σ., Γιάννη Μανάρα, οι δύο εργαζόμενοί της να μην πληρωθούν για ένα τρίμηνο μέχρι την αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου.Στο ίδιο μήκος κύματος κυμάνθηκε και η τοποθέτηση της έτερης υπαλλήλου, Στέλλας Τσιμπή.Η ανατροπή ήρθε με την εισήγηση του Γιάννη Ξενάκη, που μετά τον διάλογο που προηγήθηκε, πρότεινε να μην γίνει αύξηση αν προηγούμενα δεν συνεδριάσει το Περιφ. Συμβούλιο, με θέμα το αντικείμενο της ΕΝΑ.“Δεν έχει κανένα νόημα”, είπε, “να συζητάμε ατέρμονα”, κάτι με το οποίο τελικά συμφώνησαν όλοι.“Ας αναθέσουμε πρώτα εργασίες στην ΕΝΑ, να έχει αντικείμενο και κέρδη και μετά την… σώζουμε με αύξηση του μετοχικού της κεφαλαίου.”, κατέληξε.

Συνεδρίαση του Δ.Σ. της ΕΝΑ στην Περιφερειακή Ενότητα - Θέλουν να σώσουν την ΕΝΑ αλλά στα λόγια

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 06:19
Συγκέντρωση για τη Μακεδονία

Με ανακοίνωση του ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, συμμετέχει στη συγκέντρωση για την μακεδονία, που γίνεται στη Θεσσαλονίκη σημειώνοντας μεταξύ άλλων: 

Ο Σύλλογος Ποντίων Χίου, μέλος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ποντιακών Σωματείων και ως ο μοναδικός ενεργός Ποντιακός Σύλλογος στο Βορειοανατολικό Αιγαίο, παρακολουθεί εδώ και καιρό της εξελίξεις για το Μακεδονικό.      

       Ως Πόντιοι, που γεννηθήκαμε και κατοικούμε και στην φιλόξενη Μακεδονία, δηλώνουμε ΠΑΡΩΝ με μέλη του Συλλόγου μας, στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στης 21 Ιαν 2018 στον Λευκό Πύργο της Θεσσαλονίκης, εκπροσωπώντας το νησί που μας έχει αγκαλιάσει και μας φιλοξενεί.

       Η Ελλάδα καλείται να υπερασπιστεί την ιστορική αλήθεια κόντρα σε όσους επιχειρούν να την παραχαράξουν, οι στιγμές είναι κρίσιμες και απαιτούν σοβαρότητα, υπευθυνότητα και εθνική ενότητα.

       Το Σωματείο μας απέδειξε στην τοπική κοινωνία περίτρανα, ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ.

       Συσπειρωνόμαστε και χέρι – χέρι στης 21 Ιαν 2018 και ώρα 14:00 στον Λευκό Πύργο, φωνάζουμε όλοι μαζί, πιστοί στην αδιαπραγμάτευτη ιστορική αλήθεια, η Μακεδονία είναι ΜΙΑ, είναι ΕΛΛΗΝΙΚΗ, είναι ΞΑΚΟΥΣΤΗ, είναι του ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΥ Η ΧΩΡΑ.

 

 

 

Για το Δ.Σ του Σ.Π Χίου

Ο Πρόεδρος

 

 

Δημήτριος Νικολαΐδης