Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Θετικό ότι ενημερώσαμε τη Βουλή για το προσφυγικό, αλλά ποιός μας ακούει;

Δείτε το Βίντεο
Σάβ, 04/11/2017 - 12:40

Σημαντική, χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Χίου, την επίσκεψη στην Διαρκή Επιτροπή Δημόσιας Διοίκησης, Δημόσιας Τάξης και Δικαιοσύνης της Βουλής, τις προηγούμενες μέρες.

«Ήταν πολύ σημαντικό που ενημερώσαμε τους βουλευτές από όλη την Ελλάδα, για την κατάσταση που επικρατεί στα νησιά, ζητώντας την άμεση αποσυμφόρηση τους» ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι μετά από 2,5 χρόνια προσφυγικής κρίσης έπρεπε να είχαμε αποτελέσματα που θα  διευκολύνουν την ζωή όχι μόνο των νησιωτών αλλά και των ίδιων των προσφύγων.

«Σημαντικό είναι επίσης, συμπλήρωσε ο Δήμαρχος Χίου, ότι κατανόησαν την αναγκαιότητα νομοθετικών ρυθμίσεων που θα βοηθήσουν».

Το μόνο που μένει είναι να δούμε στην πράξη να εφαρμόζονται πολιτικές που θα αποσυμφορήσουν  τα νησιά,  και θα απεγκλωβίσουν πρόσφυγες και μετανάστες. 

 

ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ Η ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΒΟΥΛΗ, ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ

Σχετικά Άρθρα

Θέλει μόνο πλήρη ένταξη στην Ε.Ε., δήλωσε ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.
Παρ, 19/01/2018 - 11:26

Απειλώντας να τινάξει στον αέρα τη συμφωνία για το μεταναστευτικό, η Τουρκία προειδοποιεί την Ευρωπαϊκή Ένωση ότι θα απορρίψει οποιαδήποτε πρόταση διαφορετική από την πλήρη ένταξή της στην Ε.Ε. ως κράτος - μέλος, δήλωσε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Ομέρ Τσελίκ.

«Μια προνομιακή εταιρική σχέση ή ανάλογες προσεγγίσεις δεν τις παίρνουμε σοβαρά υπόψη μας. Δεν μπορούν να προσφέρουν στην Τουρκία κάτι τέτοιο», τόνισε ο Τσελίκ σε συνέντευξή του, επισημαίνοντας ότι «όπως και να αποκαλείται, προνομιακή εταιρική σχέση ή συνεργασία κατά της τρομοκρατίας, μια τέτοια πρόταση δεν θα την εξετάσει καν η Τουρκία».

Παράλληλα, προειδοποίησε ότι με δεδομένη την τρέχουσα κατάσταση η Άγκυρα δεν έχει λόγο να τηρήσει τη συμφωνία που έχει συνάψει για τον περιορισμό των μεταναστευτικών ροών προς την Ευρώπη, καταγγέλλοντας την Ε.Ε. ότι δεν τηρεί όλους τους όρους της συμφωνίας.

Η οικονομική βοήθεια που λαμβάνει η Τουρκία δεν λειτουργεί, δεν έχουν ανοίξει νέα κεφάλαια στις ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την Ε.Ε και δεν έχουν σημειωθεί πρόοδοι στην επέκταση της τελωνειακής συμφωνίας μεταξύ των δύο πλευρών υπογράμμισε ο κ. Τσελίκ. «Ουσιαστικά η Τουρκία δεν έχει λόγο να εξακολουθεί να τηρεί τη συμφωνία αυτή», κατέληξε

Να σημειωθεί ότι ο Γάλλος πρόεδρος Εμανουέλ Μακρόν είχε δηλώσει πριν από δύο εβδομάδες ότι οι εξελίξεις στην Τουρκία δεν επιτρέπουν να σημειωθεί πρόοδος στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις. Σύμφωνα με τον ίδιο, οι συζητήσεις θα πρέπει να επικεντρωθούν αλλού, κάνοντας λόγο για την πιθανότητα μιας προνομιακής εταιρικής σχέσης μεταξύ Άγκυρας και Ε.Ε.

naftemporiki.gr με πληροφορίες από ΑΜΠΕ