Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Τιμάμε τη γυναίκα και τους αγώνες της

Μήνυμα του Αντιπεριφερειάρχη Χίου Στ. Κάρμαντζη για την Ημέρα της Γυναίκας
Πέμ, 08/03/2018 - 10:21

Σήμερα 8 Μαρτίου τιμούμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας όχι μόνο για τυπικούς και συμβολικούς αλλά για ουσιαστικούς ανθρώπινους λόγους. Η Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας θεσπίστηκε από τον Ο.Η.Ε. το 1977, για να τιμάται η μνήμη των γυναικείων αγώνων για την κατάκτηση ίσων ευκαιριών και δικαιωμάτων.

Αγώνες που έδιναν οι γυναίκες για αιώνες, από την Αρχαιότητα μέχρι τον την εποχή μας. Αγώνες συμβολικοί, όπως της Λυσιστράτης, αιματηροί, όπως των γυναικών της Γαλλικής Επανάστασης, που φώναζαν στους δρόμους για «ελευθερία και ισότητα» ή των εργατριών της Νέας Υόρκης που κάνοντας απεργία για να προασπίσουν τα δικαιώματά τους ξυλοκοπήθηκαν άγρια από την αστυνομία.

Τη μέρα αυτή λοιπόν τιμάμε τη γυναίκα και τους αγώνες της, που και σήμερα συνεχίζονται, με νέους πια στόχους, σε νέες συνθήκες.

Διαφορετικές, αλλά ισότιμες, πολυτάλαντες, πολυσχιδείς και πολυδιάστατες οι γυναίκες σήμερα αγωνίζονται σε πολλούς στίβους, προσπαθώντας να ανταποκριθούν ταυτόχρονα σε πολλούς ρόλους.

Τιμάμε ακόμα στην καθημερινή ζωή μας, την αναντικατάστατη παρουσία και προσφορά της γυναίκας, της μάνας, της αδερφής, της συντρόφου  στην κοινωνική ζωή, στην οικογένεια, στην επιστήμη, στον πολιτισμό και στην τέχνη.  Ειδικά εδώ στο νησί μας τιμάμε τη Γυναίκα Διαχρονικό Στυλοβάτη της χιώτικης οικογένειας, την ευαισθησία, το μόχθο και την προσφορά της.

Χρόνια  Πολλά  σε όλες τις γυναίκες.

 

Χρόνια  Πολλά  σε όλες τις γυναίκες.

Σχετικά Άρθρα

Ζητά από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
Τρί, 19/06/2018 - 12:18
Επιθεωρώντας τις εργασίες στο Φράγμα

Με έγγραφό του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, του ζητά να ενεργήσει άμεσα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ, αφού τόσα απαιτούνται για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στον μανδύα του φράγματος "Κόρης Γεφύρι". Του θυμίζει μάλιστα τη δέσμευση που είχε δώσει ότι το έργο θα τελειώσει μέσα στο 2018.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας για το ζωτικής σημασίας έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι στη Χίο. Υπάρχει η ανάγκη αντικατάστασης του μανδύα του Φράγματος, λόγω φθορών εξαιτίας της μακρόχρονης καθυστέρησης και αλλεπάλληλων διακοπών εργασιών. Μόνο έτσι το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί κατά τρόπο λειτουργικό και ασφαλή.

Για την αντικατάσταση του μανδύα του Φράγματος απαιτείται ποσό ύψους 600.000 €  το οποίο πρέπει άμεσα να βρεθεί και να διασφαλιστεί, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες, καθώς και η άμεση απορρόφηση της εξασφαλισμένης πίστωσης 120.000 € για το έργο των σωληνώσεων.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται άμεσα η διενέργεια τεχνικής σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  στην οποία ως επιβλέπουσα υπηρεσία μπορούμε να καταθέσουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις προτάσεις μας.

Πρωταρχική μας αγωνία και μέλημα είναι η ολοκλήρωση του έργου με τρόπο ασφαλή και λειτουργικό. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή χρονοτριβή μεγαλώνει την ανησυχία ολόκληρης της κοινής γνώμης της Χίου για την τύχη του έργου.

Υπενθυμίζω ότι η ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι  εντός του 2018 ήταν από τις βασικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης. Άλλωστε ο ίδιος πρόσφατα είχατε διαβεβαιώσει ότι «όλα βαίνουν καλώς» γι’ αυτό το έργο πνοής για το νησί της Χίου, πράγμα που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάθε καθυστέρηση ή εκ νέου διακοπή των εργασιών θα έχει ευνόητες συνέπειες στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της δέσμευσης αυτής.

Με εκτίμηση  

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ"