Χίος, Τρίτη 20 Μαρτίου

Τώρα ξέμειναν από... μεταφραστές. Βουβό τηλέφωνο με τους πρόσφυγες

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 05/03/2018 - 15:23
φωτο αρχείου
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από την 1η Μαρτίου σταμάτησε η παροχή διερμηνείας στις πύλες εισόδου της χώρας, με τη συνδρομή της ΜΕΤΑδρασης, αφού  η σχετική χρηματοδότηση, που παρείχε τη διερμηνεία, έχει λήξει από τα τέλη του 2017 και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για ανανέωσή της. Η ΜΕΤΑδραση κάλυπτε τις ανάγκες σε διερμηνεία με εκπαιδευμένους διερμηνείς σε 38 γλώσσες και διαλέκτους, πολλές εκ των οποίων είναι σπάνιες, τόσο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, στην Υπηρεσία Ασύλου, στην Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, όσο και στα Νοσοκομεία των νησιών.

Όπως είπε στην ΑΛΗΘΕΙΑ η Μαρία Νακασιάν, υπεύθυνη στο κομμάτι της Διερμηνείας στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, στο νησί μας σε μηνιαία βάση, 25 διερμηνείς, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης και τηλεφώνου, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Όπως είπε, τους τελευταίους δύο μήνες,  Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η Οργάνωση κάλυψε το κόστος με ίδιους πόρους και με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να βρεθεί αρμοδίως κάποια λύση, πλην όμως τέτοια δε δόθηκε.

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/03/2018 - 19:13
φωτο αρχείου

Οπως ενημερώνει η Αστυνομική Διεύθυνση συνελήφθη, σήμερα (20-03-2018) στη Χίο, από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Χίου, ένας αλλοδαπός, ηλικίας 17 ετών, ο οποίος κατηγορείται για το αδίκημα της αντίστασης και της απόπειρας πρόκλησης σωματικών βλαβών.

Ειδικότερα, ο 17χρονος, βρισκόμενος σε χώρο παραμονής αλλοδαπών αφού ενεπλάκη σε επεισόδιο με άλλους αλλοδαπούς, ακολούθως αρνήθηκε να συμμορφωθεί σε υποδείξεις αστυνομικού και απώθησε βίαια αυτόν προκειμένου να αποφύγει τη σύλληψη. Κατά την εξέλιξη του περιστατικού ο ίδιος δράστης προσπάθησε να επιτεθεί με πέτρες σε βάρος του ίδιου αστυνομικού. Προανάκριση διενεργείται από το Αστυνομικό Τμήμα Χίου.