Χίος, Κυριακή 24 Ιουνίου

Τώρα ξέμειναν από... μεταφραστές. Βουβό τηλέφωνο με τους πρόσφυγες

Ακούστε το ηχιτικό
Δευ, 05/03/2018 - 15:23
φωτο αρχείου
Ηχητικό απόσπασμα: 

Από την 1η Μαρτίου σταμάτησε η παροχή διερμηνείας στις πύλες εισόδου της χώρας, με τη συνδρομή της ΜΕΤΑδρασης, αφού  η σχετική χρηματοδότηση, που παρείχε τη διερμηνεία, έχει λήξει από τα τέλη του 2017 και δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλεψη για ανανέωσή της. Η ΜΕΤΑδραση κάλυπτε τις ανάγκες σε διερμηνεία με εκπαιδευμένους διερμηνείς σε 38 γλώσσες και διαλέκτους, πολλές εκ των οποίων είναι σπάνιες, τόσο στα Κέντρα Υποδοχής και Ταυτοποίησης Προσφύγων και Μεταναστών, στην Υπηρεσία Ασύλου, στην Αστυνομία, το Λιμεναρχείο, όσο και στα Νοσοκομεία των νησιών.

Όπως είπε στην ΑΛΗΘΕΙΑ η Μαρία Νακασιάν, υπεύθυνη στο κομμάτι της Διερμηνείας στην συγκεκριμένη ΜΚΟ, στο νησί μας σε μηνιαία βάση, 25 διερμηνείς, είτε με φυσική παρουσία, είτε μέσω τηλεδιάσκεψης και τηλεφώνου, προσέφεραν τις υπηρεσίες τους.

Όπως είπε, τους τελευταίους δύο μήνες,  Ιανουάριο και Φεβρουάριο, η Οργάνωση κάλυψε το κόστος με ίδιους πόρους και με τη βοήθεια της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες, προκειμένου να δοθεί ο απαραίτητος χρόνος για να βρεθεί αρμοδίως κάποια λύση, πλην όμως τέτοια δε δόθηκε.

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 23:13
Πανηγυρισμοί στις πόλεις

«Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κέρδισε τις προεδρικές εκλογές» ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος της τουρκικής κυβέρνησης. Με βάση τα τελευταία επίσημα αποτελέσματα που μεταδόθηκαν από τουρκικά τηλεοπτικά κανάλια, με καταμετρημένο το 95,1% των ψήφων, ο Ερντογάν συγκεντρώνει ποσοστό 52,8%. Νωρίτερα, την «παραποίηση» των αρχικών αποτελεσμάτων των βουλευτικών και προεδρικών εκλογών που μεταδόθηκαν από το κρατικό πρακτορείο «Anadolu» κατήγγειλαν το βράδυ της Κυριακής τα κόμματα της αντιπολίτευσης.