Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Τρία χρόνια μόνο ψέματα

Ανακοίνωση της Παγχιακής Επιτροπής Αγώνα για το προσφυγικό
Τετ, 25/04/2018 - 06:13
μακέτα επιτροπής

Πιστεύουν στα ανοικτά σύνορα, στο ανοικτό κάλεσμα προς όλη την υφήλιο και θέλουν το Αιγαίο θάλασσα της ειρήνης .

Εννοούν εκατοντάδες πνιγμένους, όλη την Ευρώπη φρούριο και τα ακριτικά νησιά της Ελλάδας, ουσιαστικά ΕΚΤΟΣ Ευρώπης και ΕΚΤΟΣ Ελληνικής επικράτειας.

Μιλάνε για εθνική κυριαρχία .

Εννοούν λευκή πετσέτα παράδοσης στις Τουρκικές ορέξεις, απόλυτη ομηρεία των νησιών και παράδοση της διαχείρισης της κεντρικής εξουσίας στην ‘Υπατη Αρμοστεία και τις ΜΚΟ.

Μιλάνε για ακραία στοιχεία και καταστάσεις .

Εννοούν μετανάστες σε ακραία απόγνωση λόγω του εγκλωβισμού που οι ίδιοι έχουν δημιουργήσει και πρωτόγνωρα ακραίες συνθήκες για τους νησιώτες.

Μιλάνε για αποσυμφόρηση των νησιών . ( Βίτσας 23-3-2018: μείωση πληθυσμού στη ΒΙΑΛ σε ένα μήνα κατά 50-60%)

Εννοούν, σταδιακή αντικατάσταση του ΝΤΟΠΙΟΥ πληθυσμού, στο προσεχές διάστημα.

Μιλάνε για σεβασμό στους ακρίτες των νησιών .

Δεν διστάζουν, μιας και δεν έχουν άλλα επιχειρήματα, να χαρακτηρίσουν ως ακροδεξιούς όλους τους κατοίκους της Λέσβου, όπως είχαν κάνει στο παρελθόν και για τους κατοίκους της Χίου, της Σάμου και της Κω, αλλά και όποιους δεν συμφωνούν με την προπαγάνδα τους και τις επικίνδυνες ιδεοληψίες τους.

Μιλάνε για αποδοχή στις αποφάσεις της δικαιοσύνης .

ΔΕΝ θέλουν να τηρήσουν ούτε τις αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας, του ακρογωνιαίου λίθου του Ελληνικού Συστήματος Δικαστικού Ελέγχου.

Εξαγγέλλουν ανάπτυξη και οργανώνουν ειδικό Συνέδριο στο Βόρειο Αιγαίο .

Εννοούν πλήρη οικονομική καταστροφή, αύξηση του ΦΠΑ στο 24% αρχίζοντας από τα μαρτυρικά Ψαρά, απώλεια κοινωνικής συνοχής, συμπλοκές, ΜΑΤ και παγίωση της ανασφάλειας. Μετατρέπουν τα ακριτικά νησιά σε σύγχρονα Ellis islands.

Τρία χρόνια και .....ΜΟΝΟ ψέματα. Δυστυχώς έχουν αποδειχθεί επικίνδυνα ψέματα.

ΠΑΓΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ

Σχετικά Άρθρα

Ζητά από τον Υπ. Αγροτικής Ανάπτυξης ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου
Τρί, 19/06/2018 - 12:18
Επιθεωρώντας τις εργασίες στο Φράγμα

Με έγγραφό του στον Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης, Ευάγγελο Αποστόλου, ο Αντιπεριφερειάρχης Χίου, Σταμάτης Κάρμαντζης, του ζητά να ενεργήσει άμεσα για την εξασφάλιση χρηματοδότησης 600.000 ευρώ, αφού τόσα απαιτούνται για να αποκατασταθούν τα προβλήματα στον μανδύα του φράγματος "Κόρης Γεφύρι". Του θυμίζει μάλιστα τη δέσμευση που είχε δώσει ότι το έργο θα τελειώσει μέσα στο 2018.

Ακολουθεί αναλυτικά η επιστολή του:

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ

Επικοινωνώ μαζί σας για το ζωτικής σημασίας έργο του Φράγματος Κόρης Γεφύρι στη Χίο. Υπάρχει η ανάγκη αντικατάστασης του μανδύα του Φράγματος, λόγω φθορών εξαιτίας της μακρόχρονης καθυστέρησης και αλλεπάλληλων διακοπών εργασιών. Μόνο έτσι το έργο θα μπορέσει να ολοκληρωθεί κατά τρόπο λειτουργικό και ασφαλή.

Για την αντικατάσταση του μανδύα του Φράγματος απαιτείται ποσό ύψους 600.000 €  το οποίο πρέπει άμεσα να βρεθεί και να διασφαλιστεί, ώστε να ξεκινήσουν οι απαραίτητες εργασίες, καθώς και η άμεση απορρόφηση της εξασφαλισμένης πίστωσης 120.000 € για το έργο των σωληνώσεων.

Για το σκοπό αυτό απαιτείται άμεσα η διενέργεια τεχνικής σύσκεψης στο αρμόδιο Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων  στην οποία ως επιβλέπουσα υπηρεσία μπορούμε να καταθέσουμε αναλυτικά και τεκμηριωμένα τις προτάσεις μας.

Πρωταρχική μας αγωνία και μέλημα είναι η ολοκλήρωση του έργου με τρόπο ασφαλή και λειτουργικό. Κάθε περαιτέρω καθυστέρηση ή χρονοτριβή μεγαλώνει την ανησυχία ολόκληρης της κοινής γνώμης της Χίου για την τύχη του έργου.

Υπενθυμίζω ότι η ολοκλήρωση του Φράγματος Κόρης Γεφύρι  εντός του 2018 ήταν από τις βασικές δεσμεύσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Αγρ. Ανάπτυξης. Άλλωστε ο ίδιος πρόσφατα είχατε διαβεβαιώσει ότι «όλα βαίνουν καλώς» γι’ αυτό το έργο πνοής για το νησί της Χίου, πράγμα που δυστυχώς δεν ανταποκρίνεται στην πραγματικότητα. Κάθε καθυστέρηση ή εκ νέου διακοπή των εργασιών θα έχει ευνόητες συνέπειες στην αξιοπιστία και τη φερεγγυότητα της δέσμευσης αυτής.

Με εκτίμηση  

 

Σταμάτης Κάρμαντζης

ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΡΧΗΣ ΧΙΟΥ"