Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Τριπλή σύμπραξη για την αντιπλημμυρική θωράκιση, με προτεραιότητα στο Φραγκοβούνι και τη Λαγκάδα

Η Περιφέρεια στη χρηματοδότηση μελετών, ο Δήμος στην Τεχνική Υποστήριξη και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση για τις περιβαλλοντικές αδειοδοτήσεις
Τετ, 13/09/2017 - 14:48

Το καλό κλίμα και τη διάθεση συνεργασίας της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου με το Δήμο για να προχωρήσουν έργα αντιπλημμυρικής θωράκισης στη Χίο, μετέφερε από τις επαφές που είχε με την Περιφερειάρχη Β. Αιγαίου, Χρ. Καλογήρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Βαλσαμίδη, ο Αντιδήμαρχος, Απόστολος Τζιώτης.
Με δεδομένη την αναγκαιότητα ωρίμανσης έργων, εν’ όψει της προκήρυξης των σχετικών μέτρων από τα οποία μπορούν να χρηματοδοτηθούν, χθες επιχειρήθηκε η σε πρώτη φάση πολιτική συμφωνία μεταξύ πρώτου και δεύτερου αυτοδιοικητικού βαθμού, προκειμένου η Περιφέρεια να χρηματοδοτήσει τις μελέτες για αντιπλημμυρικά έργα, τις οποίες στο τεχνικό σκέλος θα υλοποιήσει ο Δήμος.
«Είπαμε με την κα Καλογήρου ότι μπορεί να συναφθεί προγραμματική σύμβαση Περιφέρειας – Δήμου, στην οποία να συμμετέχει και η Αποκεντρωμένη Διοίκηση, η οποία μπορεί να συμβάλλει στο ζήτημα των περιβαλλοντικών αδειοδοτήσεων. Γι’ αυτό το σκοπό, μέσω τηλεδιάσκεψης, θα εξετάσουμε τις λεπτομέρειες αυτής της συνεργασίας μέσα στην επόμενη εβδομάδα. Εκτιμώ ότι προτεραιότητα έχει το αντιπλημμυρικό στο Φραγκοβούνι, για το οποίο υπάρχει προμελέτη και η Λαγκάδα, ενώ έργα πρέπει επίσης να γίνουν στην Αγία Ειρήνη και τον Καλοπλύτη.», ανέφερε στην «Α» ο Αντιδήμαρχος.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 17/07/2018 - 16:31
Παγκόσμια επιτυχία. Τέλειο λιμάνι, κανένα πλοίο

Αλλη μια σύσκεψη θα πραγματοποιηθεί αύριο το μεσημέρι στο υπουργείο Ναυτιλίας, με αντικείμενο την εκμετάλλευση του Λιμένα Μεστών.

Αποτέλεσμα βέβαια για να βγεί πρέπει να συναινέσουν οι ακτοπλοϊκές εταιρείες που απλούστατα δεν είναι φιλανθρωπικά ιδρύματα.

Με αφορμή πάντως τη σύσκεψη αυτή, ο Βουλευτής Νότης Μηταράκης έκανε την παρακάτω δήλωση: 

«Βιώνουμε τη θλιβερή πραγματικότητα για την οικονομία του νησιού μας. Βιώνουμε τις απαραίτητες για την ανάπτυξη υποδομές της Χίου, είτε να λιμνάζουν είτε να εγκαταλείπονται. Το νησί μας βρίσκεται τόσο πίσω αναπτυξιακά που απαιτείται μεγάλη προσπάθεια από όλους.

Δεν αρκεί να προσπαθεί ο καθένας μόνος του. Δεν αρκεί να διεκδικεί ο καθένας το προσωπικό όφελος για έργα που τελικά δεν γίνονται.

Αεροδρόμιο, Λιμένας Χίου, Αξιοποίηση Λιμένα Μεστών, Λημνιά, Μαρίνα Χίου, Δικαστικό Μέγαρο, νέες ξενοδοχειακές μονάδες: έργα που θα δώσουν αναπτυξιακή προοπτική, αρκεί να προχωρήσουν.

Από την πρώτη στιγμή έχω ζητήσει τη συνεργασία και τις συντονισμένες ενέργειες όλων: βουλευτών, Περιφέρειας, Δήμου και Επιμελητηρίου. Για να υπάρξει σχέδιο και δέσμευση για την υλοποίηση των έργων σε βάθος χρόνου.

Στη Χίο πρέπει να ενώσουμε δυνάμεις. Το οφείλουμε στους πολίτες και τη νέα γενιά.»

sti_hio_den_arkei_na_prospathei_o_kathenas_monos_toy._apaiteitai_prospatheia_apo_oloys