Χίος, Πέμπτη 18 Ιανουαρίου

Βολές στην ΕΛΜΕ για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών

Από τους Γ. Αμπαζή και Μ. Σκούφαλο
Τετ, 13/09/2017 - 16:17

«Νεροκουβαλητή της κυβερνητικής πολιτικής», χαρακτηρίζουν οι αιρετοί της Ενότητας ΑΣΕ (ΠΑΜΕ) την πλειοψηφία της ΕΛΜΕ, σχετικά με τις θέσεις της για τις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών.
Σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Μάρκος Σκούφαλος ,Αιρετός ΠΥΣΠΕ Χίου και Γιώργης Αμπαζής, Αιρετος ΑΠΥΣΠΕ Β Αιγαίου αναφέρουν τα εξής:
«Επειδή κριτήριο της αλήθειας είναι η πράξη, στην πράξη αποδεικνύεται ότι η πλειοψηφία της ΕΛΜΕ με τις ανακοινώσεις της, προσπαθεί να βγάλει λάδι την κυβερνητική πολιτική, γι αυτό και παρουσιάζουν σοβαρότατα πολιτικά και συνδικαλιστικά ζητήματα, που αφορούν στις εργασιακές σχέσεις των εκπαιδευτικών όλων των βαθμίδων,ως ζητήματα διαμάχης με την Α/μια εκπαίδευση και τη διοίκησή της. Συνειδητά, αντί για το γάιδαρο χτυπάνε το σαμάρι, εφευρίσκοντας αντιθέσεις.
Αντί να μιλήσουν για την κινητικότητα των εκπαιδευτικών, την ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τις καταργημένες ειδικότητες, τα πληθωρικά τμήματα, την κατάργηση της διδακτικής στήριξης τη μειωση των ωρών, τα χιλιάδες κενα και τόσα άλλα, αναλίσκονται σε ανακοινώσεις, για το πώς θα γίνει σωστή διαχείριση της κινητικότητας και μάλιστα με όρους ετεροβαρείς που απαιτούν να γίνονται δεκτοί από την Α/μια εκπαίδευση. 
Ξεκαθαρίζουμε, ότι αυτές οι λογικές της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ,που αποτελεί νεροκουβαλητή της κυβερνητικής πολιτικής, μας βρίσκουν απέναντι γι αυτό και στην κοινή συνεδρίαση των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ, δε δεχτήκαμε να μπούμε σε μια συζήτηση αντιμετώπισης των εκπαιδευτικών και των δύο βαθμίδων ως αναλωσιμων ειδών που θα μεταφέρονται δεξιά και αριστερά, σε μια συζήτηση που παγιώνει την ανεργία, την ανέχεια, την ανασφάλεια των συναδέλφων και νομιμοποιεί τις κυβερνητικές πολιτικές και της σημερινής κυβέρνησης και των προηγούμενων.
Κλείνοντας θεωρούμε ότι πίσω από προσωπικές επιθέσεις που ψάχνουν εξιλαστήρια θύματα, είτε προς της Δ/νση της Α/μιας είτε προς οποιονδήποτε άλλο, κρύβονται πολιτικά ζητήματα, που στόχο έχουν να αποπροσανατολίσουν την προσοχή των εκπαιδευτικών και στις δύο βαθμίδες από το κύριο, που είναι η αντιεκπαιδευτική κυβερνητική πολιτική, την οποία εφαρμόζουν απαρέγκλιτα οι πλειοψηφίες των ΠΥΣΠΕ και ΠΥΣΔΕ με τους διορισμένους από την κυβέρνηση, με τους εργοδοτικούς αιρετούς και φυσικά με τις αντίστοιχες διευθύνσεις. 
Αυτά είναι η ταμπακιέρα, αυτά αποκρύπτουν οι ανακοινώσεις της πλειοψηφίας της ΕΛΜΕ γι αυτό και είναι κατακριτέες.»

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 17/01/2018 - 18:50
Μ. Κόνσολας, Ν. Μηταράκης, Χ. Αθανασίου

Σε συνέχεια της απόφασης του Προέδρου για τον ορισμό Περιφερειακών Τομεαρχών, ο Περιφερειακός Τομεάρχης Βορείου Αιγαίου, κ. Μάνος Κόνσολας, βουλευτής Δωδεκανήσου και Τομεάρχης Τουρισμού της ΝΔ, είχε σήμερα συνάντηση με τους βουλευτές των νησιών του Βορειο-Ανατολικού Αιγαίου της Νέας Δημοκρατίας.

Συγκεκριμένα, ο κ. Κόνσολας συναντήθηκε με τον κ. Χαράλαμπο Αθανασίου, αν. τομεάρχη Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, βουλευτή Λέσβου και τον κ. Νότη Μηταράκη, αν. τομεάρχη Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, βουλευτή Χίου.

Στη συνάντηση των τριών, τέθηκε το πλαίσιο της συνεργασίας του Περιφερειακού Τομεάρχη με τους βουλευτές της Περιφέρειας για να επιτευχθεί καλύτερη προετοιμασία της ΝΔ για τις εθνικές εκλογές σε περιφερειακό και τοπικό επίπεδο.

Συζητήθηκαν εκτενώς τα προβλήματα της Περιφέρειας και κάθε νησιού ξεχωριστά στα οποία η Νέα Δημοκρατία θα πρέπει να εστιάσει, οι άξονες των προγραμματικών προτάσεων της ΝΔ για το Βόρειο Αιγαίο καθώς και ο προγραμματισμός των δράσεων στο προσεχές διάστημα.