Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

Ξεκίνησαν οι διερευνητικές γεωτρήσεις για την επέκταση του αεροδρομίου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Παρ, 12/01/2018 - 15:03

Ένα ακόμη βήμα για να μπει σε τροχιά η επέκταση του αεροδρομίου Χίου προς Βορρά έγινε σήμερα με τη λήψη των πρώτων δειγμάτων από το υπέδαφος στο ύψος του αιγιαλού της παραλιακής, μετά τον Βιολογικό, με τη χρήση γεωτρύπανου

Ο ανάδοχος του έργου της Υπηρεσίας Πολιτικής Αεροπορίας έπιασε από το πρωί δουλειά, στο πρώτο από τα τρία σημεία που θα ερευνηθούν, μέχρι και τα φανάρια της Φάρκαινας, με τον Αντιπεριφερειάρχη Μεταφορών, Γιάννη Ξενάκη, να παρακολουθεί από κοντά την εξέλιξη, μιας και μετά την ολοκλήρωση της λήψης των δειγμάτων, που εκτιμά ότι θα γίνει μέχρι την ερχόμενη Δευτέρα, αυτά θα σταλούν στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το οποίο θα προχωρήσει την έρευνα για το υπέδαφος της περιοχής.

Έχοντας τα συμπεράσματα του ΕΜΠ η ΥΠΑ θα ολοκληρώσει την προμελέτη του έργου μετατόπισης του δρόμου και στη συνέχεια θα αναλάβει η Περιφερειακή Ενότητα την εκτέλεση της οριστικής μελέτης και του έργου”, ανέφερε σε συνέντευξή του στην “Α” ο Γ. Ξενάκης.

Βέβαια πρόκειται για ένα έργο, που ο ίδιος γνωρίζει καλά ότι έχει βαριά αδειοδοτική διαδικασία, αλλά δεν πτοείται, λέγοντας ότι αντιμετώπισαν τη λειτουργία του μηχανισμού αδειοδοτήσεων και στην προσπάθεια να επισπεύσουν τις διερευνητικές γεωτρήσεις, θα το κάνουν και με την κατασκευή του έργου, έχοντας ήδη προϋπολογίσει και εξασφαλίσει 500.000 ευρώ από τις πιστώσεις της τάξεως των 2 εκατομμυρίων που υπολογίζουν να διαθέσουν για τη βελτίωση του οδικού άξονα από τη Μπέλλα Βίστα μέχρι και το Morning Star, το οποίο μάλιστα θα περιλαμβάνει και την κατασκευή κόμβου στη διασταύρωση του my market.

 

deigmatoliptikes_exetaseis_geotrypanoy_sto_aerodromio

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 20/07/2018 - 07:27
Το εξώφυλλο του βιβλίου

"Μα που πήγαν τα κουμπιά;" Με αυτό τον τίτλο η Μαρία Φαφαλιού παρουσιάζει άλλο ένα παιδικό βιβλίο της, την Παρασκευή 27 Ιουλίου στις 7.00 μ.μ. στο καφέ blender στο στενό Χωρέμη. Για το βιβλίο θα μιλήσει η Ανατολή Βροχαρίδου και θα ζωντανέψουν το παραμύθι η Λένια Ξενάκη, η Δήμητρα Μπεκριδάκη και ο Γιώργος Φραγκούλης.