Χίος, Τετάρτη 21 Φεβρουαρίου

Υπουργικό "ψαλίδι" στις αποζημιώσεις κατοίκων και επιχειρηματιών

Για φθορές και διαφυγόντα κέρδη, λόγω του προσφυγικού - μεταναστευτικού
Δείτε το Βίντεο
Πέμ, 01/02/2018 - 14:47
Μ. Βουρνούς

Παραμένει θολό το τοπίο των αποζημιώσεων σε κατοίκους και επιχειρηματίες που υπέστησαν ζημιές λόγω του προσφυγικού- μεταναστευτικού.

Όπως δήλωσε σήμερα ο Δήμαρχος, Μανώλης Βουρνούς, το Υπουργείο ζητά από το Δήμο, χωρίς εκείνος να έχει αρμοδιότητα, να εξαιρέσει συγκεκριμένες περιπτώσεις που αφορούν στην περίοδο των πληγέντων του 2016, κάτι που ο Δήμος αρνείται να κάνει.

«Το υπουργείο ποτέ δεν όρισε τις προδιαγραφές , άρα δεν όρισε και το τι ακριβώς θα αποζημιώσει με αποτέλεσμα να υπάρχει ασάφεια που ταλαιπωρεί τους συμπολίτες μας», ανέφερε ο Μανώλης Βουρνούς που τόνισε ότι το υπουργείο ζητά με έγγραφο του προς τον Δήμο Χίου να αφαιρεθούν ορισμένες περιπτώσεις από εκείνες που υπέδειξε με απόφασή του το Δημοτικό Συμβούλιο.

«Εμείς αποστείλαμε την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, που ζητά να αποζημιωθούν οι δημότες» ξεκαθάρισε ο Μανώλης Βουρνούς, συμπληρώνοντας ότι «ας αναλάβει το υπουργείο την ευθύνη , να ορίσει κριτήρια και να ψάξει που πρέπει να αποταθούν οι πολίτες για να διεκδικήσουν τα χρήματα, τα οποία δεν είναι και κάποιο τεράστιο ποσό για τον κρατικό προϋπολογισμό», λέγοντας ότι είναι της τάξεως των 150.000 ευρώ.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ επιχειρηματίες καταγγέλλουν ότι το Υπουργείο Μεταναστευτικής πολιτικής δεν συζητά αποζημιώσεις διαφυγόντων κερδών, ούτε για φθορές σε αυτοκίνητα, κυρίως σε κατοίκους και επιχειρήσεις στην πόλη της Χίου και στην Σούδα.

asafes_to_plaisio_apozimioseon_logo_prosfygikoy

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 20/02/2018 - 17:36
Το δημοσίευμα για τους 17 στις Οινούσσες

Με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν συνδέει δημοσίευμα της τουρκικής εφημερίδας Hurriyet τους 17 τούρκους πολίτες οι οποίοι πέρασαν από τα τουρκικά παράλια στις Οινούσσες την Καθαρά Δευτέρα. 
 

Σύμφωνα με την ηλεκτρονική έκδοση της Hurriyet, τα άτομα που συνδέονται με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν και έχουν διαφύγει στην Ελλάδα από το αποτυχημένο πραξικόπημα της 15ης Ιουλίου του 2016 στην Τουρκία ζητώντας άσυλο από τις ελληνικές αρχές, φτάνουν πλέον σχεδόν τα 2.000.

Όπως υποστηρίζει το δημοσίευμα στην Αθήνα ζει σημαντικό τμήμα οπαδών του Γκιουλέν που έχει καταφύγει στην Ελλάδα, προσθέτοντας ότι εντοπίζονται σε σπίτια περιοχών που ζει η μεσαία τάξη, όπως η Καλλιθέα, το Παγκράτι και η Κυψέλη.

Το δημοσίευμα χαρακτηρίζει οπαδούς του Γκιουλέν και τους 33 τούρκους υπηκόους που πέρασαν στις Οινούσσες στις 15 Δεκεμβρίου.

Πηγή: in gr.