Ροή Ειδήσεων:
 • 07:06 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 11:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. με σκοπό την εύρεση σύννομης διαδικασίας παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης που υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.
 • 20:52 Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου διοργανώνουν την Κυριακή 26 Νοεμβρίου ανάβαση στη τρίτη ψηλότερη κορυφή της Χίου, στο ΄Ορος (1.186 μέτρα). Πρόκειται για μια θαυμάσια αλλά δύσκολη διαδρομή μήκους 10.250 μέτρων με υψομετρική διαφορά περίπου 800μ., για την οποία απαιτούνται 5 με 6 ώρες. Αφετηρία και τερματισμός είναι το Πιτυός. Οι Φίλοι Μονοπατιών Χίου συντήρησαν τελευταία περίπου 5 χλμ. της κυκλικής αυτής διαδρομής. Η δράση αυτή απευθύνεται σε πεζοπόρους με εμπειρία, αντοχή και καλό εξοπλισμό (απαραίτητα τα μποτάκια ορειβασίας, αδιάβροχο, ζεστά ρούχα, κολατσιό, αρκετό νερό). Πληροφορίες στον Γ. Χαλάτση Γιώργο στο τηλέφωνο 6938605179.
 • 18:13 Πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους της περιοχής Μάνδρας Αττικής πήρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση οι πληγέντες χρειάζονται ξηρά τροφή, μπισκότα, κονσέρβες, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, βρεφικά γάλατα από 0-6 και όλων των ηλικιών, πάνες, κουβέρτες, γαλότσες, κάλτσες, παπούτσια. Τα παραπάνω είδη θα συγκεντρωθούν στα γραφεία του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου (Σ.Λίναρη 2α) τις ώρες λειτουργίας των γραφείων, Δευτέρα και Παρασκευή 8:00 π.μ. - 2.00 μ.μ. Τρίτη και Πέμπτη 8:00 – 12:00 και Τετάρτη 2:00 μ.μ. - 8.00 μ.μ. Τα είδη που θα συγκεντρωθούν θα αποσταλούν με έξοδα του Κυνηγετικού Συλλόγου Χίου στον Κυνηγετικό Σύλλογο Κορωπίου Αττικής ο οποίος θα αναλάβει και την διανομή τους.
 • 16:45 Στο Δημοτικό Συμβούλιο Χίου τίθεται προς συζήτηση και λήψη απόφασης το Β1 στάδιο της μελέτης του Γενικού Πολεοδομικού Σχεδίου της Δημοτικής Ενότητας Χίου. Στη συνεδρίαση που θα γίνει την Τρίτη 28 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. θα ληφθεί απόφαση και για την εντολή σύνταξης του Β2 σταδίου της μελέτης του Γ.Π.Σ. Το Β1 στάδιο (τεύχος και σχέδια) του Γενικού Πολεοδομικού σχεδίου θα αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Δ. Χίου (chioscity.gr).
 • 13:18 Ο Σύλλογος Τριτέκνων Χίου, καθώς και το Κοινωνικό Φροντιστήριο δεν θα λειτουργήσουν σήμερα λόγω της συμμετοχής στην απεργία για την αύξηση του ΦΠΑ στο 24%.
 • 11:50 Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου σε συνεργασία με την i-paidi.gr και την υποστήριξη του ΚΕ.Δ.Υ. Χίου καλεί σε ομιλία με θέμα «Η αξία της διάγνωσης και την παρέμβασης στα παιδιά με ΔΕΠ – Υ», που θα γίνει την Κυριακή, 26 Νοεμβρίου στις 5 μ.μ. στην αίθουσα «Μιχαήλ Βουρνούς» στην Περιφερειακή Ενότητα. Το θέμα θα αναπτύξουν οι Μαριάννα Λαγουμίδη, Πρόεδρος της i-paidi, Φρόσω Μπούτου, Μοριακή Βιολόγος και Ιωάννης Τσιροπινάς, Δ/ντής 7ου Δημοτικού Σχολείου Χίου.
 • 10:56 Την Κυριακή 26 Νοεμβρίου εορτάζει με κάθε μεγαλοπρέπεια ο Ιερός Ναός του Αγίου Γεωργίου Χιοπολίτου, στη γεννέτηρά του στο Πιτυός. Στις 7.30 π.μ. θα τελεστεί όρθος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία, ενώ στις 5.30 μ.μ. του Σαββάτου εσπερινός. Από το εκκλησιαστικό συμβούλιο θα προσφερθεί κέρασμα στους πιστούς και τις δύο ημέρες
 • 09:38 Οι συντάξεις Δεκεμβρίου όλων των Ταμείων θα καταβληθούν στα τέλη Νοεμβρίου και κάποιες αρχές Δεκεμβρίου. Συγκεκριμένα το Δημόσιο, το ΙΚΑ, το ΝΑΤ θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Ο ΟΑΕΕ και ο ΟΓΑ την Παρασκευή 1η Δεκεμβρίου. Τα υπόλοιπα ταμεία του Υπουργείου Εργασίας και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος θα καταβάλλουν τις συντάξεις την Τετάρτη 29 Νοεμβρίου. Οι Επικουρικές Συντάξεις (ΕΤΕΑ) Δεκεμβρίου την Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου. Με τη σύνταξη Δεκεμβρίου θα πιστωθεί η εφάπαξ επιστροφή των διαφορών στις εισφορές υγείας 4,5 ετών. Οι συνταξιούχοι θα δουν στους λογαριασμούς τους το επιπλέον ποσό που θα πιστωθεί μαζί με την τρέχουσα σύνταξη, χωρίς να απαιτείται κάποια αίτηση.
 • 06:35 Σήμερα Τετάρτη 22/11 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-14οC.
 • 20:06 Στο Συμβούλιο της Επικρατείας προσέφυγαν έντεκα γονείς μαθητών απ' το νησί μας, που μετείχαν στις εφετινές πανελλαδικές εξετάσεις, ζητώντας την ακύρωση υπουργικής απόφασης με την οποία λόγω των σεισμών, που έπληξαν τα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου, οι μαθητές των νησιών αυτών μοριοδοτήθηκαν κατά διαφορετικό τρόπο. Οι γονείς που προσέφυγαν στο ανώτατο δικαστήριο,υποστηρίζουν ότι η υπουργική απόφαση, είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αξιοκρατίας, ενώ προσκρούει ευθέως σε βασικά άρθρα του Συντάγματος.
 • 19:44 Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρία «Ιωνες» πραγματοποίησε Γενική Συνέλευση και αρχαιρεσίες την Κυριακή 12 Νοεμβρίου, από τις οποίες αναδείχθηκε το νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Σωματείου, το οποίο συνεδρίασε και συστάθηκε σε Σώμα ως εξής: ΠΡΟΕΔΡΟΣ: Αγιασμάτη Μαρκέλλα, ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ: Ποδιά Ελένη, ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ: Ντούλου Πλουμή, ΤΑΜΙΑΣ Παβίτσου Χριστίνα, ΓΕΝΙΚΗ ΕΦΟΡΟΣ: Χατζησιδερή Αναστασία, ΕΦΟΡΟΣ ΑΤΟΜΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: Κουφοδόντη Ευτυχία ΕΦΟΡΟΣ ΟΜΑΔΙΚΩΝ ΑΘΛΗΜΑΤΩΝ: Πατελίδα Κατερίνα.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 22 Νοε 2017 - 14:42

alithia

Τετάρτη, 22 Νοέμβριος, 2017 - 14:44

Πολιτική

Η Χίος είπε ΟΧΙ στην κατάργηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ

22 Νοε 2017 - 14:21

Με καθολικό λουκέτο, σε κάθε είδους κατάστημα, αλλά και δυναμική συγκέντρωση στην πλατεία Νικολάου Πλαστήρα, απάντησε η Χίος στις προθέσεις της κυβέρνησης να καταργήσει τους μειωμένους συντελεστές ΦΠΑ από την 1η του Γενάρη του 2018.

Με μια φωνή, χωρίς κομματική ταυτότητα πάνω από 1.500 Χιώτες  πολίτες έστειλαν ηχηρό μήνυμα προς την κυβέρνηση ότι τα νησιά του Αιγαίου διεκδικούν την κατοχυρωμένη υποχρέωση της πολιτείας προς τους ακρίτες

Παναιγιακό λουκέτο, συγκέντρωση στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Ν. Πλαστήρα

22 Νοε 2017 - 07:16

Με κατεβασμένα τα ρολά, κλειστή την αγορά και 24ωρη απεργία των εργαζομένων, απαντούν σήμερα όλα τα νησιά του Αιγαίου στην απόφαση της Κυβέρνησης να καταργήσει από 1/1/18 τον μειωμένο ΦΠΑ. Στο νησί μας σχετική συγκέντρωση θα γίνει στις 11.00 π.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα. Η αγορά είναι κλειστή, ο Δήμος επίσης, το Εργατικό Κέντρο έχει προκηρύξει απεργία, ενώ οι Δημόσιοι υπάλληλοι και οι καθηγητές έχουν 3ωρη στάση εργασίας 11.00 π.μ. - 3.00 μ.μ. Τα Μέσα ενημέρωσης της Αλήθειας θα εργαστούν για να καλύψουν μόνο την απεργιακή συγκέντρωση.

Στάση εργασίας την Πέμτττη στο Νοσοκομείο

22 Νοε 2017 - 07:00

 4ωρη στάση εργασίας πραγματοποιούν την Πέμπτη 11:00 π.μ. - 3:00 μ.μ. με σκοπό την εύρεση σύννομης διαδικασίας παράτασης των συμβάσεων του προσωπικού με ελαστικές μορφές απασχόλησης που υπηρετούν στο ΕΣΥ και την Πρόνοια  καθώς καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες.

 

Επιτροπή ΕΒΕ για τον μειωμένο ΦΠΑ

22 Νοε 2017 - 06:48

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ συνεχίζει την πολιτική των προκατόχων της, υλοποιεί κατά γράμμα τις αντιλαϊκές αναδιαρθρώσεις των ΕΕ και ΔΝΤ, σαρώνοντας με σειρά αντιλαϊκών νόμων τα δικαιώματά μας, κάνοντας κόλαση τη ζωή των αυτοαπασχολούμενων, της νεολαίας, των συνταξιούχων.

Ανθρωπιστική βοήθεια στους πληγέντες κατοίκους της Μάνδρας Αττικής

21 Νοε 2017 - 18:19

Πρωτοβουλία για την συγκέντρωση βοήθειας στους πληγέντες από τις πλημμύρες κατοίκους της περιοχής Μάνδρας Αττικής πήρε ο Κυνηγετικός Σύλλογος. Οπως τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση οι πληγέντες χρειάζονται ξηρά τροφή, μπισκότα, κονσέρβες, κρουασάν, γάλα εβαπορέ, βρεφικά γάλατα από 0-6 και όλων των ηλικιών, πάνες, κουβέρτες, γαλότσες, κάλτσες, παπούτσια.

Στα σκαριά συνεργασία Δήμου με το ΙΟΒΕ

21 Νοε 2017 - 16:37

Το ενδεχόμενο συνεργασίας με το  Ίδρυμα Οικονομικών & Βιομηχανικών Ερευνών, με στόχο την εκπόνηση ενός στρατηγικού σχεδίου για την ανάπτυξη του νησιού, εξετάζει ο Δήμος Χίου. Το θέμα συζητήθηκε στην σημερινή συνεδρίαση της οικονομικής επιτροπής  και όπως διευκρίνισε ο αντιδήμαρχος Οικονομικών Σ.Γδύσης πρόκειται για μια συνεργασία που   στοχεύει στην εκπόνηση μελετών που θα αναδεικνύουν τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Χίου και τους τρόπους αξιοποίησης  τους, ώστε να αποκτήσει το νησί ένα σχέδιο ανάπτυξης.

Στην απεργία για τον ΦΠΑ και οι μηχανικοί

21 Νοε 2017 - 15:49

«Οι Διπλωματούχοι μηχανικοί της Χίου συστρατεύονται με τους πολίτες του ΒΑ Αιγαίου στον αγώνα τους για την κατάργηση της απόφασης αύξησης του συντελεστή ΦΠΑ στα νησιά μας.», αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Νομαρχιακή Επιτροπή Χίου του Περιφερειακού Τμήματος Β.Αν. Αιγαίου του Τεχνικού Επιμελητηριίου.

Όπως σημειώνει. πρόκειται για μια  απόφαση που επιβάλλει ακόμη ένα άδικο μέτρο, ένα μέτρο αναποτελεσματικό, ένα μέτρο που επιδεινώνει τις συνέπειες της νησιωτικότητας.

Στη Μ. Βρετανία ο Ν. Μηταράκης

21 Νοε 2017 - 15:42

Στο Λονδίνο βρίσκεται ο κ. Νότης Μηταράκης, βουλευτής Χίου, από 18 έως 22 Νοεμβρίου, όπου θα έχει σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους της Χιακής κοινότητας καθώς και μέλη του Βρετανικού Κοινοβουλίου.

Το Σάββατο 18/11, ο κ. Μηταράκης παρακάθησε σε δείπνο που οργάνωσε το Ταμείο Ευπραγίας Οινουσσών, με την ευκαιρία συμπλήρωσης 75 χρόνων από την ίδρυσή του.

Ήλθον, είδον και απήλθον χωρίς δέσμευση Παπανάτσιου για τον ΦΠΑ

21 Νοε 2017 - 13:12

Χωρίς δέσμευση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ στα νησιά μας έφυγαν από το γραφείο της Υφυπουργού Οικονομικών, Κατερίνας Παπανάτσιου οι εκπρόσωποι των τοπικών φορέων, με τον Βουλευτή Χίου, Ανδρέα Μιχαηλίδη να διαπιστώνει θετικό κλίμα στη συζήτηση και διάθεση από την κυβέρνηση για τη διατήρηση του μέτρου, που όμως για να γίνει πρέπει να το εγκρίνουν οι δανειστές της χώρας.

Δίωρη στάση εργασίας αύριο στην Περιφέρεια

21 Νοε 2017 - 12:20

Η Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου ανακοινώνει ότι συμμετέχει στις παναιγαιακές κινητοποιήσεις για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών του ΦΠΑ στα νησιά του Αιγαίου, με δίωρη στάση εργασίας, 11 με 1 το πρωί. 

Όπως σημειώνει,  γίνεται στάση εργασίας των υπηρεσιών της Περιφέρειας στις Π.Ε. Χίου και Σάμου, προκειμένου όποιος θα επιθυμούσε να συμμετάσχει στις εκδηλώσεις που διοργανώνονται από τους φορείς των νησιών.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Πολιτική