Ροή Ειδήσεων:
 • 06:33 Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex.
 • 06:22 Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού , για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού. Ανάλογη πρωτοβουλία έχει ήδη αναλάβει και η ιματιοθήκη της Μητρόπολης Χίου.
 • 06:17 Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική. Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ. Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.
 • 06:06 Ξεκάθαρος ως προς τις ενέργειες της δημοτικής αρχής στο θέμα της π. ΒΙΑΛ ήταν ο Μανώλης Βουρνούς, που τόνισε σε κριτική, που άσκησε ο Π. Λαμπρινούδης, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, ότι έχει σταλεί εξώδικο, που ζητά σε ένα μήνα την εγκατάλειψη της π. ΒΙΑΛ από το Υπουργείο , συμπληρώνοντας ότι οι νομικές ενέργειες έχουν μια σειρά.
 • 05:59 Το ποσό των 3.200.000 ευρώ οφείλουν στην ΔΕΥΑΧ, συμπολίτες μας και επιχειρήσεις με τον Πρόεδρο της εταιρείας Παντελή Νεαμονίτη να αναφέρει ότι ούτε ένας δεν έκανε χρήση της ευνοϊκής διάταξης των 100 δόσεων , προκειμένου να ταχτοποιήσει τις οφειλές του. Το θέμα συζητήθηκε στο περιθώριο της τιμολογιακής πολιτικής τις εταιρείας που ήρθε προς ψήφιση στο Δημοτικό Συμβούλιο, στη χθεσινή του συνεδρίαση, με τον δήμαρχο Χίου να τονίζει ότι αρχικά οι οφειλές ξεπερνούσαν το ποσό των 4.000.000 ευρώ.
 • 05:49 Σήμερα Παρασκευή 24/11, καθώς και αύριο Σάββατο 25/11 στη Χίο αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-16οC. Αργά τη νύχτα και νωρίς το πρωί τα επίπεδα υγρασίας θα είναι υψηλά.
 • 19:52 Οπως ενημερώνει το Τελωνείο, την Τετάρτη το μεσημέρι, οι υπάλληλοι του, στα πλαίσια του επιχειρησιακού σχεδίου ελέγχων για καπνικά, κατάσχεσαν σε εταιρεία ταχυμεταφορών, αμέσως μετά την παραλαβή δέμα που περιείχε 3 κιλά χύμα καπνό. Το σύνολο των διαφυγόντων δασμών και φόρων ανέρχεται στο ποσό των 1.001,92ευρώ. Ο παραλήπτης οδηγήθηκε σήμερα στον Εισαγγελέα με την διαδικασία του αυτόφωρου.
 • 19:51 Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει στις 8.30 μ.μ. την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν στο Ομήρειο.
 • 13:00 Το πόσο καλοί φορολογούμενοι πολίτες είναι οι Χιώτες για το κράτος, αποδεικνύεται ακόμη και στην παρούσα, παρατεταμένη περίοδο κρίσης, με βάση τα στοιχεία που παρουσιάζονται στον προϋπολογισμό, που κατατέθηκε στη Βουλή και αφορούν τα έσοδα των κατά τόπους Δημόσιων Οικονομικών Υπηρεσιών, αφού όπως φαίνεται το "λίπος" των προηγούμενων χρόνων, που δεν είναι όμως ανεξάντλητο, βοηθάει ακόμα για να πληρώνουμε. Για το οικονομικό έτος 2016 η Δ.Ο.Υ. Χίου παρουσιάζει ένα ποσοστό εισπραξιμότητας επί των βεβαιωθέντων εσόδων (μείον τα διαγραφέντα), της τάξης του 61,57%, ενώ στη... γειτονιά μας η αντίστοιχη υπηρεσία της Μυτιλήνης έχει 42,12% και η Σάμος 53,54%.
 • 12:59 Για δεύτερη φορά, μέσα σε μια τριετία, «επαγγελματίες», όπως τους χαρακτηρίζει ο Πρόεδρος των Πατρικών, Αργύρης Ρηγάκης, έκλεψαν καλώδια ρευματοδότησης γεώτρησης της περιοχής, τα οποία είναι κατασκευασμένα με χαλκό.Την προηγούμενη φορά πήραν, όπως είπε, 2.400 μέτρα καλωδίου από τη γεώτρησης άρδευσης, τώρα έκλεψαν – κατ’ εκτίμηση – 70 μέτρα από τη γεώτρηση ύδρευσης, που σημαίνει ότι οι 70 κάτοικοι των Πατρικών θα πρέπει να πηγαίνουν σε άλλο οικισμό για να προμηθεύονται πόσιμο νερό, ενώ η λάτρα τους θα γίνεται από τη γεώτρηση άρδευσης.
 • 12:59 Τροπολογία για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ και το 2018 κατέθεσαν στη Βουλή οι Βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, Νότης Μηταράκης από τη Χίο, Χ. Αθανασίου από τη Λέσβο, Εμ. Κόνσολας, από τα Δωδεκάνησα και Αν. Δημοσχάκης από τον Έβρο.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 24 Νοε 2017 - 06:42

alithia

Παρασκευή, 24 Νοέμβριος, 2017 - 09:29

Πολιτική

109 μετανάστες - πρόσφυγες σε Παναγιά και Αγία Ελένη

24 Νοε 2017 - 06:38

Αλλοι 109 μετανάστες - πρόσφυγες έφτασαν τα ξημερώματα στο νησί μας, 49 από τους οποίους διέσωσε το περιπολικό του Λιμεναρχείου, καθώς η ξύλινη βάρκα στην οποία είχαν επιβιβαστεί εξώκειλε στην Παναγία Οινουσσών. Τους υπόλοιπους 60, περισυνέλεξε από την θαλάσσια περιοχή της Αγίας Ελένης, το Φιλανδικό πλοίο της frontex. 

Ενός λεπτού σιγή και συγκέντρωση βοήθειας για την Μάνδρα Αττικής

24 Νοε 2017 - 06:18

Με ενός λεπτού σιγή, στην μνήμη των θυμάτων στην Μάνδρα Αττικής, ξεκίνησε η συνεδρίαση του δημοτικού σύμβουλοι Χίου, το απόγευμα της Πέμπτης, με τον πρόεδρο του σώματος Γιάννη Γεωργιάδη να ανακοινώνει την συγκέντρωση φαρμάκων και υγειονομικού υλικού, για τους πληγέντες, στο ισόγειο του Δημαρχείου με την στήριξη του κοινωνικού φαρμακείου και του Ερυθρού Σταυρού.

Υπάρχει Δημόσια έκταση για ΠΡΟΚΕΚΑ, στο 18 αλλά το υπουργείο ζητά... Δημοτική

24 Νοε 2017 - 06:08

Κινούνται, που κινούνται όλα με ταχύτητα ... αραμπά, τώρα η δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ στο 18 "κολλάει" αν η έκταση θα είναι Δημόσια ή Δημοτική.

Σύμφωνα με τον Δήμαρχο Χίου, στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, έστειλε την προηγούμενη εβδομάδα επιστολή, ζητώντας να παραχωρηθεί έκταση στην περιοχή «18» του Αίπους για την δημιουργία ΠΡΟΚΕΚΑ.

Η απάντηση μας επ' αυτού είναι αρνητική, είπε ο Δήμαρχος, καθώς, όπως ανέφερε στο "18" υπάρχει αρκετή δημόσια έκταση.

Μ. Βουρνούς: Ζητάμε με εξώδικο να αδειάσει σε ένα μήνα η π. ΒΙΑΛ, αλλά ποιός ακούει;

24 Νοε 2017 - 06:00

Σκληρή ήταν η κριτική που ασκήθηκε στην δημοτική αρχή από τον πρώην Δήμαρχο και επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης Πολύδωρο Λαμπρινούδη, που καταλόγισε καθυστέρηση  με ενδεχόμενη σκοπιμότητα, στον Μανώλη Βουρνού, καθώς η δημοτική αρχή, σύμφωνα με τον πρώην Δήμαρχο, δεν προχωρά στην λήψη ασφαλιστικών μέτρων στην π. ΒΙΑΛ με αποτέλεσμα να γίνονται διαμορφώσεις του εξωτερικού χώρου έτσι ώστε να τοποθετηθούν 35 κοντέινερ που υπάρχουν σε γειτονικό στρατόπεδο.

«Γιατί αυτή η ανοχή; Υπάρχει σκοπιμότητα;», αναρωτήθηκε ο Πολύδωρος Λαμπρινούδης.

"Νερούδα" από την Κινηματογραφική Λέσχη

23 Νοε 2017 - 19:47

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου θα προβάλει την πολυβραβευμένη λατινοαμερικάνικη ταινία "Νερούδα" του Πάμπλο Λαραίν  στο Ομήρειο την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ. 

Λιγα λόγια για την ταινία: 

NERUDA

Χιλή, Αργεντινή, Γαλλία, Ισπανία, Η.Π.Α., 2016, Εγχρωμο

Σκηνοθεσία: Πάμπλο Λαραΐν

Σενάριο: Γκιγιέρμο Καλντερόν

Μουσική: Φεδερίκο Χουσίδ

Πρωταγωνιστούν: Γκαέλ Γκαρσία Μπερνάλ, Λουίς Νιέκο, Μερσέντες Μοράν

Διάρκεια: 107 λεπτά

BIAL x 2 βλέπει η Παγχιακή επιτροπή Αγώνα για το προσφυγικό

23 Νοε 2017 - 19:25

ΒΙΑΛ χ 2 βλέπει η Παγχιακή Επιτροπή Αγώνα για το προσφυγικό, με βάση την παρακάτω ανακοίνωση της,  που ακολουθεί:
H Ύπατη Αρμοστεία, που λειτουργεί πλέον απροκάλυπτα ως εργολάβος, προκηρύσσει διαγωνισμούς νέων εργασιών στην ΒΙΑΛ σε έκταση 5.900 τ.μ., για την τοποθέτηση 50+(!) νέων οικίσκων εκ των οποίων κάποιοι θα είναι διώροφοι.

2.340.000 ευρώ για τα δίκτυα του Φράγματος "Κόρης Γεφύρι"

23 Νοε 2017 - 15:47

Η χρηματοδότηση της ΔΕΥΑΧ για το έργο των δικτύων άρδευσης του Κάμπου από το Φράγμα "Κόρης Γεφύρι" , με το ποσό των 2.340.000 ευρώ, περιλαμβάνεται στο πρώτο "πακέτο" έργων που χρηματοδοτούνται στα νησιά στα πλαίσια των Ειδικών Αναπτυξιακών Προγραμμάτων Βορείου και Νοτίου Αιγαίου.

Πάνω από 80 οι... ελαστικοί νηπιαγωγοί στη Χίο

23 Νοε 2017 - 15:25

Κινητοποίηση θα πραγματοποιήσει αύριο στην 1 το μεσημέρι, στα Γραφεία της Δ/νσης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  ο Σύλλογος Δάσκαλων και Νηπιαγωγών Χίου, διαμαρτυρόμενος για τα μέτρα της κυβέρνησης που στοχεύουν, όπως καταγγέλλουν οι συνδικαλιστές, στην υποβάθμιση της προσχολικής αγωγής.

«Πάνω από 80 είναι οι αδιόριστοι νηπιαγωγοί στην Χίο, που δουλεύουν με ελαστικές εργασιακές σχέσεις», ανέφερε σε δηλώσεις του ο Γιώργος Αμπαζής, από τον Σύλλογο Δασκάλων και προέτρεψε τους γονείς να στηρίξουν την κινητοποίηση.

Η Περιφέρεια "έβαλε πλάτη" για τα αντιπλημμυρικά

23 Νοε 2017 - 15:19

Έτοιμες, εν’ όψει χειμώνα είναι η Πολιτική Προστασία και οι υπηρεσίες της Περιφερειακής Ενότητας, για την αντιμετώπιση πλημμυρών, ανέφερε ο αντιπεριφερειάρχης Χίου Σταμάτης Κάρμαντζης, μετά την χθεσινή συνεδρίαση του Συντονιστικού Νομαρχιακού Οργάνου, συμπληρώνοντας όμως ότι κανείς δεν μπορεί να υποστηρίξει ότι αυτή η ετοιμότητα μπορεί να είναι αρκετή σε περίπτωση πολύ ακραίων φαινομένων.

Σελίδες

Subscribe to RSS - Πολιτική