Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

22 - 24 Σεπτεμβρίου δωρεάν είσοδος και εκδηλώσεις στο Μουσείο Μαστίχας

Mε αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς
Δείτε τις Φωτογραφίες
Τρί, 12/09/2017 - 14:41

Mε αφορμή τον εορτασμό των Ευρωπαϊκών Ημερών Πολιτιστικής Κληρονομιάς (ΕΗΠΚ), με θέμα «Πόλ(ε)ις», το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) παρουσιάζει δράσεις για παιδιά και ενήλικες, στις 22, 23 και 24 Σεπτεμβρίου, στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.
Συγκεκριμένα η ομάδα «Χείλια λένε παραμύθια» θα παρουσιάσει την ενότητα :«Ίντα θέτε να σας πω; Παραμύθια από τη Χιo!»
Τα μέλη της ομάδας που αποτελείται από τις Βιργινία Κοκκίνου, Πέγκυ Καραγιάννη και Καλλιόπη Λιαδή θα αφηγηθούν παραμύθια για σχολικές ομάδες την Παρασκευή 22/9 (ώρες 10:00-11:00 και 11:30-12:30) και για οικογένειες το Σάββατο 23/9 (ώρα 17:00). Πρόκειται για παραμύθια από την προφορική παράδοση της Χίου, γεμάτα μαγικούς βοηθούς, τολμηρούς ήρωες, βασιλόπουλα και όμορφες κυράδες, που μας ταξιδεύουν στα βάθη της θάλασσας, σε ένα περιβόλι στα πέρατα του κόσμου και στο παλάτι σαράντα τρομερών δράκων. Τα παραμύθια διανθίζονται με τραγούδια και μελωδίες από την ελληνική μουσική παράδοση και την παράσταση ντύνει μουσικά ο Εμμανουήλ Παλιάκης (νέυ, λαούτο, λύρα, τουμπελέκι).
Η συμμετοχή στη δράση είναι δωρεάν. Απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής.
 
Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων θα γίνει επίσης την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου ξενάγηση στην έκθεση «INSPIRATION CHIOS-Με έμπνευση τη Χίο»
Στις 12 το μεσημέρι και στη 1 μ.μ. το κοινό θα έχει την ευκαιρία να γνωρίσει τοπία, οικισμούς και ανθρώπους του νησιού, σε «μια πανοραμική άποψη της Χίου που δεν θα χαλάσει ποτέ», όπως αποτυπώθηκαν από τον χρωστήρα του Χιώτη καλλιτέχνη Γιώργου Ζυμαράκη.
Η συμμετοχή στην ξενάγηση είναι δωρεάν.
 
Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο, στο τηλ. 22710 72212 (καθημερινά, εκτός Τρίτης. 10:00-18:00).
 
 
 
*Στο πλαίσιο του εορτασμού των ΕΗΠΚ από τις 22 έως και τις 24 Σεπτεμβρίου η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη σε όλα τα μουσεία του Δικτύου του ΠΙΟΠ. Το ίδιο διάστημα, οι επισκέπτες όλων των μουσείων του Δικτύου του ΠΙΟΠ θα έχουν έκπτωση 20% στα είδη των πωλητηρίων.

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 16/01/2018 - 11:05

 

Αστείες ιστορίες του Α.Π. Τσέχωφ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της Π.Ε.Κ.Ε.Β., σε σκηνοθεσία Αυγουστίνας Λυκουρίνα, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Είσοδος: 5 ευρώ.