Χίος, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Ανοιξε το τριώδιο στα Θυμιανά

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 28/01/2018 - 21:22
Μπραζιλιόνικο

Στο Βασίλειο του καρναβαλιού στο νησί στα Θυμιανά, άνοιξε το βράδυ της Κυριακής το τριώδιο και στην ουσία ξεκίνησε η διαδικασία για την προπαρασκευή της Μόστρας, που και φέτος θα χαρίσει αστείρευτο κέφι σε συμμετέχοντες και θεατές.

Στις 7.00 μ.μ. βρέθηκαν στον ΜΕΟΘ οι καρναβαλιστές του χωριού, που σχηματίζοντας ολόκληρη διαδήλωση κουδουνάτων και κεφιού γέμισαν τους δρόμους του χωριού, υπό ήχους των τυμπάνων του κεφάτου πάντα Μπραζιλιόνοικο.

Η Πρόεδρος του χωριού Κική Χαρίτου αναφερόμενη στη σημασία του εθίμου, που έχουν στο αίμα τους οι Θυμιανούσοι, κάλεσε και φέτος όλο τον κόσμο να συμμετέχει στη Μόστρα.

Με τη σειρά του ο συνταξιούχος Δάσκαλος και Λαογράφος των Θυμιανών Κυριάκος Πρωάκης, συγκινημένος γιατί βλέπει το έθιμο να αγκαλιάζεται από τις νέες γενιές, θύμισε ότι ακόμα και στη διάρκεια της γερμανικής κατοχής οι κατακτητές το σεβάστηκαν και επέτρεψαν να πραγματοποιείται έστω μόνο τις πρωϊνές ώρες.

 

oi_nees_genies_agkaliazoyn_to_ethimo_tis_mostras

Φαντασία στην αμφίεση
Σύσσωμη η παρουσία των παιδιών
Το μασκάρεμα στα Θυμιανά είναι... οικογενειακή παράδοση
Κική Χαρίτου, Πρόεδρος του χωριού
Κυριάκος Πρωάκης

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/02/2018 - 17:39
Συναυλία

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «ΙΩΝΕΣ» διοργανώνει ροκ συναυλία με το συγκρότημα «FUNKIN MATES» από την Αθήνα και τους Χιώτες «DUST» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Η τιμή εισόδου είναι 7 ευρώ και εισιτήρια διατίθενται από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο γραφείο των ΙΩΝΩΝ, Δημοκρατίας 8. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας μας «Βοήθησε κι εσύ να τρέξουν οι τροχοί» και όλα τα έσοδα θα μπουν στον κουμπαρά, για την αγορά του καινούργιου λεωφορείου που ονειρευόμαστε!

Οι FUNKIN MATES είναι συγκρότημα που παίζει στην Αθήνα και, όπως λένε οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, «Η αγάπη για την funk, disco, blues, rock n' roll και soul μουσική έφερε τους Funkin' Mates μαζί!», ενώ οι επιρροές τους έρχονται από Jamiroquai, James Brown, Bee Gees, Red Hot Chili Peppers, Aretha Franklin, Blues Brothers, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Little Richard, Little Walter, Muddy Waters, Howlin' Wolf.

Οι DUST που θα εμφανιστούν ως support, είναι τοπικό συγκρότημα, από τέσσερα νέα παιδιά, δυο μαθητές και δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που αγαπούν τη ροκ μουσική και θα έχουμε τη χαρά να τους ακούσουμε ως support group στη συναυλία.