Χίος, Τετάρτη 21 Μαρτίου

Αποδόθηκε η Δικαιοσύνη και στην Ελάτα

Δείτε το Βίντεο
Δευ, 19/02/2018 - 19:45
Το τριμελές... Ελατοδικείο

Τριμελής ήταν η Εδρα του Δικαστηρίου στην Ελάτα, όπου ο τοπικός Αγάς, όχι μόνο απέδωσε Δικαιοσύνη, αλλά μάζεψε πολλά χρήματα για το χωριό σε έναν… τενεκέ, αφού έβλεπε το πρόστιμο που πληρώνονταν και το πολλαπλασίασε κατά την κρίση του, σύμφωνα με το βαλάντιο του καταδικασθέντα.

Στα ενδιάμεσα των δικών ακολουθούσαν χοροί από το συγκρότημα Βαρκάρη, που… συνεχίζονται.

 

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 21/03/2018 - 07:15
Βραδιά ποίησης

Σε μια όμορφη και ζεστή βραδιά φίλων της ποίησης εξελίχθηκε το χθεσινό κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Χίου Κοραής στο Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος».
Συγκεντρωμένοι γύρω από ένα κοινό τραπέζι, χωρίς πρωτόκολλα και από πριν συμφωνημένο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μοιράστηκαν σε τρεις
διαδοχικούς κύκλους ανάγνωσης ποιήματα που αγαπούν όπως ακριβώς ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης.
Από τον Μελέαγρο στον Κωνσταντίνο Καβάφη. Από τον Γεώργιο Δροσίνη στον Οδυσσέα Ελύτη. Από την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στην Κατερίνα Γώγου. Από τον Κώστα Καρυωτάκηστον Μάνο Ελευθερίου. Από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε στον Τσαρλς Μπουκόφσκι. Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στον Φώτη Αγγουλέ. Από τον Τόμας Έλιοτ στον Μίλτο Σαχτούρηκαι στον Τίτο Πατρίκιο. Ήταν μερικές από τις ποιητικές διαδρομές που προτάθηκαν.

Μαζί τους ακούστηκαν χιώτικες ποιητικές δημιουργίες, παλιότερες και νέες.
Η βραδιά έκλεισε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ελεύθερη συζήτηση πλούσια σε μνήμες, προβληματισμούς κι ερωτήματα. Με μια καθολική συμφωνία: να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις και ν’ αναζητηθεί ένα βήμα έκφρασης των δημιουργών ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας.