Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Tο αθάνατο λαϊκό μας τραγούδι ζωντανό μέσα από τη συναυλία του Χρ. Νικολόπουλου

Δείτε το ΒίντεοΔείτε τις Φωτογραφίες
Σάβ, 12/08/2017 - 08:05

Ήταν όλοι εκεί μεγάλοι και μικροί, τρανή απόδειξη της ζωντάνιας του λαϊκού μας τραγουδιού που διαχρονικά συγκινεί.

Αναφερόμαστε στη χθεσινή συναυλία (Παρασκευή 11/8/17) αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο, που διοργάνωσε στο Δημοτικό Στάδιο Χίου το διεθνές κέντρο παιδείας και πολιτισμού «Ιωνία».

 Συμμετείχαν εκτός από τον ίδιο τον συνθέτη, η Μελίνα Ασλανίδου, ο Βασίλης Λέκκας, η Γιώτα Νέγκα και η χορωδία Λιβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος», υπό τη διεύθυνση του Στέλιου Παντελογιάννη.

Τη συναυλία προλόγισε εκ μέρους του Διεθνούς Κέντρου «Ιωνία» ο Χρ. Μπελλές, αναφερόμενος στο μεγαλειώδες έργο και τη σφραγίδα του Χρ. Νικολόπουλου στο λαϊκό μας τραγούδι.

 

Συναυλία - αφιέρωμα στον Χρήστο Νικολόπουλο

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/06/2018 - 10:48

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου και το Μουσικό Σχολείο Χίου θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018 στην αυλή του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο της Χίου με εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου, έτσι όπως τα μελέτησαν και τα κατέγραψαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Φραγκάκη.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μουσικές του Αιγαίου και των μικρασιατικών παραλίων. Θα ακουστούν τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών και το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί νοερά στα Δωδεκάνησα, ως τη Νίσυρο, τη Ρόδο και τη Σύμη.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.