Χίος, Πέμπτη 19 Ιουλίου

Δασκαλική «βραδιά μνήμης»

ΣΤΟ ΛΙΜΑΝΑΚΙ ΤΗΣ ΑΓ. ΕΡΜΙΟΝΗΣ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 21/09/2017 - 10:14

Τελευταία και αποχαιρετιστήρια του καλοκαιριού «Βραδιά Μνήμης» την Κυριακή 24/9/17 στις 7.30 το απόγευμα στο λιμανάκι της Αγίας Ερμιόνης, υπό την αιγίδα του ομώνυμου συλλόγου…
Η βραδιά είναι αφιερωμένη σε δύο συνταξιούχους δασκάλους. Τον Μπάμπη Σαχτούρη, του οποίου θα παρουσιαστεί το βιβλίο «ΦΑΕ ΔΑΣΚΑΛΕ» (εκδόσεις Άλφα Πι) από τον Δημήτρη Φρεζούλη. Θα ακολουθήσει τιμητικό αφιέρωμα στον πρώην διευθυντή του Δημοτικού Σχολείου Θυμιανών, συγγραφέα και λαογράφο Κυριάκο Πρωάκη, του οποίου θα προβληθεί το οδοιπορικό όπως είχε καταγραφεί στα πλαίσια της εκπομπής «Ανθρώπινες Διαδρομές» της «Αλήθεια TV».
Η βραδιά θα κλείσει με τραγούδια από τον Δημήτρη Τζούμα, ενώ συγχρόνως θα διατίθενται σουβλάκια και ποτά.

Σχετικά Άρθρα

Τετ, 18/07/2018 - 15:52
Ανθούλα Ψύλλου

Για την ακρίβεια ήταν μια εκκλησιά, μετά ένα Μοναστήρι και σιγά – σιγά γύρω απ’ αυτό κάποια σπίτια και κάποιες, πολλές συκιές.

Κι’ έτσι κάπως σαν παραμύθι, που όμως δεν είναι παραμύθι, φτιάχτηκε πριν 500 χρόνια ο Αγιος Γιώργης Συκούσης.

Ο πολιτιστικός Σύλλογος του χωριού, όπως εξηγεί η Πρόεδρος του Ανθούλα Ψύλλου, γιορτάζει φέτος με πλήθος εκδηλώσεων τα 500 χρόνια από την επίσημη ίδρυση του Αγίου Γεωργίου Συκούση.

Η πρώτη εκδήλωση θα γίνει στις 25 Ιουλίου, με ομιλίες, την Χορωδία των ψαλτών Χίου και ένα θεατρικό δρώμενο του Μπάμπη Κοιλιάρη.

Η δεύτερη στις 7 αυγούστου και θα περιλαμβάνει ξενάγηση στο χωριό και ομιλία για τους Αγιωργούσους της διασποράς.

Η τρίτη θα γίνει στις 11 Αυγούστου και θα είναι η πασίγνωστη σε όλους γιορτή της Σούμας.