Χίος, Σάββατο 24 Φεβρουαρίου

Διεθνές Συνέδριο για τους Μαυροκορδάτους

Δείτε το Βίντεο
Παρ, 28/07/2017 - 15:50

Ξεχωριστές θα είναι και φέτος οι πολιτιστικές εκδηλώσεις της Βιβλιοθήκης στα πλαίσια πάντα του ειδικού χαρακτήρα τους. Εκτός από τις παρουσιάσεις λογοτεχνικών βιβλίων και μια αξιόλογη εκδήλωση για την ψαλτική  τέχνη, σύμφωνα με την ενημέρωση που μας έδωσε ο Kώστας Μερούσης, Πρόεδρος του Εφορευτικού Συμβουλίου της Βιβλιοθήκης “Κοραή”.

Ξεχωρίσαμε ένα Διεθνές Συνέδριο για τους Μαυροκορδάτους, αυτή την ιστορική οικογένεια με ρίζες στο νησί μας, που θα οργανώσει ο επίσης συμπατριώτης μας καθηγητής Νεοελληνικής Γλώσσας στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, Νίκος Μαυρέλος.

 

 

Kώστας Μερούσης - Πρόεδρος Εφ. Συμβ. Βιβλιοθήκης - Διεθνές Συνέδριο για τους Μαυροκορδάτους

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 23/02/2018 - 17:39
Συναυλία

Το Νομαρχιακό Αθλητικό Σωματείο Ατόμων με Αναπηρίες «ΙΩΝΕΣ» διοργανώνει ροκ συναυλία με το συγκρότημα «FUNKIN MATES» από την Αθήνα και τους Χιώτες «DUST» την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου και ώρα 7:00 μ.μ στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.

Η τιμή εισόδου είναι 7 ευρώ και εισιτήρια διατίθενται από την Παρασκευή 23 Φεβρουαρίου στο γραφείο των ΙΩΝΩΝ, Δημοκρατίας 8. Η εκδήλωση γίνεται στο πλαίσιο της καμπάνιας μας «Βοήθησε κι εσύ να τρέξουν οι τροχοί» και όλα τα έσοδα θα μπουν στον κουμπαρά, για την αγορά του καινούργιου λεωφορείου που ονειρευόμαστε!

Οι FUNKIN MATES είναι συγκρότημα που παίζει στην Αθήνα και, όπως λένε οι ίδιοι στη σελίδα τους στο facebook, «Η αγάπη για την funk, disco, blues, rock n' roll και soul μουσική έφερε τους Funkin' Mates μαζί!», ενώ οι επιρροές τους έρχονται από Jamiroquai, James Brown, Bee Gees, Red Hot Chili Peppers, Aretha Franklin, Blues Brothers, Jimi Hendrix, Elvis Presley, Little Richard, Little Walter, Muddy Waters, Howlin' Wolf.

Οι DUST που θα εμφανιστούν ως support, είναι τοπικό συγκρότημα, από τέσσερα νέα παιδιά, δυο μαθητές και δυο φοιτητές του Πανεπιστημίου Αιγαίου, που αγαπούν τη ροκ μουσική και θα έχουμε τη χαρά να τους ακούσουμε ως support group στη συναυλία.