Χίος, Δευτέρα 19 Φεβρουαρίου

Το Ελιξίριο του Έρωτα στο Ομήρειο

ΑΠΟ ΤΗΝ “THE MET: LIVE IN HD”
Τρί, 06/02/2018 - 11:14

Μια από τις πιο διάσημες, κωμικές όπερες, «Το Ελιξίριο του Έρωτα» παρουσιάζεται από την Met της Νέας Υόρκης, το Σάββατο 10 Φεβρουαρίου, σε σκηνοθεσία Bartlett Sher και μουσική διεύθυνση του Domingo Hindoyan, και θα μεταδοθεί στις 7 μ.μ. ζωντανά στο Ομήρειο.

Στο ντεμπούτο της στον ρόλο, η Pretty Yende παρουσιάζεται ως η ζωηρή Αντίνα με τον Matthew Polenzani ως Νεμορίνο, τον απλό χωρικό που την ερωτεύεται. Μάλιστα, η ερμηνεία του Polenzani στο “Una furtiva lagrima” στις παραστάσεις της Met το 2013, αποτέλεσαν για το κοινό το σημείο αναφοράς εκείνης της σεζόν. Ο Davide Luciano κάνει το ντεμπούτο του στη Met στον ρόλο του υπεροπτικού αρραβωνιαστικού της Αντίνα, του Μπελκόρε, και ο Ildebrando D’Arcangelo ερμηνεύει τον ρόλο του γυρολόγου με το μαγικό φίλτρο Δόκτορα Ντουλκαμάρα. Ο Domingo Hindoyan κάνει το ντεμπούτο του ως μαέστρος στην Met.

«Tο Ελιξίριο του Έρωτα» αποτελεί διαχρονικά μια από τις πιο δημοφιλείς όπερες που έχουν γραφτεί. Το ποιητικό κείμενο είναι του Φελίτσε Ρομάνι, του διασημότερου Ιταλού συγγραφέα της εποχής του, το οποίο βασίζεται στο κείμενο του Εζέν Σκριμπ για την κωμική όπερα του Φρανσουά Ωμπέρ. Η πασίγνωστη μελωδία του “Una furtiva lagrima”, η ρομαντική και κωμική πλοκή του έργου, και το συγκινητικό του τέλος είναι τα στοιχεία της παράστασης που την ξεχωρίζουν. Παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στο Teatro Cannobiana του Μιλάνου, στις 12 Μαΐου 1832. Το πρώτο Ελληνικό θέατρο που υποδέχτηκε αυτή την όπερα ήταν το Σαν Τζάκομο της Κέρκυρας, το 1835.

Οι αίθουσες προβολής της Met στην Ελλάδα αυξάνονται κάθε χρόνο και ανάμεσά τους βρίσκονται οι σημαντικότεροι χώροι πολιτισμού σε κάθε πόλη, μεταξύ αυτών το Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, το Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης αλλά και θέατρα, κινηματογράφοι και άλλοι χώροι πολιτισμού.

Σχετικά Άρθρα

Δευ, 19/02/2018 - 19:37
Ατράνταχτα τα επιχειρήματα ενοχής

Πολύγλωσσος ο Αγάς των Ολύμπων, εμπνεόμενος και από την παρουσία της Χανούμας του, που παρακολούθησε όλες τις δίκες, μπόρεσε να αποδώσει σήμερα δικαιοσύνη στην Πλατεία των Ολύμπων, όπου το έθιμο του Αγά και της Χανούμας τηρήθηκε ανελλιπώς.

Με την συνοδεία της ορχήστρας των αδελφών Πούπαλου ο Νίκος Μηλιανός υποδυόμενος τον Αγά τη συνοδεία της Χανούμας του έφτασαν στην Πλατεία του χωριού, που είχε στηθεί η εξέδρα με το εδώλιο. Με αστείρευτο χιούμορ και εκμεταλλευόμενος την άνεση του σε ξένες γλώσσες ο Αγάς δίκασε κάθε εθνικότητα πλην Σλαβοφώνων, επειδή δηλαδή δεν εμφανίστηκε κανείς.

Στο τέλος ευχήθηκε και του χρόνου σε όλους και το γλέντι και ο χορός  συνεχίζεται ακόμα.

agas_olympoi_-_agas_of_olympi

Η... αισθησιακή είσοδος του Αγά των Ολύμπων με την Χανούμα τουΗ μοναδική δικαστική έδρα παγκοσμίως με... Χανούμα