Χίος, Παρασκευή 19 Ιανουαρίου

Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες στην Βολισσό

Στο 1ο Φεστιβάλ τέχνης στη Βόρεια Χίο
Δείτε το Βίντεο
Τρί, 11/07/2017 - 16:08

Μπορεί οι Τούρκοι τουρίστες να σταματούν στο Αίπος, το ίδιο κάνουν και οι Χιώτες, με εξαίρεση την ημέρα εορτής της Αγίας Μαρκέλλας, αλλά οι πλέον... ψαγμένοι αρχίζουν να γνωρίζουν τα μυστικά της. Ένα απ’ αυτά είναι η Βόρεια Χίος, όπως φάνηκε από τη σημερινή συνέντευξη τύπου, όπου παρουσία Καθηγητών Πανεπιστημίου από την Κωνσταντινούπολη, η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος Αμανής, Βιβή Ποταμούση, έκανε γνωστό ότι με επίκεντρο την Βολισσό, θα εκτυλιχθεί από σήμερα μέχρι τις 16 Ιουλίου, ένα πρόγραμμα πολιτιστικών εικαστικών δράσεων, με τίτλο 1ο Φεστιβάλ τέχνης στο νησί του Ομήρου.

Πρόκειται για ένα διαδραστικό πρόγραμμα εργασιών, με τη συμμετοχή δεκάδων φοιτητών, καθηγητών και καλλιτεχνών, με τη συνεργασία του “Pinelo Art Gallery” της Κωνσταντινούπολης, του Δήμου Χίου και του Πολιτιστικού Συλλόγου της Βολισσού, που αποσκοπεί να μετατραπεί η Αμανή σε ένα πολιτιστικό καμβά. Χρώματα από τη φύση, το ξεχωριστό κάστρο της Βολισσού και το μαγευτικό τοπίο θα αποτελέσουν κεντρικό θέμα των έργων τέχνης. Παράλληλα, στο Φεστιβάλ Τέχνης θα συμμετέχουν ενεργά και Χιώτες καλλιτέχνες, οι οποίοι θα έχουν την ευκαιρία να συμβάλλουν στην καλλιτεχνική προβολή του τόπου μας, καθώς και στην ανταλλαγή καλλιτεχνικών ιδεών με Τούρκους συναδέλφους τους.

Η διαπολιτισμική αυτή διοργάνωση στοχεύει στην συνεχή πολιτιστική αλληλεπίδραση της χιακής κοινωνίας με εκείνη της γειτονικής Τουρκίας, μέσα από πολιτιστικές ανταλλαγές και ποικίλες άλλες πολιτιστικές δράσεις και εκδηλώσεις.

Το πολιτιστικό πρόγραμμα περιλαμβάνει:

• Τρίτη 11 Ιουλίου 2017 (1η ημέρα): Ανακαλύπτοντας την Πόλη της Χίου

• Τετάρτη 12 Ιουλίου 2017 (2η ημέρα): Εργασίες καλλιτεχνικού εργαστηρίου και ανοιχτή έκθεση των έργων στο Σχολείο της Βολισσού

• Πέμπτη 13 Ιουλίου 2017 (3η ημέρα): Εργασίες καλλιτεχνικού εργαστηρίου στο δρόμο της παλιάς αγοράς της Βολισσού

• Παρασκευή 14 Ιουλίου 2017 (4η ημέρα): Ξενάγηση στο νησί της Χίου και περιήγηση στην κεντρική αγορά της πόλης

 

Έλληνες και Τούρκοι καλλιτέχνες στην Βολισσό - Στο 10ο Φεστιβάλ τέχνης στη Βόρεια Χίο

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 19/01/2018 - 05:49
Πάση θυσία

Την Αμερικάνικη ταινία "Πάση θυσία" θα προβάλλει στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο η Κινηματογραφική Λέσχη.

Η ίδια δημοσιοποιεί τις παρακάτω λεπτομέρειες για το έργο: 

Αμερική / Περιπέτεια / 2016 / 102’

Σκηνοθεσία: Ντέιβιντ Μακένζι

Σενάριο: Τέιλορ Σεριντάν

Πρωταγωνιστούν: Τζεφ Μπρίτζες, Μπέν Φόστερ, Κρις Πάιν

Διακρίσεις: Υποψήφιο για 4 βραβεία Όσκαρ (Καλύτερης ταινίας, Πρωτότυπου σεναρίου, Μοντάζ και Β’ Ανδρικού ρόλου για τον Τζεφ Μπρίτζες) και για 3 Χρυσές Σφαίρες.

Ένας διαζευγμένος πατέρας που προσπαθεί να φτιάξει μια καλύτερη ζωή για το γιο του και ο πρώην κατάδικος αδερφός του επιχειρούν μια σειρά ληστειών στα υποκαταστήματα της τράπεζας που έχει κάνει κατάσχεση στην οικογενειακή τους φάρμα στο Δυτικό Τέξας. Η εκδίκηση φαίνεται δική τους μέχρι που θα βρεθούν στο στόχαστρο ενός βετεράνου σερίφη που πρόκειται να συνταξιοδοτηθεί και του ινδιάνου βοηθού του.

Το Πάση θυσία του Σκωτσέζου Ντέιβιντ Μακένζι, είναι ένα ατμοσφαιρικό νεο-γουέστερν, βγαλμένο από το κινηματογραφικό σύμπαν των αδελφών Κοέν και την αληθινή Αμερική, όπου ηθικές και οικονομικές αξίες αλλά και παρελθόν και μέλλον συγκρούονται δραματικά. Ο σεναριογράφος Τέιλορ Σεριντάν (Sicario) ρίχνει μια μελαγχολική διαπεραστική ματιά σε μια Αμερική (αλλά και σε έναν κόσμο) που ζει στο έλεος της νέας εποχής – όχι πολύ διαφορετικής από εκείνη που είδε τους Ινδιάνους να χάνουν κάποτε τη γη τους και τώρα βρίσκει τους Αμερικάνους να την χάνουν από τις υποθήκες που αδυνατούν να αποπληρώσουν στις τράπεζες. Γυρισμένο σε ένα απόκοσμο τοπίο κάτω από τον εκτυφλωτικό ήλιο του Τέξας και επενδυμένο από την υπέροχη μουσική των ΝΙκ Κέιβ και Γουόρεν Έλις, το Πάση Θυσία είναι μια ταινία για το έγκλημα, την τιμωρία, την αδελφική αγάπη αλλά και την οικονομική κρίση με ισχυρές δόσεις μαύρου χιούμορ, ένα αυθεντικό νεό-γούεστερν για την Άγρια Δύση της εποχής μας.