Χίος, Τρίτη 19 Ιουνίου

Ευρωπαϊκές Ημέρες Θάλασσας 2018 και στη Χίο

Τρί, 15/05/2018 - 16:03
Το λογότυπο των εκδηλώσεων

Από το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, Τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών, το Εργαστήριο Διοίκησης Ναυτιλιακών και Λιμενικών Επιχειρήσεων, το Εργαστήριο Πληροφορικής και Νέων Τεχνολογιών στη Ναυτιλία, τις Μεταφορές και τη Νησιωτική Ανάπτυξη, θα διεχαχθούν στο νησί μας, εκδηλώσεις για τις Εΰρωπαϊκές ημέρες θάλασσας με το παρακάτω πρόγραμμα:

 

Δευτέρα 21 Μαΐου

09:00 – 11:00 

 Παραδοσιακή κωπηλασία στο λιμάνι της Χίου με τους Ναυτοπρόσκοπους και τους φοιτητές/τριες του Πανεπιστημίου Αιγαίου

11:00 -12:00  

 Επίδειξη σωστικών και καθαίρεση σωσίβιας λέμβου στο λιμάνι στις εγκαταστάσεις της “Cosmos Training Center

18:00  Κτίριο Ιδρύματος «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών και Παράδοσης»

Παρουσίαση του προγράμματος  «το πλοίο πάει σχολείο» που συντονίζεται από το Ίδρυμα  «Μαρία Τσάκος – Διεθνές Ίδρυμα Θαλασσίων Ερευνών και Παράδοσης» και το τμήμα Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου 

Τρίτη  22 Μαΐου

9:00 – 12:00  Στα πλαίσια του μαθήματος «Διεθνής Ναυτιλιακή Πολιτική» διεξαγωγή εργαστηρίου  για την Γαλαζια Ανάπτυξη : Sailing the Blue Oceans

15.00-18.00 η ναυτιλία με τα μάτια των Νέων στα πλαίσια του μαθηματος Ναυτιλιακής Οικονομικής με προσκεκλημένους την  Ένωση Ναυτιλίας Μικρών Αποστάσεων.

 

18.00- 21.00 Blue Growth IDEAS Competition

Μεταφορά Καλών Πρακτικών για την Γαλάζια Ανάπτυξη απο τον Δημο Πειραιά Blue Growth και την Περιφερεια Κρήτης CRPM παρουσιάσεις φοιτητικών Ιδεών και τέλος Αναγγελια του Γαλαζιου εκκολαπτηρίου Ιδρυμα Τσακος Παν. Αιγαίου.

 

 Πέμπτη 24 Μαΐου

10:00-12:00

Εκτέλεση άσκησης απορρύπανσης με τη συνδιοργάνωση του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου και του  Τμήματος Ναυτιλίας και Επιχειρηματικών Υπηρεσιών του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην παραλία της Ιχθυόσκαλας.

 

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Τρί, 19/06/2018 - 10:48

Η Εφορία Αρχαιοτήτων Χίου και το Μουσικό Σχολείο Χίου θα γιορτάσουν την Ευρωπαϊκή Ημέρα Μουσικής 2018 στην αυλή του Οθωμανικού Λουτρού στο Κάστρο της Χίου με εκδήλωση που θα γίνει την Πέμπτη 21 Ιουνίου, στις 8.30 μ.μ.

Η εκδήλωση θα χωριστεί σε δύο μέρη. Στο πρώτο μέρος θα παρουσιασθεί ένα αφιέρωμα στη ζωή και το έργο της Δόμνας Σαμίου, έτσι όπως τα μελέτησαν και τα κατέγραψαν οι μαθητές του 4ου Γυμνασίου Χίου με υπεύθυνη καθηγήτρια την κ. Μαρία Φραγκάκη.

Στο δεύτερο μέρος οι μαθητές και οι μαθήτριες του Μουσικού Σχολείου θα παίξουν και θα τραγουδήσουν μουσικές του Αιγαίου και των μικρασιατικών παραλίων. Θα ακουστούν τραγούδια και οργανικοί σκοποί της Χίου, των Οινουσσών και των Ψαρών και το μουσικό ταξίδι θα συνεχιστεί νοερά στα Δωδεκάνησα, ως τη Νίσυρο, τη Ρόδο και τη Σύμη.

Η εκδήλωση θα γίνει σε συνεργασία με την Εταιρεία Πολιτισμού ΜΟΥΣΑ ΕΛΛΗΝΙΚΗ.

Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη.