Χίος, Κυριακή 22 Ιουλίου

Η Αγία Παρασκευή του Τσεσμέ, στις εκδηλώσεις μνήμης Μικράς Ασίας

Δείτε τις Φωτογραφίες
Κυρ, 24/09/2017 - 06:34

Περισσότερες από 700 σελίδες χρειάστηκαν για να καταγραφεί η ιστορία και η καθημερινότητα μιας ακόμη «χαμένης πατρίδας» της Αγ. Παρασκευής του Τσεσμέ, από την πένα του αείμνηστου σήμερα απόστρατου Μοίραρχου, Γιάννη Δ. Αικατερίνη.
Μέσα από τραγούδια, ιστορίες, φωτογραφίες, ευτράπελα, ήθη και έθιμα, ο συγγραφέας, άφησε μια παρακαταθήκη μνήμης και τιμής στους απογόνους της Ιωνικής κωμόπολης.
Το βιβλίο παρουσιάστηκε στα πλαίσια των εκδηλώσεων μνήμης του Μικρασιατικού Ελληνισμού το απόγευμα του Σάββατου, στην αίθουσα εκδηλώσεων «Ανδρέας Αξιωτάκης», του Φάρου, στην οποία παραυρέθηκε πολύς κόσμος μεταξύ των οποίων ο Βουλευτής Ανδρέας Μιχαηλίδης. Την εκδήλωση προλόγισε η Πρόεδρος του Φάρου Γεωργία Χούλη.
Οι ομιλητές, ο φιλόλογος Θεόδωρος Κοντάρας και ο Διευθυντής της Αλήθειας Γιάννης Τζούμας, που με γλαφυρότητα ζωντάνεψαν σκηνές καθημερινότητας από την ζωή των μικρασιατών, αναμοχλεύοντας μνήμες στους παλαιότερους ακροατές και υπενθυμίζοντας στην νεώτερη γενιά τις ρίζες και την ταυτότητα τους.
Το βιβλίο επανακυκλοφόρησε πρόσφατα από τον εκδοτικό οίκο Μπαλτά.
 
 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/07/2018 - 07:40
φωτο αρχείου

Την Πέμπτη 26 Ιουλίου το απόγευμα στον Αγιο Γιώργη Συκούση, ο τοπικός Πολιτιστικός Σύλλογος παρουσιάζει την πρώτη εκδήλωση του με ομιλίες, Θεατρικό δρώμενο και παραδοσιακούς χορούς, αφιερωμένη στα 500 χρόνια από την ίδρυση του χωριού.