Χίος, Δευτέρα 23 Απριλίου

Η εαρινή σύναξις των φίλων της ποίησης

Τετ, 21/03/2018 - 07:12
Βραδιά ποίησης

Σε μια όμορφη και ζεστή βραδιά φίλων της ποίησης εξελίχθηκε το χθεσινό κάλεσμα του Συλλόγου Φίλων της Βιβλιοθήκης Χίου Κοραής στο Βιβλιοπωλείο «Πάπυρος».
Συγκεντρωμένοι γύρω από ένα κοινό τραπέζι, χωρίς πρωτόκολλα και από πριν συμφωνημένο πρόγραμμα οι συμμετέχοντες και οι συμμετέχουσες μοιράστηκαν σε τρεις
διαδοχικούς κύκλους ανάγνωσης ποιήματα που αγαπούν όπως ακριβώς ήταν και ο τίτλος της εκδήλωσης.
Από τον Μελέαγρο στον Κωνσταντίνο Καβάφη. Από τον Γεώργιο Δροσίνη στον Οδυσσέα Ελύτη. Από την Κατερίνα Αγγελάκη-Ρουκ στην Κατερίνα Γώγου. Από τον Κώστα Καρυωτάκηστον Μάνο Ελευθερίου. Από τον Έντγκαρ Άλαν Πόε στον Τσαρλς Μπουκόφσκι. Από τον Αλέξανδρο Παπαδιαμάντη στον Φώτη Αγγουλέ. Από τον Τόμας Έλιοτ στον Μίλτο Σαχτούρηκαι στον Τίτο Πατρίκιο. Ήταν μερικές από τις ποιητικές διαδρομές που προτάθηκαν.

Μαζί τους ακούστηκαν χιώτικες ποιητικές δημιουργίες, παλιότερες και νέες.
Η βραδιά έκλεισε με ένα ποτήρι κόκκινο κρασί και ελεύθερη συζήτηση πλούσια σε μνήμες, προβληματισμούς κι ερωτήματα. Με μια καθολική συμφωνία: να υπάρξουν κι άλλες τέτοιες συναντήσεις και ν’ αναζητηθεί ένα βήμα έκφρασης των δημιουργών ακόμα και στους δύσκολους καιρούς μας.

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 22/04/2018 - 20:16
φωτο αρχείου

Ο Σύλλογος Γονέων Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Χίου οργανώνει την Κυριακή 6 Μαίου 6.00 - 9.00 μ.μ. ένα φεστιβάλ παραδοσιακού χορού στην κεντρική πλατεία Χίου στα πλαίσια να αναδειχθούν οι δυνατότητες των παιδιών, να τα γνωρίσει η κοινωνία της Χίου.

Οπως τονίζει ο Σύλλογος σε ανακοίνωση του: Τα παιδιά μας μαζί με άλλους 28 τοπικών χορευτικών συλλόγων και με μουσικούς : ΛΑΜΠΡΙΝΗ ΚΑΜΠΟΥΡΑ (κανονάκι, τραγούδι) ΑΡΓΥΡΗΣ ΜΑΥΡΙΚΗΣ (βιολί), ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΟΝΤΟΣ (λαούτο), ΓΙΑΝΝΗΣ ΒΟΥΚΟΥΝΑΣ (κρουστά).

Ελάτε να φτιάξουμε μια όμορφη παρέα σε κύκλους χορευτικούς. Δεν είμαστε όλοι ίδιοι, αλλά είμαστε όλοι ίσοι, σας περιμένουμε με παζάρι και γνωριμία από κοντά".