Χίος, Πέμπτη 22 Μαρτίου

Η μάγισσα, γύρισα...μαγείρισσα

ΜΟΥΣΙΚΟΘΕΑΤΡΙΚΟ ΠΑΡΑΜΥΘΙ ΑΠΟ ΤΟ “ΑΡΤΙΟΝ” ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Δευ, 12/03/2018 - 16:42
Νέα πρωτοβουλία του Αρτιον

Το μουσικοθεατρικό παραμύθι “Η ΜΑΓΙΣΣΑ ΓΥΡΙΣΑ ΜΑΓΕΙΡΙΣΣΑ” θα παρουσιάσεΙ ο Πολιτιστικός Σύλλογος “ΑΡΤΙΟΝ”, στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δ. Χίου, το Σάββατο 17 Μαρτίου στις 7.15 μ.μ. και την Κυριακή 18 Μαρτίου στις 11.30 το πρωί.

Το διασκεδαστικό αυτό παραμύθι, που ανεβαίνει για πρώτη φορά στη σκηνή, απευθύνεται σε μικρά και… μεγάλα παιδιά με τη συμμετοχή μελών του “ΑΡΤΙΟΝ” και σκηνική σύνθεση και επιμέλεια της Βάσως Κριτάκη. Η είσοδος είναι εθελοντική εισφορά, με μέρος των εσόδων να προσφέρεται για φιλανθρωπικό σκοπό!

ΚΑΙ ΞΕΡΕΤΕ! ΜΕ ΤΟ “ΑΡΤΙΟΝ” ΠΑΝΤΑ ..ΚΑΛΟΠΕΡΝΑΣ!!

 

Επικοινωνία: Βάσω Κριτάκη, Πρόεδρος “ΑΡΤΙΟΝ”, Τηλ. 6937214208

 E mail artion.chios2013@gmail.com

Πέμ, 22/03/2018 - 06:08
Ντοκιμαντέρ στο Ομήρειο

Η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου διοργανώνει διήμερο προβολών βραβευμένων ντοκιμαντέρ στο Ομήρειο, σήμερα και την Παρασκευή στις 8.30 μ.μ.

Αναλυτικά θα προβληθούν: 

Δεν είμαι ο Νέγρος σου/ I am not your Negro

Ντοκιμαντέρ, 2017, Ελβετία/ Γαλλία/ Βέλγιο/ΗΠΑ, 93’

Σκηνοθεσία: Ραούλ Πεκ

Πρωταγωνιστούν: Αφήγηση: Σάμιουελ Λ. Τζάκσον

Υποψήφιο για Όσκαρ καλύτερου ντοκιμαντέρ

 

Βασισμένο στο ημιτελές χειρόγραφο του πολιτικού διανοητή Μπόλντουιν, το «Remember this house» και με την συγκλονιστική αφήγηση του Σάμιουελ Λ. Τζάκσον, το ντοκιμαντέρ  του Ραούλ Πεκ καταγράφει ιστορικά τις φυλετικές διακρίσεις στις ΗΠΑ σε μια από τις πιο ταραχώδεις περιόδους της αμερικανικής ιστορίας.  Τρεις διαδοχικές δολοφονίες επιφανών ακτιβιστών του πολιτικού κινήματος εναντία στο φυλετικό διαχωρισμό είναι η αφορμή να γραφτούν τριάντα σελίδες περί ίσης μεταχείρισης των μαύρων στην εκπαίδευση και την εργασία, οι οποίες διανθίστηκαν από τον Ραούλ Πεκ με εικόνες από το παρελθόν αλλά και επίκαιρες, υπογραμμίζοντας κινηματογραφικά ότι το πρόβλημα των φυλετικών διακρίσεων αφορά το παρόν και έχει δημιουργήσει μια στέρεα εικόνα στο συλλογικό υποσυνείδητο.

 

Νοσταλγώντας το φως/ Nostalgia for the Light

Ντοκιμαντέρ, Γαλλία, Χιλή, Γερμανία, Ισπανία, 2010, 90’

Σκηνοθεσία- Σενάριο: Πατρίσιο Γκουζμάν

Ο Χιλιανός σκηνοθέτης Πατρίσιο Γκουζμάν φτιάχνει μια ταινία τεκμηρίωσης με σεναριογραφημένες εικόνες και αποκαλύπτει αλήθειες μέσα από μια αλληγορία μεταξύ της παρατήρησης των αστεριών στην έρημο Ατακάμα και του φόρου αίματος  που πλήρωσαν όσοι αντιστάθηκαν στο απολυταρχικό καθεστώς του Πινοσέτ. Σε αυτή την κινηματογραφική μεταφορά σκέψεων, φιλοσοφικών θεωριών και επιστήμης, οι εικόνες ταξιδεύουν και η μνήμη αιωρείται  σε μια σκληρή αποτίμηση της σύγχρονης Ιστορίας και των πανάρχαιων αποκαλύψεων.