Χίος, Παρασκευή 25 Μαΐου

Η "Μικρή μας Πόλη" από τους "Σκηνοβάτες"

ΣΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΚΑΛΛΙΜΑΣΙΑΣ
Κυρ, 15/04/2018 - 19:20
Σκηνοβάτες

 Μια όμορφη, πολύ συμπαθητική θεατρική παράσταση είδαμε χτες το βράδυ στην Καλλιμασιά από το θεατρικό σχήμα «Σκηνοβάτες» με το κλασικό αλλά και διαχρονικό έργο του Θόρντον Ουάιλντερ «Η μικρή μας πόλη»…

   Ο Γιώργος Παυλιδάκης και οι συνεργάτες του έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους και το τελικό αποτέλεσμα ήταν πολύ καλό, παρά τις δυσκολίες του έργου, οι σκηνές του οποίου απαιτούσαν ιδιαίτερες τεχνικές, καθώς ο θεατής πρέπει να φαντάζεται τις κινήσεις τους.

   Η παράσταση επαναλαμβάνεται και σήμερα, Κυριακή, στις 8 στο πνευματικό κέντρο της «Προόδου» Καλλιμασιάς και αξίζει να τη δείτε. Είσοδος με εθελοντική συνεισφορά. Θα επανέλθω και εντύπως…

   Τη χτεσινή παράσταση παρακολούθησαν και πολλοί που ασχολούνται με το θέατρο στη Χίο τιμώντας τους ερασιτέχνες συναδέλφους τους και μπράβο τους.

Δ. Φρεζούλης

Σχετικά Άρθρα

ΚΑΛΟΚΑΙΡΙΝΟ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΤΗ ΒΟΡΕΙΟΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΧΙΟ
Παρ, 25/05/2018 - 14:18

«Από την Αμανή και το Πελινναίο… ως τη Γριά», θα ονομάζεται το καλοκαιρινό Πολιτιστικό Φεστιβάλ της Βορειοανατολικής Χίου, που κατάφερε μέχρι στιγμής να  «ενώσει» δημιουργικά όλα τα χωριά της περιοχής.

«Τα τελευταία χρόνια έχει αρχίσει να δημιουργείται στην περιοχή η αίσθηση ενότητας και δημιουργίας που μεταφέρεται σε πολιτιστικές δράσεις», ανέφερε η εντεταλμένη δημοτική σύμβουλος για την Αμανή Βιβή Ποταμούση, στο πλαίσιο συνέντευξης που παραχωρήθηκε για το καλοκαιρινό πολιτιστικό Φεστιβάλ της περιοχής.

Εξαιρετικά παρήγορο για το μέλλον της Β.Α Χίου είναι το αίσθημα που μεταφέρθηκε από τους συντελεστές και αφορά τις προσπάθειες που γίνονται οργανωμένα από φορείς και συλλόγους να ζωντανέψουν τα μικρά χωριά και να γνωρίσουν όλοι την ομορφιά της Βόρειας Χίου.

«Όλοι οι πολιτιστικοί σύλλογοι  ενώθηκαν με σκοπό να παρουσιάσουμε δεκάδες δράσεις όλη την καλοκαιρινή περίοδο που θα μεταφέρουν σε όλους το μήνυμα ότι η Βόρεια Χίος έχει ζωή», ανέφερε η κ.Ποταμούση.

Στο πολιτιστικό φεστιβάλ δηλώνει «παρών» και ο πολιτιστικός Σύλλογος Καρδαμύλων που σύμφωνα με την γραμματέα του Ευαγγελία Μάππα, εδώ και πολλά χρόνια «σηκώνει» το βάρος των  καλοκαιρινών δραστηριοτήτων στην περιοχή τους.

«Φέτος ενώσαμε τις δυνάμεις μας και με τους συλλόγους της Αμανής και όλοι μαζί παρουσιάζουμε ένα Φεστιβάλ που θα περιλαμβάνει από βιβλιοπαρουσιάσεις και θεατρικές παραστάσεις μέχρι συναυλίες», ανέφερε η κ.Μάππα φέρνοντας ως παράδειγμα την συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό στις 8 Αυγούστου στο ανοικτό θέατρο Καρδαμύλων.

Ο Παντελής Λύκος, από την πλευρά του αναφέρθηκε στο …παρελθόν των πολιτιστικών εκδηλώσεων στην Αμανή και κυρίως στην Βολισσό, που αποτέλεσαν και τον προάγγελο του φετινού πολιτιστικού Φεστιβάλ.

Να σημειώσουμε ότι το πλήρες  πρόγραμμα των εκδηλώσεων ακόμη δεν έχει οριστικοποιηθεί με την Βιβλή Ποταμούση να τονίζει ότι θα υπάρχουν και πολλές εκπλήξεις… εκτός προγράμματος.