Χίος, Τρίτη 17 Ιουλίου

Η ωραία Ελένη από τη Χίο στο Δίον της Πιερίας

Παρ, 15/09/2017 - 09:29

Μια ωραία Ελένη από …τη Χίο θα ταξιδέψει με τη συμ-μαθητική ομάδα της στο Δίον της Πιερίας για να θυμίσει  -στο πλαίσιο της Διεθνούς Νεανικής Συνάντησης «ΟΛύΜΠΙΑ εν ΔίΩ» και, κατόπιν επιλογής- ότι όλοι οι πόλεμοι, όλες οι σφαγές, ανέκαθεν και μέχρι τώρα, έχουν ανάγκη, πρώτα από όλα, ένα πρόσχημα ή μια αληθοφανή δικαιολογία…
«Η Ελένη» του Ευιπίδη θα παρουσιαστεί τη Δευτέρα 18 Σεπτεμβρίου από την θεατρική ομάδα του Γυμνασίου – Γενικού Λυκείου Βροντάδου με τη συμμετοχή και μαθητριών από το Μουσικό Σχολείο, το 2ο ΓΕΛ και το ΕΠΑ.Λ. Χίου.
Όπως αναφέρει σε δελτίο Τύπου που εξέδωσε η Στέλλα Τσιροπινά, υπεύθυνη του τομέα σχολικών δραστηριοτήτων, της Δ/νσης Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, «ο λόγος του Ευριπίδη, παραμένοντας αγέραστος και διδακτικός, προσέφερε, από την περασμένη άνοιξη και μέχρι τώρα, σε όλη την ομάδα -διδάσκοντες και διδασκόμενους- εκτός από το συγκλονιστικό περιεχόμενό του, και την πολύτιμη εμπειρία της συλλογικής δέσμευσης και προσπάθειας, προκειμένου να κατακτηθεί η θεατρική αλήθεια της τραγωδίας».
«Ελπίζουμε η παράσταση, ως αποτέλεσμα της προσπάθειας αυτής, να «μιλήσει» στις ψυχές των θεατών της, όπως «μίλησε» και στις δικές μας», καταλήγει η Στ. Τσιροπινά.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/07/2018 - 16:42
αρχείο

Φεστιβάλ Γεύσεων διοργανώνει ο Προοδευτικός Ομιλός Λαγκάδας στις 19 και 20 Ιουλίου 2018, από τις 6.00 μ.μ  με συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Επίσημη προσκεκλημένη θα είναι η Μαρία Εκμετζίογλου την πρώτη ημέρα, ενώ τη δεύτερη θα υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών και φορέων.

Στόχος του Ομίλου είναι η προβολή των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στο όμορφο λιμάνι της Λαγκάδας, που αποτελεί γαστρονομικό προορισμό. Η γευστική απόλαυση «μυστικών» παραδοσιακών συνταγών της κάθε νοικοκυράς, που φέρνει αναμνήσεις από άλλες εποχές, αλλά και η «εκμετάλλευση» όλων των τοπικών προϊόντων σε νέες γαστρονομικές λιχουδιές.

Το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου Χίου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας.