Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Ημέρα μνήμης Λωβοκομείου

Δευ, 27/07/2015 - 21:33

 Με την παγιωμένη μας φροντίδα θα αναστήσουμε και πάλι στις 2 Αυγούστου το ξεχασμένο απ τους υπεύθυνους Λωβοκομείο Χίου. Οι πόρτες θα είναι ανοικτές από το πρωί της Κυριακής.

Θα τελεστεί Θεία λειτουργία και επιμνημόσυνη δέηση για τους θανόντες τροφίμους του Λωβοκομείου. Θα ακολουθήσει κέρασμα με χειροποίητους λουκουμάδες και άλλες λιχουδιές. Κατά τη διάρκεια της ημέρας το πρόγραμμα θα πλαισιωθεί με Επίκαιρη ομιλία από τον Δρα Ανδρέα Μιχαηλίδη, εκθέσεις βιβλίου από το βιβλιοπωλείο Καμπάνη και ζωγραφικής από το καλλιτεχνικό τμήμα ενηλίκων του συλλόγου

. Θα υπάρχει διαρκής ξενάγηση στο χώρο, εργαστήρια απασχόλησης για τους μικρούς μας φίλους.

 

Οι εκδηλώσεις θα ολοκληρωθούν στις 8:00 μ.μ. με μουσική βραδιά με μουσικές απ όλο τον κόσμο από τους Μαρία Καλαγκιά στο τραγούδι, Γιώργο Μισετζή στο πιάνο, Νίκο Κοταρά στο κόντρα μπάσο και Κώστα Αγγελάρα στα ντραμς.

 Η είσοδος για το κοινό θα είναι ελεύθερη και σας καλούμε να μας τιμήσετε δείχνοντας το ενδιαφέρον σας για ένα μνημείο που σωπαίνει και μιλά για το παρελθόν μέσα από τις προσπάθειες αυτών που εναντιώνονται στην εγκατάλειψή του.

        Ο πρόεδρος

 Ματθαίος Μαυρογιώργης

 

 

Σάβ, 26/05/2018 - 06:56
 «To Παραμύθι του Χιώτη Μυλωνά»

"Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά". Ο αείμνηστος αντιστασιακός, σύντροφος του ήρωα Ιάσονα Καλαμπόκα, ασυρματιστής Πάνος Καρασούλης, ήταν μεταξύ άλλων πολυγραφότατος, με βιβλία και άρθρα. Τον ίδιο δρόμο με χαρά βλέπουμε να ακολουθεί η κόρη του Σοφία στον μακρινό Καναδά.

Ετσι πληροφορηθήκαμε για την έκδοση της «To Παραμύθι του Χιώτη Μυλωνά» σε εικονογράφηση του μοναδικού Τόλη Φλιούκα, που κυκλοφορεί σε δίγλωση Ψηφιακή μορφή.

Επιφυλασσόμενοι να γράψουμε περισσότερα, αντιγράφουμε από τον πρόλογο της Σοφίας Καρασούλη - Μίλομπαρ.

 

"Η Χίος είναι ο τόπος που γεννήθηκα, ένα νησί μαγευτικό με παραμυθένια τοπία. Εκεί μεγάλωσα πλάι στη θάλασσα και στα ευωδιαστά περιβόλια. Οι πανέμορφες φωτογραφίες του καλλιτέχνη Τόλη Φλιούκα ζωντάνεψαν στα μάτια μου τις αγαπημένες εικόνες του νησιού και ξύπνησαν τις αναμνήσεις των παλιών παραμυθιών των παππούδων για μαγεμένα δάση, σφαντά κι ανεράιδες. Κι έτσι γράφτηκε το “παραμύθι” του Χιώτη μυλωνά, εμπνευσμένο από τις φωτογραφίες του Τόλη Φλιούκα. Ελπίζω όσοι δεν έχουν πάει ποτέ στην όμορφη Χίο να την επισκεφθούν και να γράψουν με τη σειρά τους κι άλλα παραμύθια δικά τους."