Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

Μάθημα παράδοσης στα Θυμιανά

Σάβ, 03/02/2018 - 08:06
Μαθήματα Ταλιμίου

Τα μαθήματα στον πολεμικό χορό ταλίμι για τις ανάγκες της φετινής Μόστρας των Θυμιανών συνεχίζονται με εντατικούς ρυθμούς και τι πιο ευχάριστο να βλέπεις τόσα γελαστά πρόσωπα μικρών παιδιών που θα συνεχίσουν την παράδοσή μας. Στο στιγμιότυπο ένα από τα δύο τμήματα.

   Μάλιστα, όπως διαπιστώσαμε, ιδίοις όμμασι, έχουν κάνει καταπληκτική πρόοδο και είναι πια πανέτοιμα για την Τυρινή Κυριακή.

   Μπράβο στα παιδιά και, ένα ακόμα μεγαλύτερο μπράβο, στον Μανώλη Κωνσταντά (αριστερά), Νίκο Τσίμηλα (κέντρο) και Γιώργη Κάργα (δεξιά) που διαθέτουν τον ελεύθερο χρόνο τους και ανέλαβαν την προπόνησή τους δυο φορές την εβδομάδα.

Δημήτρης Φρεζούλης

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 26/05/2018 - 06:56
 «To Παραμύθι του Χιώτη Μυλωνά»

"Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά". Ο αείμνηστος αντιστασιακός, σύντροφος του ήρωα Ιάσονα Καλαμπόκα, ασυρματιστής Πάνος Καρασούλης, ήταν μεταξύ άλλων πολυγραφότατος, με βιβλία και άρθρα. Τον ίδιο δρόμο με χαρά βλέπουμε να ακολουθεί η κόρη του Σοφία στον μακρινό Καναδά.

Ετσι πληροφορηθήκαμε για την έκδοση της «To Παραμύθι του Χιώτη Μυλωνά» σε εικονογράφηση του μοναδικού Τόλη Φλιούκα, που κυκλοφορεί σε δίγλωση Ψηφιακή μορφή.

Επιφυλασσόμενοι να γράψουμε περισσότερα, αντιγράφουμε από τον πρόλογο της Σοφίας Καρασούλη - Μίλομπαρ.

 

"Η Χίος είναι ο τόπος που γεννήθηκα, ένα νησί μαγευτικό με παραμυθένια τοπία. Εκεί μεγάλωσα πλάι στη θάλασσα και στα ευωδιαστά περιβόλια. Οι πανέμορφες φωτογραφίες του καλλιτέχνη Τόλη Φλιούκα ζωντάνεψαν στα μάτια μου τις αγαπημένες εικόνες του νησιού και ξύπνησαν τις αναμνήσεις των παλιών παραμυθιών των παππούδων για μαγεμένα δάση, σφαντά κι ανεράιδες. Κι έτσι γράφτηκε το “παραμύθι” του Χιώτη μυλωνά, εμπνευσμένο από τις φωτογραφίες του Τόλη Φλιούκα. Ελπίζω όσοι δεν έχουν πάει ποτέ στην όμορφη Χίο να την επισκεφθούν και να γράψουν με τη σειρά τους κι άλλα παραμύθια δικά τους."