Χίος, Παρασκευή 27 Απριλίου

Μια υπέροχη βραδιά για το Γηροκομείο Χίου

ΜΕ «ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΑ ΑΣΥΡΜΑΤΟΥ» ΚΑΙ ΤΡΑΓΟΥΔΙΑ
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 22/02/2018 - 07:52
Τα «Ημερολόγια Ασυρμάτου μνήμες ιστορίας, μνήμες ζωής» του Πάνου Καρασούλη παρουσιάστηκαν από τον Δημήτρη Φρεζούλη

Δυστυχώς ο βροχερός καιρός δεν ήταν ευνοϊκός και δεν επέτρεψε σε πολλούς να βγουν από το σπίτι τους, όμως όσοι τελικά ήρθαν το απόγευμα της Τετάρτης 21 Φεβρουαρίου 2018 στην «Οδύσσεια» (στην προκυμαία Χίου) ήταν εκλεκτοί. Ανθρωποι του πνεύματος και του πολιτισμού που τίμησαν με την παρουσία τους τη μνήμη του Πάνου Καρασούλη, αλλά και συνέδραμαν στη βοήθεια του Γηροκομείου Χίου, αγοράζοντας το βιβλίο του (προσφορά της Σοφίας Καρασούλη).
   Τα «Ημερολόγια Ασυρμάτου μνήμες ιστορίας, μνήμες ζωής» του Πάνου Καρασούλη παρουσιάστηκαν χτες από τον Δημήτρη Φρεζούλη. Ένα ιστορικό οδοιπορικό τού συγγραφέα υπό τύπον ημερολογίου. Μνήμες αποτυπωμένες με ιδιαίτερη δεξιοτεχνία από τον συγγραφέα που κρατούν αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη μέχρι την τελευταία σελίδα. Οι αναμνήσεις του συγγραφέα ξεκινούν από την εποχή που ήταν μικρό παιδί και συνεχίζονται και τα χρόνια που ακολούθησαν… Μια ζωή που κυλά σαν μυθιστόρημα, μόνο που τέτοιο δεν είναι, αφού ο Καρασούλης έζησε σε δύσκολες εποχές και βίωσε δίσεκτες καταστάσεις. Αποσπάσματα διάβασαν οι Γεωργία Χούλη και Γιάννης Κουγιούλης.
   Προηγήθηκε μια μελωδική κλασική εισαγωγή από την Ελευθερία Λυκοπάντη (πιάνο) και Γιάννη Τέττερη και χαιρετισμοί από την εκπρόσωπο της ΘΑΛίΑΣ και ΜΟΥΣΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ (διοργανώτριες με τις εκδόσεις Άλφα Πι) Ελευθερία Λυκοπάντη και τον πρόεδρο του Γηροκομείου Δημήτρη Σαρρή. Δυο ρομαντικά μουσικά κομμάτια έπαιξε ο Μανώλης Φύσσας με την κιθάρα του (το ένα του Γιαλούρη).
   Το κερασάκι στην τούρτα ήταν μετά την παρουσίαση, όταν Σιδερής Χαλλιορής με το μπουζούκι του και Γιάννης Τέττερης, Μανώλης Φύσσας και Αλέκος Τέττερης (και πιάνο) χάρισαν μιαν υπέροχη μουσική μελωδική βραδιά με τραγούδια που αγαπήσαμε και τραγουδήσαμε όλοι μαζί. Ήταν μια βραδιά φανταστική που «τράβηξε σε μάκρος» καθώς κανείς δεν ήθελε να αποχωρήσει…

Από αριστερά Μανώλης Φύσσας, Γιάννης Τέττερης, Σιδερής Χαλλιορής και πίσω Αλέκος Τέττερης

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 27/04/2018 - 06:58
φωτο αρχείου

Ωραία ιδέα για πρωτομαγιά στη Βόρεια Χίο.

Ακολουθεί πρόσκληση του Πολιτιστικού Συλλόγου Βολισσού.

"Ο ΜΑΪΟΣ ΜΑΣ ΕΡΧΕΤΑΙ …!!!

Και φυσικά θα περάσει και από τη Βολισσό!

Εμείς θα τον υποδεχθούμε με Μαγιάτικα στεφάνια και λουλούδια από τα περιβόλια του Ροδώνα, της Λήμνου και των Λευκαθιών!

Θα περιμένουμε και εσάς από τις 10:00 το πρωί στο Λιμάνι των Λιμνιών!

Θα στολίσουμε τα λουλουδένια στεφάνια μας, θα πιούμε σούμα, θα χορέψουμε!

Εκεί θα έχουμε και τα πλεκτά ρούχα και άλλα αντικείμενα που φτιάξαμε στο Εργαστήριο Πλεκτικής!

Πάνω απ’ όλα όμως θα είμαστε μια χαρούμενη παρέα και θα περιμένουμε όλους σας για να περάσουμε όμορφα!

Ελάτε να χαρούμε την Πρωτομαγιά στη Βολισσό!"