Χίος, Σάββατο 26 Μαΐου

"Μιάς Πεντάρας Νειάτα" από την Δάφνη Δαφνώνα

Σάβ, 12/08/2017 - 06:36

Την Πέμπτη 10 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η παράσταση "Μιάς Πεντάρας Νειάτα", στον αύλειο χώρο του 2ου Νηπιαγωγείου Καμποχώρων, την οποία παρακολούθησε πλήθος κόσμου.

Τα μέλη της θεατρικής ομάδας και το Δ.Σ του Εκπολιτιστικού Μορφωτικού Συλλόγου Δάφνη, που δραστηριοποιείται στον τομέα του πολιτισμού όχι μόνο στον Δαφνώνα αλλά και στην ευρύτερη περιοχή των Καμποχώρων ευχαριστούν με ανκοίνωση τους, όλους όσοι συνετέλεσαν στην επιτυχία αυτής της βραδιάς. 

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 26/05/2018 - 06:56
 «To Παραμύθι του Χιώτη Μυλωνά»

"Το μήλο θα πέσει κάτω από την μηλιά". Ο αείμνηστος αντιστασιακός, σύντροφος του ήρωα Ιάσονα Καλαμπόκα, ασυρματιστής Πάνος Καρασούλης, ήταν μεταξύ άλλων πολυγραφότατος, με βιβλία και άρθρα. Τον ίδιο δρόμο με χαρά βλέπουμε να ακολουθεί η κόρη του Σοφία στον μακρινό Καναδά.

Ετσι πληροφορηθήκαμε για την έκδοση της «To Παραμύθι του Χιώτη Μυλωνά» σε εικονογράφηση του μοναδικού Τόλη Φλιούκα, που κυκλοφορεί σε δίγλωση Ψηφιακή μορφή.

Επιφυλασσόμενοι να γράψουμε περισσότερα, αντιγράφουμε από τον πρόλογο της Σοφίας Καρασούλη - Μίλομπαρ.

 

"Η Χίος είναι ο τόπος που γεννήθηκα, ένα νησί μαγευτικό με παραμυθένια τοπία. Εκεί μεγάλωσα πλάι στη θάλασσα και στα ευωδιαστά περιβόλια. Οι πανέμορφες φωτογραφίες του καλλιτέχνη Τόλη Φλιούκα ζωντάνεψαν στα μάτια μου τις αγαπημένες εικόνες του νησιού και ξύπνησαν τις αναμνήσεις των παλιών παραμυθιών των παππούδων για μαγεμένα δάση, σφαντά κι ανεράιδες. Κι έτσι γράφτηκε το “παραμύθι” του Χιώτη μυλωνά, εμπνευσμένο από τις φωτογραφίες του Τόλη Φλιούκα. Ελπίζω όσοι δεν έχουν πάει ποτέ στην όμορφη Χίο να την επισκεφθούν και να γράψουν με τη σειρά τους κι άλλα παραμύθια δικά τους."