Χίος, Πέμπτη 24 Μαΐου

Ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik στην Βιβλιοθήκη

Τετ, 22/11/2017 - 19:09

Τον έχουν χαρακτηρίσει «ένα πραγματικό διαμάντι της μουσικής». Παίζει κιθάρα ακροβατώντας ανάμεσα στο τάνγκο, τη τζαζ και την κλασική μουσική. Θεωρείται ιδιοφυία στις μεταγραφές, ενώ παράλληλα έχει γράψει πρωτότυπη μουσική για το θέατρο και τον κινηματογράφο, για την οποία βραβεύτηκε πρόσφατα στο διεθνές φεστιβάλ Berlin Brandenburg Landes Film Festival. Ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, έρχεται ως καλεσμένος του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, σε ένα πρόγραμμα με έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί, που θα παρουσιάσει την παρασκευή στις 9.00 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη Κοραή.

Συμπράττουν:
Demetrios Karamintzas, όμποε / Olga Holdorff-Μυριαγκού, βιολί

 

Είσοδος ελεύθερη

 

Η εκδήλωση εντάσσεται στο πλαίσιο του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, που εγκαινιάστηκε το περασμένο καλοκαίρι, και έτυχε θερμής υποδοχής σημειώνοντας μεγάλη επιτυχία, και ολοκληρώνει τον κύκλο του για φέτος, ανανεώνοντας το ραντεβού του με το κοινό για το 2018. Την καλλιτεχνική επιμέλεια υπογράφουν η βιολονίστα Όλγα Holdorff-Μυριαγκού και ο συνθέτης Λευτέρης Βενιάδης, που είναι και οι εμπνευστές και διοργανωτές του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου. 

 

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Ίδρυμα Allianz, και με την ευγενική υποστήριξη της Πρεσβείας της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας στην Αθήνα, του Δήμου Χίου, του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου Δήμου Χίου, του Πολιτιστικού Ιδρύματος Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και του Μουσείου Μαστίχας Χίου, του Κοινωφελούς Ιδρύματος "Μαρία Τσάκος", του mastihashop, της Hellenoc Seaways, της Blue Star Ferries και της Aegean Airlines.

 

Ώρα προσέλευσης : 8:15 μ.μ.

Ο αριθμός θέσεων είναι περιορισμένος και γι’ αυτό θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας.

 

 

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 24/05/2018 - 18:15
Από την Εκθεση

Την Παρασκευή 18 Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Μουσείων, πραγματοποιήθηκε στην Αθήνα στο Μουσείο Κυκλαδικής Τέχνης η Έκθεση  του Παιδικού Διαγωνισμού με θέμα "Δες το Ειδώλιο Αλλιώς".

Η Ναυσικά Σαλιάρη (υπεύθυνη για τη Συμμετοχή) και τρεις από τους διακριθέντες μαθητές παρευρέθηκαν και απόλαυσαν την εμπειρία. Η πιο τυχερή διάκριση τελικά, ήταν αυτή της Ευτυχίας  Κοκκινάκη (προνήπιο), το όνομα της οποίας είχε αρχικά παραλειφθεί στην επίσημη ανάρτηση του Μουσείου. Η Ναυσικά αναγνώρισε το Έργο της μέσα στα 365 και στη συνέχεια κατοχυρώθηκε - συμπληρώθηκε  από την Επιτροπή, και θα συμμετέχει στο Ημερολόγιο που θα σχεδιασθεί από το Μουσείο τιμής ένεκεν!

Ενδιαφέρον είχε η συζήτηση με τον Α.Ζαμπίκο αρχιτέκτονα, μέλος της κριτικής επιτροπής ο οποίος ρωτούσε λεπτομέρειες για τον τρόπο που γίνεται το μάθημα και  είπε χαρακτηριστικά:

Α.Ζ= "Φυσικά και θυμάμαι αυτή τη σειρά. Είχε πάρα πολλά καλά Έργα. Προβληματιστήκαμε...Τελικά, αν θυμάμαι διαλέξαμε και τα 8! Συγχαρητήρια σε Όλα τα παιδιά.

Είναι πολύ μεγάλη επιτυχία. Είμαι σίγουρος ότι κάτι κάνετε καλά.."