Χίος, Κυριακή 22 Απριλίου

Ο "Γ. Βούρος" χορεύει, τραγουδά και παρουσιάζει το βιβλίο της Ελ. Χωρεάνθη

Τρί, 18/04/2017 - 11:18

Ο Εκπολιτιστικός και Μορφωτικός Σύλλογος Λειβαδίων «Ο Γεώργιος Βούρος» πραγματοποιεί τρεις εκδηλώσεις μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ξεκινώντας με την παρουσίαση παράστασης χοροκίνησης των αντίστοιχων πολιτιστικών εργαστηρίων του Συλλόγου το Σάββατο 7.30 μ.μ. στο Ομήρειο.

Και η δεύτερη εκδήλωσή του θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο, στις 7.30 μ.μ. την Τετάρτη 26 Απριλίου, με συναυλία της χορωδίας του με τίτλο «Ο ποιητής Οδυσσέας Ελύτης και ο συνθέτης Σταύρος Κουγιουμτζής μας μιλάνε για το έργο τους», την Τετάρτη 26 Απριλίου Απριλίου στις 7.30 μ.μ. στο Ομήρειο.

Τέλος με πρωτοβουλία του Συλλόγου θα παρουσιαστεί το βιβλίου της συγγραφέως Ελένης Χωρεάνθη «Ελλληνίδα μάνα. Η Θλιμμένη Παναγιά της ελληνικής λογοτεχνίας». Η παρουσίαση θα γίνει σε συνδιοργάνωση με το Κοινωφελές Ίδρυμα Μαρία Τσάκος, Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης, στην αίθουσα του Ιδρύματος την Τετάρτη 10 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ., στην αίθουσα εκδηλώσεων. Το βιβλίο θα παρουσιάσει η φιλόλογος Γιασεμή Αμπαζή, αποσπάσματα θα διαβάσει ο δάσκαλος Μπάμπης Σαχτούρης και η χορωδία του Συλλόγου, υπό τη Διεύθυνση του Στέλιου Παντελογιάννη, θα αποδώσει τραγούδια για τη μάνα.

Σχετικά Άρθρα

Σάβ, 21/04/2018 - 20:39
φωτο αρχείου

Μίλησε κανείς για… χορευτικό τουρισμό; Τις μεγάλες δυνατότητες του εναλλακτικού τουρισμού στο νησί μας αποδεικνύει, εκτός από το πολιτιστικό του μέρος, η πρωτοβουλία του Συλλόγου Χίος – Τάγκο, να φιλοξενήσει τη δεύτερη συνάντηση Τάγκο στη Χίο το πενθήμερο 27 Απριλίου με 1η Μαϊου. Στη διάρκεια των εκδηλώσεων, στις οποίες αναφέρεται αναλυτικά στον Γιάννη Τζούμα στην ΑΛΗΘΕΙΑ ΤV, και στην εκπομπή «Αυτοπροσώπως» ο Πρόεδρος του Συλλόγου Βασίλης Κοκκαλιάς, την Πέμπτη στις 7.00 και στις 11.00 μ.μ. θα βρεθούν στο νησί μας απ’ την Τουρκία, από χώρες της Ευρώπης αλλά και πολλά μέρη της Ελλάδας πάνω από 200 χορευτές.

Η διαμονή τους θα περιλαμβάνει ξεναγήσεις σε αξιοθέατα μέρη του νησιού μας, με κατάληξη κάθε βραδιάς το ξενοδοχείο Χανδρής, αλλά και το Μουσείο Μαστίχας αλλά και τον πολυχώρο «Βυρσοδεψείο» όπου θα κλείνει η μέρα, με τι άλλο, με χορό Τάγκο.

Η μεγαλύτερη βραδιά απ’ ότι φαίνεται θα είναι η τελευταία, όπου τους χορευτές την παραμονή της Πρωτομαγιάς στο «Βυρσοδεψείο» θα συνοδεύσει ζωντανά στα χορευτικά τους βήματα το γνωστό συγκρότημα Sextero maestros.

Η αφίσα της εκδήλωσηςΒ. Κοκκαλιάς - Γ. Τζούμας