Χίος, Παρασκευή 20 Ιουλίου

«Πάνω σε τρεις και μία χιώτικες μελωδίες»

Μουσικό εκπαιδευτικό εργαστήρι στο Μουσείο Μαστίχας Χίου
Τετ, 15/11/2017 - 16:45

Το Πολιτιστικό Ίδρυμα Ομίλου Πειραιώς (ΠΙΟΠ) και το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου συνδιοργανώνουν μουσικό εκπαιδευτικό εργαστήρι για σχολικές ομάδες Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης, με τίτλο «Πάνω σε τρεις και μία χιώτικες μελωδίες», την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου10:00 π.μ. - 1.00 μ. στο Μουσείο Μαστίχας Χίου.

Το μουσικό εκπαιδευτικό εργαστήρι των Λευτέρη Βενιάδη και Sebastian Pecznik, βασίζεται σε δημοτικά τραγούδια της Χίου, τα οποία κατέγραψε, γυρνώντας τα χωριά της Χίου τα καλοκαίρια του 1898 και 1899, ο Γάλλος περιηγητής Hubert Pernot. Τα τραγούδια, αφού έκαναν ένα μεγάλο ταξίδι στον χώρο και τον χρόνο, επιστρέφουν έπειτα από μεταγραφές σαν «ξένη» μουσική, η οποία θα αποτελέσει τη βάση του εργαστηρίου. Παράλληλα, οι μικροί μαθητές θα έχουν τη δυνατότητα εκμάθησης της «παραλλαγής», δηλαδή της τεχνικής κατά την οποία μια μελωδία επαναλαμβάνεται παραλλαγμένη ποικιλοτρόπως.

 

Η συμμετοχή στο εργαστήρι είναι δωρεάν. Απαραίτητη η προσυνεννόηση με το Μουσείο.

 

Για περισσότερες πληροφορίες, και κρατήσεις μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Μουσείο Μαστίχας Χίου (τηλ.: 22710 72212, καθημερινά, εκτός Τρίτης, 10:00-17:00).

 

*Πληροφορίες για το πρόγραμμα του Μουσικού Φεστιβάλ Χίου στο www.chiosmusicfestival.gr

 

 

Μουσείο Μαστίχας Χίου

Πυργί, Θέση Ράχη (Τεπέκι), 821 02 Χίος

Τ: 22710 72212 | www.piop.gr

 

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 19/07/2018 - 18:01
Αρχείο

Δεν είναι η πρώτη φορά, που γίνεται, αλλά πρώτη φορά γίνεται τόσο οργανωμένα.

Η Βιβή Ποταμούση ενημερώνει ότι μετά από πολυήμερη εργασία της υπηρεσίας Ηλεκτροφωτισμού του Δήμου, για την οποία ευχαρίστησε και τον Αντιδήμαρχο Γ. Καραμανή, δεν υπάρχει λάμπα χαλασμένη στα Βορειόχωρα. Επιπρόσθετα επισκευάστηκαν όλοι οι προβολείς και τοποθετήθηκαν νέοι έτσι ώστε να φωτίζεται το Κάστρο της Βολισσού, με θεαματικό τρόπο.