Χίος, Δευτέρα 25 Ιουνίου

Πρώτη παρουσίαση του “Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι”

Πέμ, 27/07/2017 - 06:33

Το δεύτερο μέρος του μυθιστορήματος φαντασίας Angel Eyes, που δημιούργησε η συγγραφέας και εικονογράφος Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου, θα παρουσιαστεί για πρώτη φορά την Τετάρτη 2 Αυγούστου 2017 και ώρα 20.00’ στο ξενοδοχείο “Sun Village” στο Μέγα Λιμνιώνα της Χίου. Το “Angel Eyes Βιβλίο ΙΙ: Το Μονοπάτι” κυκλοφορεί από τις εκδόσεις «Ο Τύπος- Ζήσιμος» και στην παρουσίασή του θα λάβουν μέρος η Δεσποιάννα Κορακίδη, φιλόλογος και η Αγγελική Κωνσταντίνου, δημοσιογράφος.

Η σειρά “Angel Eyes” αποτελεί το πρώτο και μοναδικό εικονογραφημένο μυθιστόρημα φανταστικής λογοτεχνίας αυτής της έκτασης στα ελληνικά. Η πλοκή βασίζεται στον ομώνυμο ονειρόκοσμο που εμπνεύστηκε η συγγραφέας-εικονογράφος και εκτυλίσσεται ταυτόχρονα στη φυσική και στην αστρική διάσταση, με φόντο τα Βαλκάνια του Μεσαίωνα και με χαρακτήρες τόσο ανθρώπινους όσο και αλλόκοσμους. Το πρώτο μέρος, το “Angel Eyes Βιβλίο Ι: Φύλακες”, κυκλοφόρησε το Ιούνιο 2016 από τη Χίο σε όλη την Ελλάδα και μάγεψε το αναγνωστικό κοινό, ιδιαίτερα το εφηβικό και νεανικό, που ανυπομονούσε για τη συνέχεια. Όπως δηλώνει η Λίλα Κίσσα-Φραγκομίχαλου, που τώρα γράφει το πέμπτο βιβλίο της σειράς, σκοπός της είναι να κάνει τους συνανθρώπους της να ονειρεύονται περισσότερο!

 

 

Σχετικά Άρθρα

Κυρ, 24/06/2018 - 08:03
Φωτιές παντού

Τα έθιμα μας ζούν μέσα μας και στην πρωτοβουλία και πρωτοπορία των Πολιτιστικών Συλλόγων.

Ετσι το βράδυ του Σαββάτου ήταν ιδιαίτερα… καυτό στο Κάστρο, τα Θυμιανά και την Λαγκάδα.

Στην είσοδο προς τον Αγιο Γεώργιο η ταβέρνα «Σαβάχ» κερνούσε σούμα και μεζέ, βάζοντας τους επισκέπτες στο κλίμα. Οι ίδιοι και ήταν αρκετοί, προχωρούσαν προς τα μέσα, όπου οι αναμμένες φωτιές, ανέμεναν τους ντόπιους να ρίξουν στην πυρά, τα ξερά πιά στεφάνια του Μάη.

Δεκάδες παιδιά πηδούσαν τις φωτιές ενώ για να συμπληρωθεί το παγανιστικό έθιμο, ηλικίας μερικών… χιλιάδων χρόνων, το συγκρότημα του «Βραζιλιόνοικο» ξεσήκωνε τα σύμπαν με τους τυμπανιστικούς ρυθμούς του.

Ανάλογη εκδήλωση άνευ τυμπάνων έγινε στα Θυμιανά, ενώ στη Λαγκάδα τα παιδιά αλλά και μεγάλοι πηδώντας την μεγάλη φωτιά της εισόδου του λιμανιού, έπεσαν, που αλλού στη θάλασσα και στη συνέχεια χόρεψαν παραδοσιακούς χορούς.

Σήμερα το έθιμο θα τηρηθεί στον Δαφνώνα.

Το οπτικό υλικό είναι του Κωστή Αναγνώστου.

Μπράβο στους Πολιτιστικούς Συλλόγους Κάστρου, Θυμιανών, Λαγκάδας και Δαφνώνα.

anaviosi_ethimoy_ai_gianni_fanisti_sto_kastro_tis_hioy

Πανηγυρική ατμόσφαιρα στο ΚάστροΠανηγυρική ατμόσφαιρα στο Κάστρο