Χίος, Δευτέρα 16 Ιουλίου

Στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ν.Μ. το Ναυτικό Μουσείο Χίου

Τρί, 12/06/2018 - 16:04

Το Ναυτικό Μουσείο της Χίου συμμετείχε στο 11ο Πανελλήνιο Συνέδριο Ναυτικών μουσείων που έγινε στην Καβάλα με θέμα «ΝΕΑΠΟΛΙΣ-ΧΡΙΣΤΟΥΠΟΛΙΣ-ΚΑΒΑΛΑ Ψηφίδες της Ναυτικής Ιστορίας του τόπου μας» το τριήμερο από 9-11 Ιουνίου. Το συνέδριο χαιρέτισαν ο Αρχηγός στόλου Αντιναύαρχος Ιωάννης Γ. Παυλόπουλος, η δήμαρχος Καβάλας Κα Δήμητρα Τσανάκα, η πρόεδρος του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος κα Αναστασία Αναγνωστοπούλου-Παλούμη. Το ναυτικό μουσείο της Χίου εκπροσώπησε η Διευθύντρια κα Άννα Σιταρά – Γλύκα.

Στα πλαίσια του συνεδρίου παρουσιαστήκαν οι δραστηριότητες των μουσείων, τα προβλήματα τους, οι μελλοντικοί σχεδιασμοί τους καθώς και τρόποι ανάδειξης στις τοπικές κοινωνίες μέσα από δράσεις και εκπαιδευτικά προγράμματα.

Η Κα Άννα Σιταρά στην ομιλία της τόνισε την ανιδιοτελή προσφορά των δωρητών και κληρονόμων του μουσείου, που συμβάλουν στην ομαλή λειτουργία του μιας και πρόκειται για καθαρά ιδιωτική πρωτοβουλία, τις δραστηριότητες του μουσείου, το ρόλο του στην τοπική κοινωνία και την συμβολή του στην ανάδειξη της πλούσιας ναυτικής ιστορίας της Χίου.

Σχετικά Άρθρα

Παρ, 13/07/2018 - 16:42
αρχείο

Φεστιβάλ Γεύσεων διοργανώνει ο Προοδευτικός Ομιλός Λαγκάδας στις 19 και 20 Ιουλίου 2018, από τις 6.00 μ.μ  με συμμετοχή επαγγελματιών του κλάδου της εστίασης. Επίσημη προσκεκλημένη θα είναι η Μαρία Εκμετζίογλου την πρώτη ημέρα, ενώ τη δεύτερη θα υπάρξει συμμετοχή ιδιωτών και φορέων.

Στόχος του Ομίλου είναι η προβολή των παραδοσιακών και τοπικών προϊόντων του νησιού μας, στο όμορφο λιμάνι της Λαγκάδας, που αποτελεί γαστρονομικό προορισμό. Η γευστική απόλαυση «μυστικών» παραδοσιακών συνταγών της κάθε νοικοκυράς, που φέρνει αναμνήσεις από άλλες εποχές, αλλά και η «εκμετάλλευση» όλων των τοπικών προϊόντων σε νέες γαστρονομικές λιχουδιές.

Το 1ο Φεστιβάλ Γεύσεων Λαγκάδας είναι μια συνδιοργάνωση της Περιφέρειας Β. Αιγαίου, του Δήμου Χίου, του Εμπορικού Επιμελητηρίου και του Προοδευτικού Ομίλου Λαγκάδας.