Χίος, Πέμπτη 24 Μαΐου

Τα "45 χρόνια" προβάλει η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου

ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ, 12/1/18, ΣΤΙΣ 8 μ.μ. ΣΤΟ ΟΜΗΡΕΙΟ
Παρ, 12/01/2018 - 08:35
45 χρόνια (45 years)

Τη βραβευμένη βρeτανική ταινία του 2015 προβάλει σήμερα Παρασκευή 12 Ιανουαρίου 2018 η Κινηματογραφική Λέσχη Χίου στο Ομήρειο, στις 8 μ.μ.. Συγκεκριμένα:

Σκηνοθεσία: Άντριου Χέιγκ

Σενάριο: Άντριου Χέιγκ

Πρωταγωνιστούν: Σάρλοτ Ράμπλινγκ, Τομ Κόρτνεϊ

Διακρίσεις: Βραβεία καλύτερης γυναικείας και καλύτερης αντρικής ερμηνείας στο Φεστιβάλ του Βερολίνου, Υποψήφιο για Όσκαρ Α’ Γυναικείου ρόλου για την Σάρλοτ Ράμπλινγκ.

Ο Τζεφ και η Κέιτ ετοιμάζονται να γιορτάσουν τα 45 χρόνια του γάμου τους όταν ένα γράμμα φέρνει στο προσκήνιο μια τραγική ιστορία από το παρελθόν του συζύγου. Η απροσδόκητη είδηση ταράζει την μέχρι πρότινος ήρεμη και τακτοποιημένη συμβίωσή τους.

Ο Άντριου Χέιγκ βασισμένος στο διήγημα “In Another Country” του Ντέιβιντ Κόνσταντιν, γράφει και σκηνοθετεί ένα συγκινητικό και ανθρώπινο δράμα με υπόγειες εντάσεις και εξαιρετικά δυνατές ερμηνείες. Ενώ ο χρόνος κυλάει χαμηλόφωνα με φόντο τα απέραντα τοπία της βρετανικής εξοχής, η κάμερα καταγράφει τη σχέση του ζευγαριού που δοκιμάζεται καθώς επανακαθορίζονται τα θεμέλια της βαθιάς και ζεστής οικειότητας που τους δένει. Κυρίως όμως εστιάζει στην ηρωίδα, παρατηρεί τους φόβους και τις αμφιβολίες της που ερμηνεύονται με έναν εξαιρετικά εσωτερικό, μεστό και υπαινικτικό τρόπο από την αγαπημένη ηθοποιό Σάρλοτ Ράμπλινγκ που άγγιξε κριτικούς και κοινό.      

Σχετικά Άρθρα

Πέμ, 24/05/2018 - 06:21
Μαθήματα Ντεκουπάζ απ' το Αρτιον

 Τα Καλοκαιρινά Σεμινάρια του '' Άρτιον'' με τα καθιερωμένα πλέον ''Εργαστήρια Ντεκουπάζ'' ξεκίνησαν στην όμορφη αυλή του ''Βιβλιοπωλείου Καμπάνη'' που βρίσκεται ακριβώς δίπλα από το Βιβλιοπωλείο πολύ κοντά στη Μητρόπολη.

                  Τα Εργαστήρια λειτουργούν Τμήματα Παιδικά και Ενηλίκων, πρω'ι'νά και απογευματινά. Στα τμήματα διδάσκει την τέχνη του ''Ντεκουπάζ'' η πιστοποιημένη εκπαιδεύτρια κΆννα Κλαδιά.

                  Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να πάρουν πληροφορίες σχετικά με τις εγγραφέ , τις ώρες, τις μέρες και τη λειτουργία των τμημάτων στο τηλέφωνο  6945791287  ή  στο facebook ; Anna Kladia .

                  Στα εργαστήρια διδάσκεται ''Ντεκουπάζ και Μικτές Τεχνικές. Δεν απαιτείται κάποιο ιδιαίτερο ταλέντο ή εμπειρία.Τα Σεμινάρια είναι αυτοτελή. Μπορεί να παρακολουθήσει κανείς την όποια ιδιαίτερη τεχνική ή τεχνοτροπία τον ενδιαφέρει, να απέλθει και να επανέλθει για να παρακολουθήσει όποια ενότητα επιθυμεί πάλι.

                   Είναι πραγματικά καταπληκτικό να ζει κανείς την εμπειρία πώς με την Τέχνη του ''Ντεκουπάζ'' ένα απλό και συνηθισμένο καθημερινό χρηστικό αντικείμενο από ''άχρωμο, άοσμο και άγευστο'' μεταμορφώνεται με τα χέρια και τη φαντασία του ερασιτέχνη ή επαγγελματία καλλιτέχνη σε ένα πραγματικό έργο τέχνης γεμάτο ζωή και προσωπικότητα και γίνεται έτσι ένα κόσμημα είτε για τον προσωπικό χώρο του καθενός είτε για ένα δημόσιο χώρο, ένα σαλόνι, ένα γραφείο, μια αυλή ή ακόμα για μια αίθουσα συνεστιάσεων.

                   Οι Κύριοι και οι Κυρίε , τα αγόρια και τα κορίτσια που ενδιαφέρονται να ζήσουν τη χαρά που προσφέρει το ''Ντεκουπάζ'' μπορούν να εγγραφούν στα φετινά ''Καλοκαιρινά Εργαστήρια Ντεκουπάζ'' του '' Άρτιον ''.

Μεταμόρφωση αντικειμένων