Ροή Ειδήσεων:
 • 10:05 Σε 18 κατασβέσεις πυρκαγιών επενέβη η Πυροσβεστική υπηρεσία Χίου από το βράδυ της Μεγάλης Παρασκευής μέχρι και την Ανάσταση, περιοχές: Μαρίνα Καστέλλου, Πετροκάραβο Βροντάδου,Αγιος Θεοδόσιος Σπηλάδια, Ευρετή, Βροντάδο, Κοφινάς, Αίπος, Αγιο Γιάννη περιοχής Γκιάλα, Παναγία Ελεούσα Ζυφιά, Καρυές, Αγιο Κήρυκο, στην οδό Γλύπτη, στην Γ' πάροδο Βερίτη (κάδος απορριμμάτων). Στις κατασβέσεις επενέβησαν 5 οχήματα με 20 άντρες και οι εθελοντές της ομάδας Ο της ΛΕΦΕΔ και της Α (Αγ.Γεωργίου Συκούση).
 • 09:02 Τηλεφωνική επικοινωνία είχε χθες ο υπουργός Ναυτιλίας Θοδωρής Δρίτσας με τους κυβερνήτες και τα πληρώματα δύο Περιπολικών Ανοικτής Θαλάσσης που περιπολούν στις Οινούσσες της Χίου. Ο κ. Δρίτσας εξέφρασε την εκτίμηση της κυβέρνησης για το υψηλό φρόνημα, τον επαγγελματισμό, την ψυχραιμία και την αποτελεσματικότητα με την οποία ανταποκρίνονται στην αποστολή τους.
 • 08:26 Παγωμάρα επικρατούσε ανάμεσα στους πιστούς το βράδυ της Ανάστασης, 30 Απριλίου προς 1η Μαΐου, στις δύο εκκλησίες του Βροντάδου, του Αγίου Μάρκου και της Παναγίας Ερυθιανής, με τη ματαίωση φέτος του ρουκετοπόλεμου. Πολλοί ήταν εκείνοι που χαρακτήρισαν πρωτοφανές το σκηνικό αφού είτε συμφωνεί είτε διαφωνεί κάποιος με το έθιμο, Ανάσταση χωρίς ρουκετοπόλεμο στο Βροντάδο δε νοείται. Έτσι για πρώτη φορά οι ιερείς των δύο εκκλησιών βγήκαν ευθαρσώς μπροστά στις εκκλησίες τους να ψάλλουν το Χριστός Ανέστη, ενώ ελάχιστες μεμονωμένες ρουκέτες εκτοξεύτηκαν έτσι για το... καλό. Εμφανής όμως ήταν και η απογοήτευση πολλών επισκεπτών, που ήρθαν στο νησί μας γι΄αυτόν το σκοπό και δυστυχώς περιορίστηκαν σε κροτίδες και πυροτεχνήματα που όμως υπάρχουν παντού.
 • 08:24 Χωρίς καμία παρενόχληση και χωρίς κανένα πρόβλημα, τελέστηκε στις 5:30 μ.μ. του Μεγάλου Σαββάτου στο εκκλησάκι της Παναγίας, που βρίσκεται στην ομώνυμη νησίδα των Οινουσσών από τον Μητροπολίτη Χίου κ. Μάρκο, παρουσία του Στρατιωτικού Διοικητή Γεώργιου Μπικάκη, η λειτουργία της Αναστάσεως. Σημειώνεται ότι στην θαλάσσια περιοχή των Οινουσσών βρίσκεται μόνιμα, τουρκική ακταιωρός, στην οποία συνεχώς ελληνική κανονιοφόρος επισημαίνει τις συνεχείς παραβιάσεις, των ελληνικών χωρικών υδάτων. Επισημαίνεται ότι στην συγκεκριμένη εκκλησία, που βρίσκεται στο στρατιωτικό φυλάκιο, δεν είναι η πρώτη φορά που τελείται η θεία λειτουργία. Τέλος, το αρχηγείο του Λιμενικού Σώματος διαψεύδει δημοσιεύματα, σύμφωνα με τα οποία σκάφος της τουρκικής ακτοφυλακής προσπάθησε να εμποδίσει την τέλεση της θείας λειτουργίας στη νήσο Παναγιά Οινουσσών, με απειλές από μεγάφωνα και προσεγγίζοντας τη νήσο.
 • 17:07 Αμέτρητες... ρουκέτες διαμαρτυρίας κατά πάντων και κυρίως κατά της δημοτικής Αρχής, εκτοξεύτηκαν το απόγευμα του Μεγάλου Σαββάτου στον Βροντάδο, όταν από σχετικό κάλεσμα συγκεντρώθηκαν έξω από τις Εκκλησίες του Αγίου Μάρκου και της Ερειθιανής, κάτοικοι που φέτος αισθάνονται ότι λανθασμένους χειρισμούς, ετών πάντως, δεν θα διεξαχθεί το έθιμο του ρουκετοπόλεμου. Με αυθόρμητες ομιλίες, που είχαν πραγματικό αλλά και συναισθηματικό χαρακτήρα και με δεκάδες Αστυνομικούς με πολιτική περιβολή, να περιφρουρούν το επίμαχο σπίτι, που αρνήθηκε να ντυθεί με σύρματα προστασίας, δήλωσαν αποφασισμένοι να μην ρίξουν φέτος ρουκέτες, αλλά σε καμιά περίπτωση δεν δήλωσαν αποφασισμένοι να σταματήσουν το έθιμο, που στο διάβα του πάντως είχε και ανθρώπινα θύματα, κάτι που θύμισαν και οι ομιλητές.
 • 12:03 Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Χίου ανακοινώνει ότι στις 4 Μαΐου ξεκινάει η υποβολή ενιαίας αίτησης ενίσχυσης 2016, το μητρώο αγροτών και η εγγραφή στον ΕΛΓΑ. Παρακαλούνται οι παραγωγοί να προσέλθουν στον συνεταιρισμό στο Τάλλαρος, με φωτοτυπία του εκκαθαριστικού για το φορολογικό έτος 2014. Πληρ. στα τηλ. 2271041725 & 2271027311.
 • 11:57 Η Ελληνική Εταιρεία Αγωγής Υγείας και το 2ο Σύστημα Ναυτοπροσκόπων Βροντάδου διοργανώνουν την Τετάρτη 4 Μαΐου, στις 7.30 μ.μ. στην αίθουσα συνεδρίων του Ομηρείου, εκδήλωση με ομιλητή τον φαρμακοποιό-υγειονολόγο Γιώργο Μαρή και θέμα την ασφαλή χρήση των βοτάνων και τη συμβολή τους στην πρόληψη και θεραπεία ασθενειών.
 • 10:18 Απόφαση για μόνιμη παρουσία μικρής στρατιωτικής δύναμης στη νησίδα Παναγιά, ανατολικά των Οινουσσών, αλλά και για κατασκευή ελικοδρομίου όπου θα μπορεί να προσγειώνεται το ελικόπτερο της Πολεμικής Αεροπορίας, έχει λάβει η ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, σύμφωνα με την «Καθημερινή», μετά το μπαράζ τουρκικών προκλήσεων τις τελευταίες εβδομάδες. Η απόφαση ελήφθη στο πλαίσιο διαφύλαξης των ελληνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, υπό τη σκιά των συνεχόμενων πτήσεων τουρκικών πολεμικών αεροσκαφών πάνω από ελληνικά νησιά τις τελευταίες εβδομάδες.
 • 07:57 Άμεση πρόσληψη μόνιμου νοσηλευτικού, παραϊατρικού, διοικητικού και βοηθητικού προσωπικού στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου, ζητά με ανακοίνωση του ο ΣΕΣΝΟΧ. Σ' αυτήν μεταξύ άλλων επισημαίνονται: "Με αφορμή τη λήξη των συμβάσεων εργασίας των εργαζόμενων στην κοινωφελή Εργασία του ΟΑΕΔ, την επί έξι χρόνια μη πρόσληψη μόνιμου προσωπικού, αλλά και τις ταυτόχρονες συνταξιοδοτήσεις από το 2009, οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου βιώνουμε την επιβάρυνση των εργασιακών συνθηκών δεδομένου της αύξησης της διέλευσης των ασφαλισμένων και μη, καθώς και του προσφυγικού."
 • 07:50 Μη παραχώρηση των αποθεματικών του ταμείου του Νοσοκομείο Χίου στον ειδικό λογαριασμό της Τράπεζας της Ελλάδος, ζητά ο ΣΕΣΝΟΧ με ανακοίνωση του. Σ' αυτήν μεταξύ άλλων επισημαίνονται: "Κάτω τα χέρια από τα χρήματα των εργαζομένων. Να μην προχωρήσει καμία δέσμευση ταμειακών διαθέσιμων και αποθεματικών του Γενικού Νοσοκομείου Χίου. Να επιστραφούν και όσα έχουν ήδη δεσμευτεί και να αποκατασταθούν οι απώλειες που υπήρξαν τα τελευταία χρόνια."
 • 07:37 Ο Σύλλογος Διατήρησης Πολιτιστικής Κληρονομιάς ‘’Χίοι Εν Χορώ ‘’ διοργανώνει την Τετάρτη 4 Μαίου στις 7:30 μ.μ. στην Πλατεία Νικολάου Πλαστήρα εκδήλωση για την παγκόσμια ημέρα Χορού, με την συμμετοχή 10 Πολιτιστικών Συλλόγων του νησιού μας.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 1 Μαΐου 2016 - 10:06

alithia

Κυριακή, 1 Μάιος, 2016 - 16:36

Ράδιο Αλήθεια LIVE

Ο ιστότοπος έχει την άδεια της ΑΕΠΙ."Τα μουσικά έργα παρέχονται μόνο για ιδιωτική χρήση κάθε επισκέπτη/χρήστη και απαγορεύεται η με οποιονδήποτε τρόπο περαιτέρω εκμετάλλευση αυτών χωρίς την πρηγούμενη άδεια της ΑΕΠΙ"


15:00
ΔΕΥΤΕΡΑ
19:00
ΔΕΥΤΕΡΑ
11:30
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
10:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
08:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
10:30
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
09:00
ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΑ
22:00
ΚΥΡΙΑΚΗ
18:15
ΠΕΜΠΤΗ
13:15
ΣΑΒΒΑΤΟ
10:15
ΣΑΒΒΑΤΟ
08:00
ΣΑΒΒΑΤΟ
18:15
ΤΡΙΤΗ