Χίος, Τρίτη 16 Ιανουαρίου

Σύντομες ειδήσεις

15:00 ,

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου προσκαλεί στη Γενική Συνέλευσή του, που θα πραγματοποιηθεί στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού της Παναγίας Συριώτισσας στον Κάμπο, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 10:30 π.μ. Θα ακολουθήσουν οι εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.

11:30 ,

Αστείες ιστορίες του Α.Π. Τσέχωφ παρουσιάζει η θεατρική ομάδα της Π.Ε.Κ.Ε.Β., σε σκηνοθεσία Αυγουστίνας Λυκουρίνα, το Σάββατο 20 και την Κυριακή 21 Ιανουαρίου, στις 8 μ.μ. στο  Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου.   Είσοδος: 5 ευρώ.                                    

11:00 ,

Η ώρα της κρίσης για την τύχη των δύο μεγαλύτερων εταιρειών ιχθυοκαλλιεργειών, της «Σελόντα» και της «Νηρεύς», πλησιάζει, μετά την κατάθεση χθες των δεσμευτικών προσφορών από τους ενδιαφερόμενους επενδυτές για την εξαγορά του 79,61% και του 74,98% αντιστοίχως. Σύμφωνα με δημοσίευμα την «Καθημερινής», ο αριθμός των προσφορών που κατατέθηκε κυμαίνεται από τρεις έως τέσσερις με τις πιο σίγουρες να θεωρούνται αυτές από την πλευρά του fund Amerra Capital Management LLC και του fund Diorasis

10:45 ,

Στα αβαθή, στο ύψος του λιμανιού των Ψαρών, όπου κατευθυνόταν για εκφόρτωση πετρελαίου, προσάραξε το πρωί το πλοίο, ελληνικών συμφερόντων, «ΕΚΟ 2». Στελέχη του Λιμεναρχείου Χίου, που ενημερώθηκε για το περιστατικό μετά τις 8.30 το πρωί, μεταβαίνουν με σκάφος του στα Ψαρά. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες από την προσάραξη δεν έχει προκληθεί θαλάσσια ρύπανση, ενώ και τα 17 μέλη του πληρώματος του πλοίου είναι καλά στην υγεία τους. Στην περιοχή πνέουν νότιοι άνεμοι 6 με 7 μποφόρ, ενώ οι αιτίες που παρέσυραν το πλοίο, στα αβαθή σε αμμώδη περιοχή, θα ερευνηθούν από το λιμεναρχείο Χίου. Στην περιοχή μεταβαίνει και ρυμουλκό.

10:45 ,

Αμανάτι... στο αεροδρόμιο της Χίου έχουν μείνει οι επιβάτες δύο πτήσεων από Χίο για Θεσσαλονίκη,  λόγω των γνωστών προβλημάτων που αντιμετωπίζει το αεροδρόμιο «Μακεδονία», εξαιτίας των καιρικών συνθηκών και της περιορισμένης ορατότητας που επικρατούν στη Θεσσαλονίκη. Συγκεκριμένα στην αναμονή για σχεδόν 2 ώρες βρίσκονται στο αεροδρόμιο της Χίου οι επιβάτες της πτήσης της Ολυμπιακής, που επρόκειτο να αναχωρήσει στις 8.45 και της SKAY express που είχε προγραμματισμένη αναχώρηση για τις 9.15π.μ.

07:00 ,

Ενορκη διοικητική εξέταση σε βάρος του Πυρονόμου Μιχάλη Ρακιντζή, διεξάγουν από χθες το πρωϊ δύο ανώτατοι Αξιωματικοί της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που ήρθαν γι’ αυτό τον σκοπό απ’ την Αθήνα, μετά από εντολή του Αρχηγού του Πυροσβεστικού Σώματος. Αφορμή γι’ αυτό εικάζεται ότι έδωσε η καταγγελία του Πυρονόμου, στη διάρκεια της τελευταίας θλιβερής συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, όπου ο Μιχάλης Ρακιντζής ως θιγόμενος της περιοχής της ΒΙΑΛ, κατήγγειλε ότι στη διάρκεια επεισοδίων στην περιοχή, ο Αστυνομικός Διευθυντής Χίου, του είπε να προσέχει γιατί είναι… Δημόσιος υπάλληλος. 

07:00 ,

Δραματική παραμένει η κατάσταση στο κέντρο υποδοχής προσφύγων στην Μόρια της Λέσβου. Όπως κατήγγειλε στον ΣΚΑΪ ο γραμματέας της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων της Λέσβου Απόστολος Παπαδέλης, οι συνθήκες διαβίωσης είναι τριτοκοσμικές με αρκετούς πρόσφυγες να μένουν σε πλαστικές σκηνές υπό ακατάλληλες συνθήκες υγιεινής. 

 

06:45 ,

Από 5 έως 8,5 εκατοστά κυμάνθηκε το ύψος βροχής στη Χίο το τριήμερο από την προηγούμενη Πέμπτη μέχρι την Κυριακή, σύμφωνα με τα στοιχεία στους βροχομετρικούς σταθμούς της Χίου, βροχή, που όπως λέει από τη Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης ο Σίμος Καραολάνης, ήταν μικρής έντασης γεγονός που βοηθά στο να υπάρξει αρκετή καθίζηση για τον εμπλουτισμό των υπόγειων υδροφόρων. Μέχρι τώρα από την αρχή της βροχομετρικής περιόδου στην κεντρική και τη νότια Χίο το ύψος βροχής έφτασε στα 41 εκατοστά και στη Βόρεια στα 38,5 εκ.

06:45 ,

Σήμερα Τρίτη 16/1 αρχικά αναμένονται λίγες μπόρες ή/και μεμονωμένες καταιγίδες,ωστόσο από το μεσημέρι αναμένονται ανοίγματα του καιρού. Οι άνεμοι θα πνέουν Ν-Ν/Δ, ασθενείς έως μέτριοι,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 7-13oC. Αύριο Τετάρτη 17/1 αναμένεται ηλιοφάνεια με λίγα σύννεφα. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9-14οC. Μέχρι και το απόγευμα της Tετάρτης οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς έως μέτριοι,ωστόσο από το βραδυ αύριο αναμένεται ενίσχυση των ανέμων από δυτικές διευθύνσεις.

06:45 ,

Ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κάμπου θα πραγματοποιήσει Γενική Συνέλευσή των μελών του, στην ενοριακή αίθουσα του Ιερού Ναού της Παναγίας Συριώτισσας, την Κυριακή, 21 Ιανουαρίου στις 10:30 π.μ. Θα ακολουθήσουν εκλογές για την ανάδειξη νέου Διοικητικού Συμβουλίου του Ομίλου.