Ροή Ειδήσεων:
 • 08:45 Εκδήλωση για τα ελευθέρια των νησιών, διοργανώνει η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής και στην οποία συμμετέχουν οι Ομοσπονδίες Σωματείων Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής, Λήμνιακών Συλλόγων Αθήνας, οι Αδελφότητες Σαμίων, Ικαρίας, Ψαριανών καθώς και οι Σύλλογοι Οινουσσών και Αγιοευστρατίων την Κυριακή 26 Νοεμβρίου στις 11:00 π.μ. στο πολυχώρο του Δήμου Αθηναίων «Άννα και Μαρία Καλουτά» που βρίσκεται επί της οδού Τιμοκρέοντος 6 Α , Νέος Κόσμος (όπισθεν Αγίου Σώστη).
 • 06:27 Το Σάββατο και την Κυριακή στη Χίο αναμένεται λιγοστή ηλιοφάνεια με αρκετή συννεφιά και διαστήματα βροχής.Οι άνεμοι θα πνέουν Ν/Α-Ν,γενικά ασθενείς,ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14-18οC.
 • 23:53 Η ΕΠΣ Χίου ακολουθώντας την απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού, ανακοινώνει ότι σε όλους τους αγώνες των Πρωταθλημάτων το Σαββατοκύριακο 18-19/11/2017 θα κρατηθεί ενός λεπτού σιγή για τα θύματα των καταστροφικών πλημμυρών στην Αττική.
 • 21:22 Ελάχιστα προβλήματα δημιούργησε η χθεσινή νεροποντή αν εξαιρέσει κανείς την έτσι κι' αλλιώς τραγική κατάσταση στους σκηνίτες της ΒΙΑΛ. Δημιουργήθηκαν μόνο μερικά προβλήματα σε φρεάτια, που απεκατέστησε αμέσως η ΔΕΥΑΧ και σε ένα υπόγειο σπίτι στον Αφανή ναύτη του Βροντάδου, που έγινε άντληση υδάτων από την Πυροσβεστική.
 • 20:40 1300 ευρώ μηνιαίως από την Εκκλησιαστική Επιτροπή του Αγίου Γεωργίου Βροντάδου θα ενοικιάσει ο Δήμος το... ταλαιπωρημένο κυρίως από την γραφειοκρατία κτίριο της Δασκαλόπετρας, προκειμένου να χρησιμοποιηθεί για πολιτιστικούς σκοπούς. Την απόφαση πήρε η οικονομική Επιτροπή, υιοθετώντας πρόταση του Δημάρχου Χίου Μανώλη Βουρνού, που πρότεινε παράλληλα να διεξαχθεί Αρχιτεκτονικός διαγωνισμός για να ενταχθεί ως ένα ενιαίο σύνολο στον πολιτιστικό, ιστορικό ιστό της περιοχής.
 • 18:13 Την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στις 11.30 π.μ. θα πραγματοποιηθεί τελετή υποδοχής των πρωτοετών σπουδαστών της Ακαδημίας Πλοιάρχων Οινουσσών. Αντίστοιχη τελετή θα γίνει στην Ακαδημία Μηχανικών την Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου στις 12.00 μ.
 • 16:22 Η τιμολογιακή πολιτική της ΔΕΥΑΧ για το 2018, το τεχνικό πρόγραμμα έργων της επόμενης χρονιάς, ο προϋπολογισμός του Ομηρείου, η παραχώρηση ακινήτων από το Δήμο στη Μονομετοχική, το έργο της επέκτασης της οδού Χρήστου, αλλά και η συνεργασία μεταξύ Δήμου και Περιφέρειας Β. Αιγαίου για τη μελέτη αντιπλημμυρικής προστασίας του Φραγκοβουνίου, είναι μερικά από τα 32 συνολικά θέματα που έχουν εγγραφεί στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου Χίου, που θα γίνει την Πέμπτη 23 Νοεμβρίου στις 6 μ.μ. στο Δημαρχείο.
 • 15:53 Στα πλαίσια του δεύτερου μέρους του 1ου Μουσικού Φεστιβάλ Χίου, την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου, στις 8.30 μ.μ. στο Ομήρειο Σολίστ διεθνούς φήμης από την Ευρώπη, την Αυστραλία και την Αμερική, θα συμπράξουν σε έργα Bach, Britten, Mozart, Beethoven, Messiaen, Xenaki και Κωνσταντινίδη - Συμμετέχει και η ηθοποιός Αυγουστίνα Λυκουρίνα (ελεύθερη είσοδος). Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου, στις 9 μ.μ. στην Βιβλιοθήκη «Κοραής» ο Αργεντίνος κιθαρίστας Sebastian Pecznik, θα παρουσιάσει έργα Astor Piazzolla και Sebastian Pecznik διασκευασμένα για κιθάρα, όμποε και βιολί (με ελεύθερη είσοδο). Το Σάββατο, στο πλαίσιο του ίδιου φεστιβάλ, στο Ομήρειο, θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 9 μ.μ. με την The Underground Youth Orchestra και με συμμετοχή του Μουσικού Σχολείου.
 • 14:42 Ποσότητα πορτοκαλιών και μανταρινιών θα διανείμει ο Δήμος Χίου από το Κοινωνικό Παντοπωλείο, από τη Δευτέρα 20/11 και έως την Παρασκευή 24/11/2017 (εκτός εάν εξαντληθούν νωρίτερα τα προϊόντα). Δικαιούχοι είναι όλοι οι κάτοχοι ηλεκτρονικής κάρτας του Κοινωνικού Παντοπωλείου αλλά και όλοι οι δικαιούχοι του ΤΕΒΑ . Πληροφορίες, τηλ.: 2271043643 & 2271350054
 • 12:01 Το Σωματείο Αρτοποιών Χίου θα συμμετέχει στην παναιγιακή κινητοποίηση για τη διατήρηση των μειωμένων συντελεστών ΦΠΑ την Τετάρτη 22 Νοεμβρίου και οι φούρνοι και τα πρατήρια άρτου θα παραμείνουν κλειστά. Οι καταναλωτές θα πρέπει την Τρίτη να προμηθευτούν ψωμί για δύο ημέρες.
 • 06:19 Στις εκλογές που έγιναν στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιερού Συνδέσμου Κληρικών Ελλάδος, μέλος του Δ.Σ. επανεξελέγη ο εφημέριος της Καλλιμασιάς πατ. Γεώργιος Κωνσταντίνου.
Custom Search
Τελευταία ενημέρωση: 18 Νοε 2017 - 08:53

alithia

Σάββατο, 18 Νοέμβριος, 2017 - 14:02

Του Κ. Α. Ναυπλιώτη

Αναζητώντας την ουτοπία μέσω της γνώσης

6 Νοε 2017 - 11:34

Η περίοδος της δεκαετίας του 1970 θεωρώ πως ήταν για το προοδευτικό κίνημα - τουλάχιστον όσον αφορά τη γενιά μας - ένα σχολείο που δεν είχε θρανία ̇ καθώς οι πολιτικές ζυμώσεις γινόταν στο δρόμο, στις συγκεντρώσεις, με απλούς καθημερινούς φίλους - κυρίως φοιτητές & ανθρώπους των γραμμάτων.

Η πολιτική του... βιβλίου και η πολιτική πράξη

11 Οκτ 2017 - 15:18

Δεν γνωρίζω αν σήμερα μπορεί κανείς να μιλάει ευθέως για Σοσιαλισμό. Όσο για τον Κομουνισμό, σίγουρα αυτός που θα τολμήσει

θα πρέπει να γνωρίζει πως θα ασχοληθεί με αντικείμενο ιστορικής έρευνας.

Λέξεις και στοιχεία φιλοσοφικής αναζήτησης

28 Αυγ 2017 - 11:23

Μελετώντας την «Πολιτεία» του Πλάτωνος, διαβάζουμε (376 D) «Σοφία (ἐστί) ἐπιστήμη τῆς, ἐν τοῖς οὖσιν, ἀληθείας» «Λόγῳ παιδεύειν ἀνθρώπους». Πολλά περί σοφίας (σοφίης ιων.) θα βρούμε στα «Ηθικά Νικομάχεια» του Αριστοτέλους, όπως, ότι η σοφία είναι αρετή διανοητική* (Α3) καθώς και το ότι ο σοφός είναι αυταρκέστατος (Κ7). «φιλοσοφίαν πρῶτος Πυθαγόρας ὠνόμασε καί ὂρεξιν αὐτήν εἶπε εἶναι καί οἱονεί φιλίαν σοφίας» καθώς και ότι «οἱ φιλόσοφοι θηραταί τῆς ἀλήθειας».

Η ηθική της εκκλησίας και όσοι προσπαθούν να εκμεταλλευτούν την ανθρώπινη αγωνία

14 Αυγ 2017 - 00:43

Μην σας φοβίζει ο βαρύς τίτλος. Η αναφορά μας θα περιοριστεί στην εκκλησία και στην εκμετάλλευση του θρησκευτικού συναισθήματος των θρησκευομένων, καθώς και στο ενδιαφέρον ή την αδιαφορία που εκ των πραγμάτων παρουσιάζει αυτό το μέγα θέμα.

Η φιλοσοφία ως μηχανισμός για την αναζήτηση της αλήθειας (2)

1 Αυγ 2017 - 14:27

Αν ερευνήσει κανείς για την εύρεση της αλήθειας θα διαπιστώσει πως η πρόσβαση σ’ αυτήν είναι αποτέλεσμα της γνώσης (μόνο ως τέτοιο μπορεί να νοηθεί) το οποίο θα υπερβαίνει τον κάθετο διαχωρισμό μεταξύ αλήθειας και ψεύδους. Επομένως η αναζήτησή της▪ θα βρίσκεται μέσω του κοινώς νοουμένου ως ορθού∙ και ουσιαστικά είναι λογικό να την χαρακτηρίσει κανείς ως δημιούργημα της νόησης.

Αποχαιρετισμός σ’ έναν ειλικρινή φίλο

26 Ιουλ 2017 - 22:38

Φίλε Γιάννη Μπουμπάρη

 

Πιστεύω πως αν και έφυγες από κοντά μας, η θύμησή σου θα ζη μέσα σε όσους σε γνωρίσαμε. Γιατί ΟΝΤΩΣ υπηρέτησες τα κοινά με εντιμότητα, ήθος και νηφάλιο λόγο. Προτερήματα εν ανεπαρκεία∙ που αν υπάρχουν και όπου υπάρχουν δεν γίνονται πιστευτά γιατί δυστυχώς άλλαξαν οι προτεραιότητες…

Λυπάμαι για το θάνατό σου και συλλυπάμαι τους οικείους σου για τη μόνιμη απουσία απ’ τη ζωή.

Η φιλοσοφία ως μηχανισμός για την αναζήτηση της αλήθειας (1)

19 Ιουλ 2017 - 06:19

Ως φιλοσοφία μπορούμε να ορίσουμε την αγάπη για την έρευνα προς αναζήτηση της αλήθειας και τη γνώση για το νόημα του κόσμου και της ζωής. 

Από την αυλή μέχρι τη συναυλία και τον πύραυλο

8 Ιουλ 2017 - 06:53

Επειδή λόγω εποχής και η αυλή και η συναυλία είναι χώροι που τους χρησιμοποιούμε συχνά, ας απολαύουμε εκτός από την ξεκούραση, την ψυχική ικανοποίηση που μας δίνουν και την γλωσσική πορεία τους στον χρόνο…   

Εκτός πλαισίου μια διαφορετική – αιρετική προσέγγιση για τη γλώσσα

26 Ιουν 2017 - 18:17

«Τῷ λόγῳ χρῆται μόνος τῶν ζώων ἂνθρωπος, τοῦ δε λόγου ὓλη…ἡ φωνή»

                             Αριστοτ. Περί Ζώων γενέσεως Ε7 786

 

Οι χαώδεις διαφορές του Έλληνα με τον Ελληνοέλληνα

11 Ιουν 2017 - 23:51

Όταν είσαι στο μάτι του κυκλώνα, είναι δύσκολο να ’χεις εικόνα για τα γύρω σου…

-Ανάμνηση και τιμή στον Δάσκαλο-

 

 

Το 1998 άκουσα για πρώτη φορά το όνομα ενός καθηγητή της Φιλοσοφικής τού Δημήτρη Λιαντίνη. Ήταν Ιούνιος της χρονιάς αυτής όταν ο καθηγητής εξαφανίστηκε στον Ταΰγετο. Αμέσως άρχισαν οι διάφοροι μύθοι και ερμηνείες…

Σελίδες

Subscribe to RSS - Του Κ. Α. Ναυπλιώτη