Χίος, Τετάρτη 17 Ιανουαρίου

Διεθνές Συνέδριο για τους Μαυροκορδάτους

Παρ, 08/18/2017 - 18:50

ΔΙΕΘΝΕΣ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΓΙΑ ΜΑΥΡΟΚΟΡΔΑΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ

  • Διεθνές Συνέδριο με θέμα: Από τη Χίο στην Πόλη και τη Μολδοβλαχία. Η αρχή μιας  δυναστείας: Αλέξανδρος Μαυροκορδάτος ο εξ Απορρήτων (1641-1709) και  Νικόλαος, Ηγεμόνας Μολδοβλαχίας (1680-1730) θα πραγματοποιηθεί στο Ομήρειο 22 έως 24 Αυγούστου 2017.

Οπως είπαν σήμερα σε συνέντευξη του ο Πρόεδρος του Ομηρείου Ηλίας Σμυρνιούδης και ο αν. καθηγητής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Νικόλας Μαυρέλος το Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο Δήμου Χίου συνδιοργανώνει με τη Δημόσια Κεντρική Ιστορική Βιβλιοθήκη  Χίου «Ο Κοραής» και το Τμήμα Ελληνικής Φιλολογίας του Δημοκριτείου  Πανεπιστημίου Θράκης συνέδριο που αφιερώνεται σε δύο χιώτικης καταγωγής Φαναριώτες λόγιους και διπλωμάτες-πολιτικούς, που κατέχουν  εξέχουσα θέση στο πάνθεον και των Νεοελληνικών και Ευρωπαϊκών Γραμμάτων, εκτός από την παρουσία τους στο προσκήνιο των πολιτικών  γεγονότων στην Ευρώπη του τέλους του 17ου και των αρχών του 18ου  αιώνα. Επίσης, σε ιδεολογικό επίπεδο, εισάγουν στη νεοελληνική σκέψη  τη νεοτερική ιδεολογία και προωθούν τις ιδέες του ακόμα διαμορφούμενου Ευρωπαϊκού Διαφωτισμού, με εκπροσώπους του οποίου είναι σε επαφή, ειδικά ο Νικόλαος.
Το συνέδριο τελεί υπό την αιγίδα και την υποστήριξη της Περιφέρειας  Βορείου Αιγαίου, του Δήμου Χίου και του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου  Θράκης. ενώ οργανωτής είναι ο Νίκος Μαυρέλος [φωτο], αναπληρωτής Καθηγητής του  Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης.
 

Πρόσφατα βίντεο