Χίος, Τετάρτη 25 Απριλίου

Μεγάλη κινητοποίηση σήμερα έξω από τον ΕΟΠΥΥ - Ποια μάνα σταματάει απ’ το παιδί της την… αντιβίωση;

Παρ, 01/27/2017 - 16:44

Μαζί με το δυνατό κρύο ξεχείλισε σήμερα η αγανάκτηση έξω από τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ, στην οδό Κουντουριώτη, που λόγω και του όγκου των διαδηλωτών διεκόπη για μισή ώρα περίπου η κυκλοφορία.
Δεκάδες γονείς αλλά και επαγγελματίες στο χώρο της υγείας, κρατώντας πανό εξέφρασαν την αντίθεσή τους σε μία Κυβέρνηση, που ξεπουλώντας τα πάντα έβγαλε στο σφυρί και την ανθρωπιά.
“Είμαι ασφαλισμένη ναι η όχι;”, έλεγε μια μητέρα. “Το παιδί μου γεννήθηκε με κάποιο πρόβλημα που χρήζει αντιμετώπισης, που ήδη πραγματοποιείται. Ξαφνικά μου λένε ότι δεν είναι ασφαλισμένη, ότι πρέπει να σταματήσω τη θεραπεία στο παιδί μου, που στοιχίζει 500 ευρώ το μήνα. Που θα βρω εγώ τα χρήματα αυτά; Ποια μάνα σταματάει στο παιδί της την αντιβίωση;”
Το ίδιο κλίμα υπήρχε και στους επαγγελματίες υγείας. “Βλέπουμε τα παιδιά αυτά συνέχεια, έχουμε δεθεί μαζί τους, αισθανόμαστε χρήσιμοι επειδή βοηθάμε, αλλά αυτές οι συμβάσεις που ζητάει ο ΕΟΠΥΥ δεν υπάρχουν ούτε στην Αφρική. Ποιος θα δεχτεί από εμάς να προσφέρει υπηρεσίες και να πληρώνεται όποτε έχει χρήματα ο ΕΟΠΥΥ, ο οποίος μάλιστα μονομερώς θα κόβει αυτά που νομίζει;”.
 

Πρόσφατα βίντεο