Χίος, Σάββατο 24 Μαρτίου

Ναι στο Προαναχωρησιακό από το Δημοτικό Συμβούλιο

Παρ, 05/19/2017 - 06:12

Μαραθώνια και θυελλώδεις ήταν η συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Χίου με μοναδικό θέμα συζήτησης το πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής για την δημιουργία ή όχι προαναχωρησιακού κέντρου στην Χίο.
Η συνεδρίαση ολοκληρώθηκε λίγο μετά την 1 μετά τα μεσάνυχτα , έχοντας αγγίξει τις 7 ώρες, αποφασίζοντας την ίδρυση προαναχωρησιακού κέντρου στην Χίο, χωρίς καθορισμό του τόπου στον όποιο θα γίνει, με τις ψήφους μόνο της παράταξης Βουρνού και του Βασίλη Μυριαγκού.
Η παράταξη του Πολυδώρου Λαμπρινούδη, συμφώνησε μεν στην ίδρυση προαναχωρησιακού κέντρου, αλλά μέσα στον χώρο της π ΒΙΑΛ, καταθέτοντας επί της ουσίας μια ξεχωριστή πρόταση, που στηρίχτηκε μόνο από τα μέλη του συνδυασμού, πλην του Βασίλη Μυριαγκού, με τον οποίο ο επικεφαλής της παράταξης είχε «θερμό» διάλογο αφήνοντας να εννοηθεί ότι θα τον θέσει εκτός συνδυασμού.
Κατά την διάρκεια της πολύωρης συζήτησης, κοινό σημείο όλων σχεδόν των τοποθετήσεων είτε από πολίτες , είτε από αιρετούς, ήταν η αναξιοπιστία της κυβέρνησης και κατά ποσό μπορεί η δημοτική αρχή και το δημοτικό συμβούλιο να εμπιστευτεί ότι θα τηρηθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις που περιγράφονται στο πόρισμα της διαπαραταξιακής επιτροπής.
Για τον λόγο αυτό , προστέθηκε μια μικρή δικλίδα «ασφαλείας» στην τελική απόφαση, σύμφωνα με την οποία θα παρακολουθούνται οι κυβερνητικοί  σχεδιασμοί από την επιτροπή και θα ζητηθεί ένα διάγραμμα ενεργειών που θα επιτρέψουν στο νησί της Χίου να γυρίσει στους κανονικούς του ρυθμούς.
Η Χιακή συμπολιτεία, ο Μάρκος Σκούφαλος και ο Μιχάλης Κοντούδης, κατέθεσαν δικές τους προτάσεις που ψηφίστηκαν μόνο από τους ίδιους.
 

Πρόσφατα βίντεο