Χίος, Παρασκευή 23 Μαρτίου

O σεισμός ήταν… ψεύτικος η άσκηση αληθινή - Μάχιμη η Πυροσβεστική και όσοι συμμετείχαν

Τετ, 03/15/2017 - 11:13

Ο σεισμός ήταν… ψεύτικος η άσκηση όμως αληθινή. Αναφερόμαστε στην σημερινή άσκηση της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που με βάση το σενάριο της, που εξήγησε σε εμπλεκόμενες υπηρεσίες και εθελοντές ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, προέβλεπε να σημειώνεται σεισμός, όπου στο Ομήρειο, στο οποίο ταυτόχρονα εκδηλώνεται πυρκαγιά εγκλωβίζονται μαθητές Λυκείου, ένας μάλιστα τραυματίζεται και χρειάζεται η επέμβαση του γερανοφόρου οχήματος της Πυροσβεστικής υπηρεσίας, που διαθέτει και δυνατότητα μεταφοράς φορείου.
Ακολούθησε η άσκηση, που ήταν όλη αληθινή, με την έννοια ότι συμμετείχαν μαθητές του 2ου Λυκείου με τους Καθηγητές τους, το προσωπικό του Ομηρείου, με την Πρόεδρο του Εύη Καλκούνη, η ΛΕΦΕΔ, το ΕΚΑΒ, η Πολιτική προστασία, ο ομάδα “Ο” και άλλοι.
Οι μαθητές οδηγήθηκαν με ψυχραιμία στην Πλατεία, τα Πυροσβεστικά έφτασαν, οι Πυροσβέστες ενήργησαν με επαγγελματισμό, όπως έχουν αποδείξει άλλωστε στην πράξη και όχι μόνο σε ασκήσεις και ο τραυματίας κατέβηκε μέσα στο φορείο, με το γερανοφόρο όχημα από τον 2 όροφο του κτιρίου. Στο τέλος η Πρόεδρος του Ομηρείου Εύη Καλκούνη, ο Διευθυντής του Παναγιώτης Λούρος, ο Διευθύντρια Εκπαίδευσης Ευτυχία Βλυσίδου και ο Διοικητής της Πυροσβεστικής υπηρεσίας ευχαρίστησαν όσους συμμετείχαν και ενημέρωσε ότι η επόμενη άσκηση θα γίνει στον λιμένα Μεστών, όπου θα σημειωθεί μέσα σε όλα τα άλλα και… διαρροή καυσίμων.
Λεπτομέρεια της άσκησης. Ο μαθητής Γ’ Λυκείου, που έπαιξε τόσο πιστά τον τραυματία θέλει να δώσει εξετάσεις εισαγωγής στην Πυροσβεστική Ακαδημία, του αρέσει η προσφορά μέσα από το επάγγελμα του Πυροσβέστη και λέγεται Μάνος Αρχοντάκης του… Ιακώβου. 

Πρόσφατα βίντεο