Αληθινές… γιορτές

Γιάννης Τζούμας
Δείτε τις Φωτογραφίες
Πέμ, 19/12/2019 - 21:51

Ε, όλο για τους… άλλους γράφουμε, ας γράψουμε και για μας.

Εμείς είμαστε αυτό που λένε από… άλλο ανέκδοτο.

Συνεχίζουμε να επιχειρούμε επιχειρηματικά στον χώρο των Μέσων Ενημέρωσης. Το επιχειρείν στη χώρα μας έτσι κι’ αλλιώς την έχει την παλαβομάρα του, στο δικό μας το χώρο έχει κάτι… τις παραπάνω, είναι και… μαζοχιστικό.

Βεβαίως και εκτός της επιχειρηματικότητας, η δημοσιογραφία εν γένει και η ΑΛΗΘΕΙΑ όσο νάναι το κατέχει το… σπόρ, θέλει σιδηρά εντόσθια, και με την έννοια ότι τα περισσότερα όσων καταπιανόμαστε δεν χωνεύονται.

Να, ένα που δεν χωνεύεται είναι οι υποσχέσεις και ειδικά οι… ευαίσθητες.

Ας πούμε ένας ευαίσθητος τομέας είναι τα Άτομα με ειδικές ανάγκες.

Εκεί δεν μπορείς να υπόσχεσαι και να μην υλοποιείς. Εκεί ας πούμε λες, ρε γαμώτο αυτούς δεν θα τους γελάσω.

Αμ’ δε… Σφίγγω λοιπόν το σιδηρούν αντεροσύκωτο μου και μπαίνω στο θέμα.

Χθες στο «Βυρσοδεψείο» αυτό τον υπέροχο πολυχώρο, όλοι εμείς οι ομοιοπαθείς της Αλήθειας, δημοσιογράφοι και τεχνικοί, πραγματοποιήσαμε το γύρισμα μιας εορταστικής εκπομπής, που εσείς θα δείτε στους τηλεοπτικούς σας δέκτες το βράδυ των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς.

Δεν είμαστε μόνοι μας. Ήταν και οι «Ιωνες» ήταν ο «Φάρος» ήταν και ο Δημήτρης Λιούντρης με το συγκρότημα του, ήταν και ο Γιάννης ο Βούκουνας με το δικό του, σταματώ εδώ γιατί ήταν πολλοί και γιατί αυτό αποτελεί αντικείμενο άλλου ρεπορτάζ, και μαζευτήκαμε για να βοηθήσουμε τους «Ιωνες» να πάρουν το… λεωφορειάκι τους.

Ναι, αυτό το λεωφορειάκι… φάντασμα, αυτό που οι «Ιωνες» θέλουν 80.000 για να το πάρουν και τρία χρόνια τώρα μάζεψαν… 20.000.

Ετοιμάσαμε λοιπόν ένα πρόγραμμα και όση ώρα το βλέπετε θα προβάλλεται και ένας λογαριασμός Τραπέζης για να βοηθήσουμε όλοι μαζί να… γυρίσουν οι αναθεματισμένοι οι τροχοί.

Και επιτρέψτε μου τον χαρακτηρισμό, γιατί επειδή δεν μπορώ την τόση… καλοσύνη, άλλωστε για καλό σκοπό οργανώσαμε την εορταστική εκπομπή, λέω λίγο να… κακιώσω.

Ας πούμε ωρέ αδέλφια ότι τα πάμε περίφημα, ο κόσμος ανταποκρίνεται και μαζεύομε άλλες 3000 ευρώ, θεωρητικό το νούμερο.

Πάλι από τις 23.000 μέχρι τις 80.000 η απόσταση είναι μεγάλη.

Άρα ας απελευθερώσω τον… κακό που έχω μέσα μου να ρωτήσω.

Κυρία Καλογήρου, πρώην Περιφερειάρχης, η υπόσχεση που δώσατε στους Ίωνες, αφού βλέπατε την προσπάθεια τους, τρία χρόνια τώρα κάνουν εκδηλώσεις, ότι θα βάζατε εσείς, η Περιφέρεια, το υπόλοιπο ποσό, τι έγινε;

Και επειδή δεν… χαθήκατε και βρίσκεστε σήμερα σε άλλο πόστο, αυτό της Γ.Γ. Αιγαίου και Νησιωτικής πολιτικής , από αυτή τη θέση δεν μπορείτε να υλοποιήσετε την υπόσχεση σας;

Κύριε νέε Περιφερειάρχη, καθηγητά κε Μουτζούρη και εσείς υποσχεθήκατε βοήθεια. Που είναι; Ξέρω δεν προλάβατε ακόμα. Ε, το λεωφορειάκι δεν θα αγοραστεί… αύριο, προλαβαίνετε.

Όμως και για τους έχοντες και κατέχοντες, που η αλήθεια είναι δεν υποσχέθηκαν τίποτα.

Ξέρω την νοοτροπία σας και καλά κάνετε. Δεν δίνετε, λέτε στον άλλο προσπάθησε, κούνα τα χέρια σου, έτοιμο δεν υπάρχει τίποτα. Αλλά μήπως ήρθε πιά η ώρα; Τρία χρόνια είναι πολλά, ξεζουμίστηκαν όλοι, εμείς τις γιορτές τηλεοπτικά θα κάνουμε την τελευταία… αφαίμαξη.

Άντε λοιπόν ας βρεθεί ΕΝΑΣ να βάλει τα υπόλοιπα και αν θέλει ας μείνει και ανώνυμος.

 

Υ.Γ. Θα ήθελα όσοι πολιτικοί ειδικά, υποσχέθηκαν βοήθεια στους «Ίωνες» να τους πάρω μαζί στο ρεπορτάζ, να δούν τι σημαίνει να μένει το σαράβαλο που έχουν σήμερα στο δρόμο και να πρέπει να μετακινηθούν όλα αυτά τα παιδιά.
 

 

 

Σχετικά Άρθρα