
Ζητώ συγνώμη προκαταβολικά για τον τίτλο. Επίσης προειδοποιώ ότι παραβαίνω τον κανόνα «δεν γράφουμε τσατισμένοι» και ομολογώ ότι αυτό ακριβώς με διακατέχει. Τσατίλα και αγανάκτηση για την απίστευτη απονιά του Δημοσίου χρήματος.
Δείτε καλά την φωτογραφία. Μας την έστειλε ο δραστήριος Πρόεδρος του ΦΟΒ, ενεργός πολίτης και υποδειγματικός εκπαιδευτικός Πολύδωρος Στείρος.
Τι απεικονίζει; Ένα πεζοδρόμιο σπασμένο στον κόμβο Σαρικάκη, του Περιφερειακού δρόμου από την Λατομίτισσα στον Βροντάδο.
Ξέρετε πότε έγινε το πεζοδρόμιο αυτό; Αποκλείεται να ξεπέρασε το εξάμηνο ή όπως σωστά μου είπε ο Πολύδωρος δεν πρόλαβαν καλά – καλά ακόμα να ζεσταθούν οι πλάκες.
Ε, από χθες τις ξηλώνουν σε όλο το μήκος του του δρόμου, να συνδέσουν λέει τα φανάρια ή ότι άλλο χρειάζεται για να είναι υποτίθεται ασφαλής ο κόμβος.
Αλήθεια, ένα σωρό μελετητές, επιβλέποντες ή ότι άλλο απαιτείται για ένα έργο δεν ήξεραν ότι θα μπούν εκεί φανάρια;
Αλλά ακόμα και αν δεν ήξεραν, όταν γίνεται ένα έργο, είναι τόσο δύσκολο, κάτι που γίνεται πλέον και στην Αφρική, να περνούν μια πλαστική σωλήνα μεγάλου διαμετρήματος κάτω από το οδόστρωμα ή το πεζοδρόμιο ώστε ότι άλλο χρειαστεί να περάσει, από μια σωλήνα ή ένα καλώδιο, να γίνεται μέσω αυτής της οδού και όχι του βολοσηκώματος;
Δηλαδή συγνώμη, πόσα χρόνια χρειαζόμαστε για να γίνουμε άνθρωποι;
Πάμε όμως παρακάτω. Κανείς δεν το σκέφτηκε, κανείς δεν το σχεδίασε, κανείς δεν το επέβλεψε, κανείς δεν το εκτέλεσε.
Ωραία; Αν δεν υπάρχει κανείς ας το πληρώσουν όλοι μαζί.
Ποιός Δήμαρχος, ποιός Περιφερειάρχης, ποιός φορέας θα βγεί να πεί μια φορά. Πρώτον συγνώμη και δεύτερον η αβλεψία κόστισε τόσο και την πλήρωσαν οι εξής τάδε;
Αν δεν γίνει αυτό, αν δεν κατακτήσουμε αυτό το απλό επίπεδο, μην περιμένετε να γίνει τίποτα. Απλά θα επιβεβαιώνουμε τον τίτλο.
Δυστυχώς.
Υ.Γ. Γιώργη Μπελέγρη ενταύθα: Δεν κατάλαβες Αντιδήμαρχε. Ο κλέφτης των φουγκετών δεν θέλει τσάμπα τα φυτά. Να τα κλέψει θέλει. Είναι όπως μού έλεγε προχθές συμπολίτης, όταν του θύμισα ότι ο Δήμος παίρνει ατελώς παλιά ψυγεία και δεν χρειάζεται να το πετάξει στον… χείμαρρο, οπότε με αποστόμωσε. «Εχει άλλη γλύκα»








































