Το αυτοκίνητο από την Κουντουριώτη έφυγε - Στο... κενό της ασφάλτου πήγε ένα… άλλο

Γιάννης Τζούμας
Πέμ, 07/10/2021 - 17:36

Το… κενό εννοείται έμεινε.

Δεν πειράζει να το κάνουμε σήριαλ, όπως υποθέτω δεν πειράζει και η Δημοτική αρχή να ακούει.

Μια Δημοτική αρχή που εργάζεται και τολμά, γιατί η ασφαλτόστρωση στο Κέντρο και όχι μόνο είναι τόλμημα.

Και αν θέλετε τόλμημα και για τα Συνεργεία, που έδειξαν για άλλη μια φορά πως είναι για μεγάλα πράγματα.

Δικαίως λοιπόν Δήμαρχος, Αντιδήμαρχος και Πρόεδρος Δημοτικής Ενότητας περιόδευσαν ικανοποιημένοι.

Επειδή όμως υποθέτω εχθρός του καλού είναι το καλύτερο ας διαβάσουν και τα παρακάτω.

Ο κόσμος αγανάκτησε, βλαστήμησε και… γέλασε.

Αγανάκτησε και βλαστήμησε όχι γιατί ταλαιπωρήθηκε, αλλά γιατί για πολλοστή φορά ακολουθήθηκε η πεπατημένη, την οποία πρέπει να αλλάξουμε κάνοντας τους δημότες συμμέτοχους.

Ας αφήσει λοιπόν για άλλους τις… δάφνες η Δημοτική αρχή και ας κάνει την επόμενη φορά αυτό.

Από την ώρα που είναι γνωστό το σημείο εργασιών, ας μην βγεί μια ξερή ανακοίνωση, που αναφέρει απλά τις οδούς εργασιών και εκείνο το περίφημο, η κυκλοφορία θα γίνεται από παρακαμπτήριες οδούς με ευθύνη των Εργολάβων.

Όχι, με τα σύγχρονα μέσα που υπάρχουν σήμερα, μπορεί έγγραφα και ηλεκτρονικά να ενημερώνονται οι δημότες με ένα χάρτη, που να δείχνει το σημείο των έργων, την χρονική τους διάρκεια και σε σχήμα το εναλλακτικό δρομολόγιο, που θα ακολουθηθεί, που θα βγαίνει από την Επιτροπή Κυκλοφορίας σε συνεργασία με την Τροχαία, που θα ρυθμίζει την κυκλοφορία.

Ο πολίτης μόνο στον Τροχονόμο υπακούει και όχι στον συμπαθή Πακιστανό ή Έλληνα για να μην θεωρηθεί ρατσιστικό  των Εργολάβων. Αυτά τα… Χιώτικα συστήματα πρέπει κάποια στιγμή να τα αφήσουμε πίσω μας.

Όσον αφορά για το… γέλιο του κόσμου ας μην το υποτιμά η Δημοτική αρχή. Συγνώμη είναι απάντηση του Αντιδημάρχου Τεχνικών Υπηρεσιών αυτή;

Ερώτηση συναδέλφου στο σημερινό ρεπορτάζ για το περίφημο Ι.Χ. που είχε… ξεχαστεί στην Κουντουριώτη και απλά το Συνεργείο το… παράκαμψε άφησε «τρύπα» στην άσφαλτο και… συνέχισε.

Απάντηση Αντιδημάρχου.

«Θα υπάρχει μια αναμονή μήπως και μετακινηθεί το όχημα μέχρι την ολοκλήρωση των εργασιών από τον ιδιοκτήτη του, αλλιώς ο Δήμος θα το απομακρύνει με γερανό προκειμένου ο εργολάβος πριν την αναχώρηση του να ασφαλτοστρώσει και το συγκεκριμένο σημείο».

Αυτή είναι απάντηση σε… Κάφρους.

Το Ι.Χ. έπρεπε να απομακρυνθεί ΑΜΕΣΩΣ με Γερανό και να μην προχωρήσει βήμα το Συνεργείο αν δεν ολοκληρώσει. Αν δεν έχει Γερανό ο Δήμος να πάει σε ιδιώτη. Όταν όμως οι δημότες δεν γίνονται συμμέτοχοι, όταν βάζουμε μια φωτοτυπία, άλλοι το είπαν «ολόχαρτο» στο τζάμι του Ι.Χ. και όποιος θέλει ας το πάρει. Όταν απλά ανακοινώνουμε ποιός δρόμος θα κλείσει, βάζουμε μια πινακίδα STOP και ένα εργάτη να δείχνει «από κεί» και… καλή τύχη, τότε έχουμε αγανακτισμένους δημότες, που χαίρονται μεν για ένα έργο, αλλά βλαστημούν της «μάνας τους το γάλα» γιατί αυτό έγινε αυτές τις μέρες.

Τώρα θέλει να τα ακούσει αυτά η Δημοτική αρχή; Ας τα ακούσει. Γράφονται καλοπροαίρετα και το ξέρουν όλοι, γράφονται για να γίνουμε όλοι καλύτεροι και κυρίως συμμέτοχοι.

Όσον αφορά τον Αντιδήμαρχο με την… άνεση για το όχημα, του χαρίζουμε την σημερινή φωτογραφία. Το επίμαχο Ι.Χ. έφυγε. Στη θέση στο πεντάλεπτο μπήκε άλλο και η «τρύπα» στο οδόστρωμα δεν θα καλυφθεί ΠΟΤΕ.

 

Υ.Γ.: Aπό την σημερινή συζήτηση στη Βουλή για την Αμυντική Συμφωνία Ελλάδας - Γαλλίας.

Θα μπορούσε να ρωτάει νοερά ο Κυριάκος τον πατέρα του, ακούγοντας τον Τσίπρα.

«Ρε πατέρα τι θα γίνει με τούτον

Μόνο που θα του… απάνταγε. «Να εύχεσαι να τον έχει ο Θεός καλά και σκέψου τι θα κάνεις αν… φύγει γιατί δεν θα αργήσει»

Σχετικά Άρθρα