Δυστυχώς όταν προειδοποιούσε ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου κάναμε τους… κουφούς

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 27/12/2021 - 19:57

Ζούμε σ’ αυτή την περίεργη εποχή.

Τα ξέρουμε όλα, τα ακούμε όλα, διαλέγουμε αυτά που μας συμφέρουν, στο τέλος θεωρούμε ότι αποτελεί δικαίωμα μας και… δημοκρατική κατάκτηση, να χτυπάμε το κεφάλι μας στον τοίχο.

Σε τελική ανάλυση δικό μας είναι, ότι θέλουμε το κάνουμε.

Όταν γράφαμε ότι τα κρούσματα πολαίνουν στο νησί, με πληροφόρησαν, εγώ δεν τα διαβάζω αυτά, όπως ποτέ μου δεν είδα, το ξαναγράψαμε, τους τηλε - Αρβύλες από σεβασμό τουλάχιστον στις… αρβύλες, ότι κάποιοι με «κράξανε» στο «βλακόμετρο».

Και να που τελικά επιβεβαιωθήκαμε.

Διότι τα 16 προχθεσινά κρούσματα έγιναν σήμερα 31 και όπως πάμε στο τέλος της εβδομάδας θα γίνουμε επιτέλους… Μυτιληνιοί!

Τώρα, γιατί έχουμε την απαίτηση να εισακουστούμε εμείς, όταν δεν εισακούεται ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου, ε, αυτό αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα μας στην…ουτοπία.

Διότι μας είχαν προειδοποιήσει οι γιατροί, αλλά εμείς δεν στερήσαμε τους κανακάρηδες μας και τις κοντέσες μας από τις Σχολικές εκδρομές σε επιβαρυμένες περιοχές. Διότι κοιτάξαμε τα… τάλιρα και όχι να κάνουμε Καθομολογήσεις κεκλεισμένων των θυρών.

Στείλαμε τα παιδιά μας στις βαθιά κόκκινες περιοχές και φέραμε εδώ τη μισή Ελλάδα, τιγκάροντας το Αμφιθέατρο του Πανεπιστημίου και έχουμε την απαίτηση να μείνουμε… παρθένοι.

Όποιος δεν θέλει κρούσματα προσέχει. Η αλήθεια είναι βλέπετε μαλώτρα.

Κατά τα άλλα ας συμβάλουμε και εμείς στα όσα λέει… τσάμπα ο Βαγγέλης Φαρμάκης, ο Αντιπρόεδρος του Ιατρικού μας Συλλόγου, σε μια ανάρτηση του στο «βλακόμετρο».

Αντιγράφομε.

«Στις 30 Νοεμβρίου ο Ιατρικός Σύλλογος Χίου σε δελτίο τύπου δήλωνε ότι «θα ήθελε να επικοινωνήσει εμφατικά στους πολίτες της Χίου, ότι η αυταρέσκεια για την-προς το παρόν-καλή επιδημιολογική εικόνα του νησιού αλλοιώνει την ορθή εκτίμηση για την κατάσταση της χώρας και για τις συνέπειες που μπορεί να έχει αυτή στις υγειονομικές ανάγκες που μπορεί να προκύψουν στον τόπο μας».

Και επίσης πως « η εμπειρία του παρελθόντος μας έχει δείξει ότι η Χίος παρότι έχει επιδείξει μία από τις καλύτερες επιδημιολογικές εικόνες, σε περιόδους υψηλής κινητικότητας του πληθυσμού επηρεάζεται από το υψηλό ιικό φορτίο άλλων περιοχών της χώρας».

Δυστυχώς οι παραπάνω προειδοποιήσεις επαληθεύτηκαν και έτσι σύμφωνα με τον κινητό μέσο όρο κρουσμάτων των τελευταίων 14 ημερών ανά 100.000 κατοίκους η Χίος εμφανίζει τον υψηλότερο ρυθμό αύξησης (450%) πανελληνίως».

 

Υ.Γ.: Επειδή οι… έξυπνοι θα «ξαναχτυπήσουν». Και τι έγινε που έχουμε κρούσματα; Σήμερα έχουμε κρούσματα, αύριο θα έχουμε νεκρούς. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ας ξυπνήσουμε.

Σχετικά Άρθρα