Ε, ρε χιόνι για… αφαλάτωση!

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 18/01/2021 - 20:22

Κατ’ αρχάς συγχαρητήρια σε Περιφέρεια και Δήμο, γιατί κατάφεραν εργαζόμενοι και συνεργαζόμενοι, να τιθασεύσουν τον σκανδαλιάρη «Λέανδρο» σε όλο το νησί.

Ένα μεγάλο μπράβο στους εργαζόμενους, που ξεπάγιασαν στο κρύο και ειδικά στους εργαζόμενους στον ΔΕΔΔΗΕ, που αντιμετώπισαν τα καιρικά φαινόμενα και την ανθρώπινη βλακεία, που είναι χειρότερη.

Καιρικό φαινόμενο ας πούμε είναι να πέφτει χιόνι χωρίς αέρα, να βαραίνει τα κλαδιά και αυτά να πέφτουν πάνω στα σύρματα.

Ανθρώπινη βλακεία είναι ο κάθε… βλαχοδήμαρχος, του κάθε χωριού, που φυτεύει ευκαλύπτους, ένα δένδρο εισαγόμενο από την Αυστραλία, που ναι μεν μεγαλώνει γρήγορα και φέρνει αποτέλεσμα και… ψήφους, αλλά πρώτον θέλει μονίμως κλάδεμα και δεύτερον γίνεται θρύψαλα στον χιονιά.

Στα της ανθρώπινης βλακείας, συμπεριλάβετε παρακαλούμε τους σπεύδοντας από την πρώτη χιονόπτωση στα ορεινά, για να παίξουν… χιονοπόλεμο.

Να σας πω την αμαρτία μου, ποτέ μου δεν κατάλαβα γιατί οι Αστυνομικοί θα πρέπει να ξεπαγιάζουν στον δρόμο, λέγοντας το αυτονόητο και γιατί θα πρέπει μετά η Πυροσβεστική να μαζεύει τους ανεγκέφαλους.

Θα μπορούσε να μπαίνουν κορδέλες και κώνοι απαγόρευσης εισόδου στους παγωμένους δρόμους και όποιος εισέρχεται σε αυτούς και καλέσει σε βοήθεια, αυτή να του δίνεται μετά από ένα… τετράωρο. Έτσι για το θυμάται την επομένη.

Βλέποντας πάντως τον όγκο του χιονιού και γνωρίζοντας τι θα ακολουθήσει, ευχαριστώ τον καλό Θεό ή την φύση, που μας χαρίζει τόσα εκατομμύρια κυβικά νερού, που μάλιστα θα τρέξουν όχι απότομα, μα ποτιστικά, μόλις λειώσει το χιόνι και το οποίο θα καταλήξει στην θάλασσα, νάχουμε μετά εμείς να… αφαλατώνουμε.

Γιατί για σκεφτείτε το. Να σου δίνει κάτι η φύση τσάμπα και μετά εσύ να πληρώνεις τα μαλλιοκέφαλα σου, για να το ξαναπαίρνεις μέσω θαλάσσης, ε, όσο νάναι την επιτυχία του την έχει.

Εννοείται βεβαίως ότι αν είχαμε έτοιμο το Φράγμα στο γεφύρι της Κόρης, και δεν μελετάγαμε τα… σώψυχα της μια δεκαετία τώρα, τώρα θα μιλάγαμε για πλήρες φουλάρισμα.

Άντε με αυτές τις σκέψεις ας περιμένουμε δυο -τρείς μέρες και μετά με πλήρη ασφάλεια ας πιάσουμε τα βουνά να ευχαριστηθούμε τα χιόνια με την ψυχή μας.

 

Υ.Γ.: Μετά τους τόνους υποκρισίας για την υπόθεση Μπεκατώρου, ποιός πολιτικός θα πιάσει την ουσία και θα λύσει το θέμα μια κι’ έξω; Χρειάζεται απλά ένας Νόμος και ένα άρθρο. Κανείς πολίτης σε καμιά αιρετή θέση, δεν θα μπορεί να βρίσκεται σε αυτήν πάνω από δύο θητείες. Τους βιαστές της πολιτικής, της ζωής και του αθλητισμού τους δημιουργεί η ισοβιότητα.

Σχετικά Άρθρα