Χίος, Δευτέρα 3 Αυγούστου

Εδώ καράβια πνίγονται και τα παγκάκια… χτενίζονται

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 16/10/2019 - 19:16

Άλλο λέει η παροιμία αλλά δεν το γράφουμε γιατί πέφτουν… πρόστιμα.

Έτσι με πρόστιμο 1300 ευρώ απειλεί τον Δήμο η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, διότι άκουσον – άκουσον, σε μια προβλήτα, που υπάρχει έξω από την Βίλα Μίχαλου, μετά το «Ελληνικό Κάστρο» προς το Αεροδρόμιο, και που υπάρχει εκεί τουλάχιστον 50 χρόνια, πήγε ο Δήμος Χίου, μπορεί και επί δημαρχίας… Τσαμπλάκου, λέμε τώρα, και τοποθέτησε ένα παγκάκι, ιδιαίτερη φωτο - αδυναμία της σειρούλας μου, του Δημήτρη Μυωτέρη, του οποίου τη φωτογραφία δανείστηκα.

Το αυτόν διαπιστώθηκε και στην άλλη… παρανομία, το πάρκιγκ, που έχει διαμορφωθεί από την κατεδάφιση της πιτσαρίας του Λύκου, που την έριξε κάτω ως αυθαίρετη ο Δήμος Χίου, αλλά έπρεπε να ρίξει στα τάρταρα και την γη που υπήρχε εκεί, διότι δεν είναι… νόμιμος.

Παρακάμπτουμε το γεγονός τι συμβαίνει δίπλα μας και με τι ασχολούμαστε. Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι ο Φεγγουδάκης, που στην συγκεκριμένη περίπτωση εξυπηρετείται, αν δεν είμαστε έθνος αγνωμόνων, θα έπρεπε εν ζωή να του αφιερώσουμε μια οδό, όπως και του Χανδρή, γιατί χωρίς αυτούς, οι επισκέπτες του νησιού μας, αφήνουμε τους τουρίστες, γιατί και μόνο η λέξη επενδυτικά είναι ανέκδοτο, θα κοιμόντουσαν σε… ξενώνες της Μητρόπολης, κάτι όπως τα συσσίτια, και πάμε στην ουσία.

Η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, που προχωράει και μοιράζει πρόστιμα, τι ακριβώς προασπίζεται; Μήπως τα συμφέροντα του Δημοσίου; Και πιά είναι αυτά;

Άποψη μας είναι, ότι είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Κακώς κάποια πράγματα έγιναν χωρίς άδειες. Που ήταν όμως η Κτηματική ή άλλες υπηρεσίες όταν γίνονταν;

Κακώς μπαζώθηκε ο χώρος του ΝΟΧ. Με το να μην μπορεί να στρωθεί εδώ και να σπάνε τα αυτοκίνητα τους χρόνια τώρα οι Χιώτες πολίτες, ποιός ακριβώς τιμωρείται;

Το ίδιο συμβαίνει και με το… μπάζωμα στο «Ελληνικό Κάστρο» και αλλού.

Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε και σε τελική ανάλυση λίγους ενδιαφέρουν, όλους πρέπει να μας ενδιαφέρει η ουσία και το πρακτικό αποτέλεσμα και αυτό επιτυγχάνεται δια της συνεννοήσεως.

 Αλήθεια, Κτηματική και Δήμος Χίου, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου να βρεθεί λύση, πριν αρχίσουν τα πρόστιμα;

Και μετά με την τακτική υποχωρήσεων, που φαίνεται να υιοθετεί στην περίπτωση ο Δήμαρχος τι επιτυγχάνεται; Τι θα πεί εμείς αναγνωρίζουμε δικό μας το δρόμο και το πεζοδρόμιο και κόβουμε την ράμπα, που οδηγεί σήμερα στον χώρο στάθμευσης;

Δηλαδή Δήμαρχε μας, αντί να φωνάξεις την Κτηματική και να ακουστούν οι φωνές σου στον …Τσεσμέ, κόβεις τις ράμπες και οι εξυπηρετούμενοι από το πάρκιγκ ή οι ένοικοι του «Ελληνικού Κάστρου» να πάνε να σταθμεύσουν στο κοντινότερο χώρο στάθμευσης στην… Φάρκαινα;

Άποψη μας είναι ότι έτσι λύση δεν θα βρεθεί. Η Κτηματική θα πρέπει να βρεί τρόπο διαλόγου και συναινέσεως με τον Δήμο Χίου. Τα πρόστιμα είναι για τους απολίτιστους.

Υ.Γ. Το πλέον κορυφαίο από την σοβαρότατη ανάλυση του Αντιστράτηγου ε.α. Χρίστου Δρίβα, σήμερα το πρώϊ στο ράδιο – αλήθεια, για την Τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Η στάση του ΝΑΤΟ και της Αμερικής απέναντι στην εξωσυζυγική σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι  σαν τον κερατά, που προσπαθεί να σώσει το γάμο του».

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Κυρ, 02/08/2020 - 21:51

Οι επισκέπτες μας είναι λίγοι. Δεν πρέπει να προσέχουμε δουλοπρεπώς κανέναν, για να μην παρεξηγηθώ, αλλά για να μην κάνουμε το… χατίρι κανενός, ας προσέχουμε τους εαυτούς μας.

Πόσοι επισκέπτες μας έχουν μείνει; Η σωστή απάντηση είναι αυτοί που μας αγαπούν. Αυτοί βρήκαν τρόπο και ήρθαν, από την Ελλάδα και το εξωτερικό.

Επειδή όμως πιά δεν… ρωτάμε, ας θεωρήσομε βέβαιο ότι όσοι έρχονται, στην πλειοψηφία τους θέλουν να ξεκουραστούν και αυτό είναι δίδυμο αδελφάκι με την ησυχία, η οποία στο νησί μας είναι κάτι όπως τα… σκουπίδια, που είναι όλα… εισαγόμενα.

Υποτίθεται πως υπάρχει σεβασμός στις ώρες κοινής ησυχίας. Θα είχε ενδιαφέρον να μας ενημερώσει η Αστυνομία για τα ντεσιμπέλ θορύβων, για παράδειγμα των πολύ- καταστημάτων της Προκυμαίας, όποιος θέλει το εξηγώ τι σημαίνει… πολυκατάστημα.

Το ίδιο ενδιαφέρον έχει να αναρωτηθούμε γιατί θα πρέπει κατακαλόκαιρο να εκτελούνται έργα κομβικής σημασίας. Και επειδή εδώ το έχουν μερικοί να με πούν… γκρινιάρη, διαβάστε την παρακάτω επιστολή.

”Κύριε Διευθυντά

στις 26 Ιουλίου ήρθε για διακοπές 10 ημέρες ο γιός μου με την σύζυγο του και τα δύο παιδιά του από το Ηράκλειο της Κρήτης στο Πυργί, που είναι το χωριό καταγωγής της συζύγου μου.

Οι λόγοι επιλογής της Χίου για διακοπές ήταν καθαρά για συναισθηματικούς λόγους. Το καλωσόρισμα στο Πυργί, ήταν οι εργασίες στο πάρκινγκ του χωριού, που βρίσκεται ακριβώς απέναντι από το σπίτι μας με ό,τι αυτό συνεπάγεται.

Μηχανήματα ,φασαρία ,σκόνες, φωνές κλπ. Υποθέσαμε ότι πέσαμε στα… τελειώματα και κάναμε υπομονή.

Αμ δε, ήρθε η άλλη Κυριακή και πάλι ήρθαν τα συνεργεία (προφανώς για το πρωινό ξύπνημα) δημιούργησαν τη σχετική φασαρία, έβαλαν ξανά τις κορδέλες και αποχώρησαν.

Τα παιδιά μου είχαν παρκάρει το αυτοκίνητο στη πίσω μεριά του σπιτιού μας επί του κεντρικού προκειμένου να φορτώσουν κάποια πράγματα και να πάνε στο μπάνιο. Πέρασε η Αστυνομία και μια και ήταν ενοικιαζόμενο να και η κλήση για παράνομη στάθμευση.

Μετά την παράθεση των γεγονότων μερικά ερωτήματα.

 

  1. Μήπως είναι τόσο μεγάλη η τουριστική περίοδος στη Χίο που οι όποιες εργασίες στο πάρκινγκ έπρεπε να γίνουν τέλη Ιουλίου αρχές Αυγούστου;
  2. Ελήφθησαν τα απαιτούμενα μέτρα για την αποφυγή της ρύπανσης της περιοχής;
  3. Υπάρχει χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης των εργασιών και ποιό είναι αυτό;
  4.  Υπάρχει άδεια και τηρούνται οι προϋποθέσεις για το πάρκινγκ?

 

και τέλος μια ερώτηση για την αστυνομία:

Έλαβαν καθόλου υπόψη τους την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί όλο αυτό το διάστημα και ή ολιγόλεπτη στάση ενός "ενοικιαζόμενου" αυτοκινήτου ήταν το μείζον θέμα και μάλιστα κάτω από τις σημερινές συνθήκες κορωνοϊού

Επειδή θα αναρωτηθείτε γιατί την επιστολή δεν την στέλνει ο γιός μου σας ενημερώνω ότι ή αντίδραση του είναι διαφορετική.

Δεν θέλει να ξαναρθεί στη Χίο.

 

Ευχαριστώ για την φιλοξενία και λυπάμαι ειλικρινά

 

Εμμανουήλ Αλεγκάκης

Λεβήνου 65 Ηράκλειο

6978447591

 

Υ.Γ. Σαν το πουλάκι έφυγε και ο γιατρός Γιώργης Καλλέργης.

Η… αραίωση συνεχίζεται.