Χίος, Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου

Εδώ καράβια πνίγονται και τα παγκάκια… χτενίζονται

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 16/10/2019 - 19:16

Άλλο λέει η παροιμία αλλά δεν το γράφουμε γιατί πέφτουν… πρόστιμα.

Έτσι με πρόστιμο 1300 ευρώ απειλεί τον Δήμο η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, διότι άκουσον – άκουσον, σε μια προβλήτα, που υπάρχει έξω από την Βίλα Μίχαλου, μετά το «Ελληνικό Κάστρο» προς το Αεροδρόμιο, και που υπάρχει εκεί τουλάχιστον 50 χρόνια, πήγε ο Δήμος Χίου, μπορεί και επί δημαρχίας… Τσαμπλάκου, λέμε τώρα, και τοποθέτησε ένα παγκάκι, ιδιαίτερη φωτο - αδυναμία της σειρούλας μου, του Δημήτρη Μυωτέρη, του οποίου τη φωτογραφία δανείστηκα.

Το αυτόν διαπιστώθηκε και στην άλλη… παρανομία, το πάρκιγκ, που έχει διαμορφωθεί από την κατεδάφιση της πιτσαρίας του Λύκου, που την έριξε κάτω ως αυθαίρετη ο Δήμος Χίου, αλλά έπρεπε να ρίξει στα τάρταρα και την γη που υπήρχε εκεί, διότι δεν είναι… νόμιμος.

Παρακάμπτουμε το γεγονός τι συμβαίνει δίπλα μας και με τι ασχολούμαστε. Παρακάμπτουμε το γεγονός ότι ο Φεγγουδάκης, που στην συγκεκριμένη περίπτωση εξυπηρετείται, αν δεν είμαστε έθνος αγνωμόνων, θα έπρεπε εν ζωή να του αφιερώσουμε μια οδό, όπως και του Χανδρή, γιατί χωρίς αυτούς, οι επισκέπτες του νησιού μας, αφήνουμε τους τουρίστες, γιατί και μόνο η λέξη επενδυτικά είναι ανέκδοτο, θα κοιμόντουσαν σε… ξενώνες της Μητρόπολης, κάτι όπως τα συσσίτια, και πάμε στην ουσία.

Η Κτηματική υπηρεσία του Δημοσίου, που προχωράει και μοιράζει πρόστιμα, τι ακριβώς προασπίζεται; Μήπως τα συμφέροντα του Δημοσίου; Και πιά είναι αυτά;

Άποψη μας είναι, ότι είναι η αναγνώριση της πραγματικότητας. Κακώς κάποια πράγματα έγιναν χωρίς άδειες. Που ήταν όμως η Κτηματική ή άλλες υπηρεσίες όταν γίνονταν;

Κακώς μπαζώθηκε ο χώρος του ΝΟΧ. Με το να μην μπορεί να στρωθεί εδώ και να σπάνε τα αυτοκίνητα τους χρόνια τώρα οι Χιώτες πολίτες, ποιός ακριβώς τιμωρείται;

Το ίδιο συμβαίνει και με το… μπάζωμα στο «Ελληνικό Κάστρο» και αλλού.

Λεπτομέρειες δεν γνωρίζουμε και σε τελική ανάλυση λίγους ενδιαφέρουν, όλους πρέπει να μας ενδιαφέρει η ουσία και το πρακτικό αποτέλεσμα και αυτό επιτυγχάνεται δια της συνεννοήσεως.

 Αλήθεια, Κτηματική και Δήμος Χίου, έχουν εξαντλήσει τα περιθώρια διαλόγου να βρεθεί λύση, πριν αρχίσουν τα πρόστιμα;

Και μετά με την τακτική υποχωρήσεων, που φαίνεται να υιοθετεί στην περίπτωση ο Δήμαρχος τι επιτυγχάνεται; Τι θα πεί εμείς αναγνωρίζουμε δικό μας το δρόμο και το πεζοδρόμιο και κόβουμε την ράμπα, που οδηγεί σήμερα στον χώρο στάθμευσης;

Δηλαδή Δήμαρχε μας, αντί να φωνάξεις την Κτηματική και να ακουστούν οι φωνές σου στον …Τσεσμέ, κόβεις τις ράμπες και οι εξυπηρετούμενοι από το πάρκιγκ ή οι ένοικοι του «Ελληνικού Κάστρου» να πάνε να σταθμεύσουν στο κοντινότερο χώρο στάθμευσης στην… Φάρκαινα;

Άποψη μας είναι ότι έτσι λύση δεν θα βρεθεί. Η Κτηματική θα πρέπει να βρεί τρόπο διαλόγου και συναινέσεως με τον Δήμο Χίου. Τα πρόστιμα είναι για τους απολίτιστους.

Υ.Γ. Το πλέον κορυφαίο από την σοβαρότατη ανάλυση του Αντιστράτηγου ε.α. Χρίστου Δρίβα, σήμερα το πρώϊ στο ράδιο – αλήθεια, για την Τουρκική εισβολή στη Συρία.

«Η στάση του ΝΑΤΟ και της Αμερικής απέναντι στην εξωσυζυγική σχέση της Τουρκίας με τη Ρωσία είναι  σαν τον κερατά, που προσπαθεί να σώσει το γάμο του».

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Τετ, 11/12/2019 - 20:22

Σας αρέσουν οι ιστορίες;

Ορίστε μια αληθινή.

Θέλω να βοηθήσετε μια μάνα απ’ τα Καρδάμυλα, με ένα αυτιστικό παιδί 37 χρόνων.

Αυτό μας είπε ένας καθηγητής του εκεί Γυμνασίου και έπεισε την Κυριακή Ζαφειροπούλου να μας επισκεφθεί, όπερ και εγένετο.

Κάθισε απέναντι μας με τον Γιάννη δίπλα και με την πάνα βρακάκι στο χέρι, για τον …αλλάξει, αν χρειαστεί.

Θεέ μου, γιατί πρέπει κάποιοι άνθρωποι να σηκώνουν σε όλη τους τη ζωή στον Σταυρό, που σήκωσε ο γιός σου κάποια ώρα στον Γολγοθά;

Ας μην μπούμε σε λεπτομέρειες. Η μάνα κατέβηκε απ’ τα Καρδάμυλα με… 5 ευρώ στην τσέπη. Το βασικό πρόβλημα της το λεωφορειάκι των ΑμΕΑ, που σταματάει στην Συκιάδα και έτσι ο Γιάννης δεν ξεκολλάει από το χωριό του.

Της κλείσαμε ραντεβού ή μάλλον για την ακρίβεια την αφήσαμε στην πόρτα του Αντιδημάρχου Πρόνοιας Γιώργη Πατεριμού, αυτού του σπάνιας ευαισθησίας ανθρώπου, που σε μισή ώρα είχε φέρει τις μισές δομές Πρόνοιας στο γραφείο του, με στόχο να βοηθήσει την κυρία Κυριακή και τον 37χρονο Γιάννη. Τα ρύθμισε όλα σε ένα πρωϊ πλην της μεταφοράς του παιδιού, που είναι θέμα που τυπικά πρέπει να πάρει το δρόμο του.

Πέραν της ανθρωπιάς του, μας έκανε εντύπωση και κάτι άλλο.

Η παρατήρηση που έκανε στην κ. Ζαφειροπούλου, που δεν τολμούσε να βγάλει έξω το πρόβλημα της.

Γιατί αργήσατε της είπε, ο προηγούμενος Αντιδήμαρχος Γιώργης Παπαδόπουλος ήταν πολύ δραστήριος και περισσότερο ίσως ευαίσθητος από μένα.

Μετά ταύτα ελάτε να αφήσουμε τα… πληρώματα να πάμε στους… Καπετάνιους.

Αυτή την απλή αλήθεια του Γ. Πατεριμού δυσκολεύονται να δούν, δύο πανάξιοι συμπολίτες μας, που τιμήθηκαν στις ανώτερες αιρετές θέσεις από τους άλλους συμπολίτες τους.

Την αλήθεια ότι άξιοι άνθρωποι υπάρχουν παντού, ότι ο ένας είναι συνέχεια του άλλου, ότι προέχει το πρόβλημα και η λύση του και όχι οι αντιπαραθέσεις.

Έτσι είχαμε μια ατυχή συνέντευξη του Μ. Βουρνού και επίσης μια ατυχή απάντηση επ’ αυτής του Στ. Κάρμαντζη.

Αλήθεια τι ήθελε να πεί μέσω αυτής ο τέως Δήμαρχος,  που δεν μπορεί να τα εκφράσει για παράδειγμα στο Δημοτικό Συμβούλιο;

Δεν μπαίνουμε στην ουσία γιατί ειλικρινά δεν νοιάζει κανέναν. Δήμαρχος είναι ο Στ. Κάρμαντζης και δεν μπορεί να… πυροβολείται με το Καλημέρα. Και μάλιστα να πυροβολείται την ώρα, που όλοι ξέρουν ότι περπατάει πάνω στο ναρκοπέδιο Τσίπρα, που τον άφησε να διοικήσει με μια μειοψηφία Συμβούλων.

Επίσης τι ήθελε να πεί ο νυν Δήμαρχος, με μια ειρωνική, ειδικά στον επίλογο της απάντηση του. Όχι, οφείλει σεβασμό στον Μ. Βουρνού. Του παρέδωσε τη σκυτάλη, που και εκείνος θα την δώσει σε άλλον, υπήρξε Δήμαρχος Χίου και είναι ηττημένος και στον ηττημένο οφείλουμε διπλό σεβασμό.

Δεν θέλω να γίνω, ούτε είμαι άξιος να γίνω δάσκαλος κανενός, αλλά διαισθάνομαι και θέλω να το εκφράσω ότι την απλή αλήθεια του Πατεριμού και των υπολοίπων μελών του… πληρώματος δεν την βλέπουν οι Κυβερνήτες, τους οποίους χρειάζεται ο τόπος και τους δύο και άλλους τόσους.

 

Υ.Γ. Ας πάρουν υπ’ όψιν τους όλοι, πως όλα αυτά συμβαίνουν την ώρα, που η αγορά χτυπάει μύγες, προχωρά και κουτουλά μπούργκες, μετά τις 15 του μηνός άνθρωπος δεν κυκλοφορεί με πενηντάρικο στην τσέπη, και δεν υπάρχει Χιώτης που να μην ξέρει σε ποιό συρτάρι έχει το… Φύλλο Πορείας.