Χίος, Τρίτη 14 Ιουλίου

Εμένα γιατί μου μυρίζουν… εκλογές;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 29/06/2020 - 18:19

Ε, καλά επειδή μας επισκέφθηκαν σε δυό μέρες τρείς υπουργοί;

Εντάξει ο ένας… δεν πιάνεται. Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και άλλωστε πήγε στα Ψαρά, για τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, άνευ δημοσιότητος.

Οι άλλοι δύο όμως ήρθαν… πανηγυρικά, που λέμε.

Μα υπήρχε λόγος, και άλλωστε δεν ήρθαν μόνο εδώ. Βεβαίως και υπήρχε λόγος και μετά ποιός είπε ότι οι εκλογές θα είναι… τοπικές.

Βεβαίως τον… λόγο τον συζητάμε λίγο, αφού ο μέν ΥΕΝ ήρθε για να συγχαρεί τους Λιμενικούς, που πλέον δεν είναι κάτι σαν… διασώστες του ΕΚΑΒ, ο δε Ν. Χαρδαλιάς κανείς δεν κατάλαβε, αφού το Αεροδρόμιο… OMHROS, όπως λέμε XARDALIAS, έχει να δεί διεθνή πτήση, τουλάχιστον από… πέρσι.

Αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί και δεν είμαστε, από υπουργικές επισκέψεις κανείς δεν έχασε, αλλά με εκείνα και με πολλά καλά… ετούτα, τελευταίο παράδειγμα η μη προκαταβολή φόρου για… κέρδη του 2021 στις επιχειρήσεις και άλλα λογικά μεν, φιλολαϊκά μέτρα δε, συγνώμη αλλά εμένα μου μυρίζει αυτό που αναφέρεται στον τίτλο.

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει καλύτερη χρονική περίοδος.

 Η κυβέρνηση και δικαίως βγήκε από τον κορωνοϊό «καβάλα στ’ άλογο».

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

Μπροστά μας έχουμε μια ελληνοτουρκική κρίση, που θέλει ειδικό χειρισμό.

Επίσης μπροστά μας έχουμε έναν καυτό Σεπτέμβρη, που θα συσσωρεύσει τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής κρίσης.

 Αν γίνουν εκλογές τώρα και δεν παίρνω υπ’ όψιν μου τις δημοσκοπήσεις, αλλά το δικό μου «στηθοσκόπιο» ο Μητσοτάκης θα πάρει πάνω από 40%. Ταυτόχρονα οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν φυσικά με λίστα, άρα θα προκύψει μια συμπαγής Κοινοβουλευτική ομάδα, με μια άνεση αυτοδυναμίας 12-13 Βουλευτών ενώ «καπάκι» με διπλή εκλογή πάει περίπατο η απλή αναλογική.

Σταματώ εδώ γιατί δύσκολα θα μπορούσε να βρεί κανείς τόσα πολλά και καλά μαζεμένα.

Μα θα αντιτείνει κάποιος, ο Πρωθυπουργός κατηγορηματικά διαψεύδει ένα τέτοιο σενάριο.

Θα συμφωνήσω, αν κανείς μου δείξει αιφνίδιες εκλογές που… προαναγγέλονται.

Μα, ξανακούω άλλη φων,ή δεν είναι στο στυλ του Μητσοτάκη ο αιφνιδιασμός.

Αλήθεια;

 

Υ.Γ. Περίμεναν πολλοί ότι «καπάκι» με τις δηλώσεις ΓΕΕΘΑ πρώτα καίμε και μετά ρωτάμε ποιός πάτησε πόδι στην πατρίδα μας, ότι θα έπαιρνε τηλέφωνο τον Ερντογάν;

 

 

Σχετικά Άρθρα

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 13/07/2020 - 18:08

Αυτή την παροιμία μου θύμισε η εικόνα που αντίκρυσα σήμερα στο Κάστρο, όπου μια κεντρική οδός, όσο… οδοί είναι τα καλντερίμια του Κάστρου, έκλεισε δια της μεθόδου του… Προκρούστη.

Επειδή δηλαδή υπάρχει στην οδό Άννας Κομνηνής, κτίσμα με ετοιμόρροπο μπαλκόνι, επελέγη η μέθοδος κλείνομε τον δρόμο και… ξεμπερδεύομε.

Δεν άρχισα να ρωτάω από υπηρεσία σε υπηρεσία, να σας πω βαριέμαι και την διαδικασία να ακούω τον έναν να φορτώνει τις ευθύνες στον άλλο, ο Δήμος για παράδειγμα στην Αρχαιολογική Υπηρεσία, η Αρχαιολογική στον Δήμο, όλοι μαζί στον… παπά της Ενορίας και δεν συμμαζεύεται.

Έρχομαι όμως να ρωτήσω τον Δήμαρχο Χίου, πού έχει αυτό που λέμε αντίληψη… πιάτσας.

Είναι λύση αυτό;

Μπορεί να μην βρίσκεται ο ιδιοκτήτης, μπορεί όντως να είναι επικίνδυνο, μπορεί οι υπηρεσίες να μην είναι ευλύγιστες, μπορεί να υπάρχουν και άλλα… μπορεί, είναι όμως η λύση κόβομε τους δρόμους;

Και επειδή μπορεί όντως το παράδειγμα να είναι ακραίο ή προσωρινό θα ήθελα να χρησιμοποιήσω λίγο το ασθενές μνημονικό μου.

Το ίδιο δεν έγινε και με δρόμο λίγο πρίν τα Οθωμανικά Λουτρά;

Και εκεί μπήκε… προσωρινά ένα αλουμινένιο τεμπέκι και έκτοτε οι κάτοικοι κάνουν… βόλτα για να πάνε σπίτι τους, μέσα δε στις αυλές τους δημιουργήθηκε ένας σκουπιδότοπος συν το ερείπιο.

Το ίδιο δεν έγινε με την οδό Αργέντη, όπου μεταξύ των καταστημάτων «Στέκι» και Φαρμακείου Κοκκινάκη, δημιουργήθηκε μια… στοά, να μην πέσει το νεοκλασικό;

Αποτέλεσμα, κόπηκε η κυκλοφορία, η… σκεπαστή οδός μετετράπη σε υπαίθριο ουρητήριο και το νεοκλασικό έχει αφεθεί να πέσει στην οροφή της στοάς.

Το ίδιο δεν έγινε έξω από το Μαιευτήριο, από τον ιδιοκτήτη του το Νοσοκομείο, όπου για να μην πέσουν τα μπαλκόνια… προσωρινά, που κρατάει τώρα πάνω από χρόνο, κόπηκε εν ψυχρώ κομμάτι της οδού, με τον Δήμο και την τροχαία να κάνουν το… κορόϊδο, στην μονιμοποίηση μιας παράνομης κατάληψης;

Και επειδή αν συνεχίσω θα βρεθούν και άλλα παραδείγματα, ειλικρινά θέλω μια απάντηση αν αυτό αποτελεί λύση του προβλήματος.

Επίσης επειδή είμαι και εγώ άνθρωπος καλής θέλησης και λέω μπορεί εκεί, στην οδό Α. Κομνηνής αναφέρομαι, να γίνει άμεσα έργο γι’ αυτό έκλεισε η οδός, είδα ότι επιπροσθέτως μπήκε από την μία τουλάχιστον πλευρά και τροχαίο σήμα απαγόρευσης εισόδου, άρα εδώ έχει ουρά το μακαρόνι.

Επίσης θέλω να ρωτήσω αν αρχής γενομένης από την προηγούμενη Δημοτική αρχή, η μέθοδος αυτή «πονάει δόντι κόβει κεφάλι» είναι Χιακή πατέντα ή από κάπου το αντιγράψαμε.

 

Υ.Γ.  Άσχετο. Μετά την… αυτοκρατορική Αγγλία και η… ομόδοξος Ρωσία, ψέλλισε μια καταδίκη για την μετατροπή της Αγιάς Σοφιάς σε Τζαμί, αλλά προσέθεσε ότι αποτελεί κυριαρχικό δικαίωμα της κάθε χώρας τι θα κάνει τα κτίσματα της. Ίνα αποδειχθεί ότι στην εξωτερική πολιτική δεν υπάρχουν ιδεολογίες, δίκιο και θρησκείες υπάρχουν συμφέροντα.