Εμένα γιατί μου μυρίζουν… εκλογές;

Γιάννης Τζούμας
Δευ, 29/06/2020 - 18:19

Ε, καλά επειδή μας επισκέφθηκαν σε δυό μέρες τρείς υπουργοί;

Εντάξει ο ένας… δεν πιάνεται. Ο Στρατηγός Αλκιβιάδης Στεφανής είναι μια ιδιαίτερη περίπτωση και άλλωστε πήγε στα Ψαρά, για τις εκδηλώσεις του Ολοκαυτώματος, άνευ δημοσιότητος.

Οι άλλοι δύο όμως ήρθαν… πανηγυρικά, που λέμε.

Μα υπήρχε λόγος, και άλλωστε δεν ήρθαν μόνο εδώ. Βεβαίως και υπήρχε λόγος και μετά ποιός είπε ότι οι εκλογές θα είναι… τοπικές.

Βεβαίως τον… λόγο τον συζητάμε λίγο, αφού ο μέν ΥΕΝ ήρθε για να συγχαρεί τους Λιμενικούς, που πλέον δεν είναι κάτι σαν… διασώστες του ΕΚΑΒ, ο δε Ν. Χαρδαλιάς κανείς δεν κατάλαβε, αφού το Αεροδρόμιο… OMHROS, όπως λέμε XARDALIAS, έχει να δεί διεθνή πτήση, τουλάχιστον από… πέρσι.

Αλλά ας μην είμαστε αρνητικοί και δεν είμαστε, από υπουργικές επισκέψεις κανείς δεν έχασε, αλλά με εκείνα και με πολλά καλά… ετούτα, τελευταίο παράδειγμα η μη προκαταβολή φόρου για… κέρδη του 2021 στις επιχειρήσεις και άλλα λογικά μεν, φιλολαϊκά μέτρα δε, συγνώμη αλλά εμένα μου μυρίζει αυτό που αναφέρεται στον τίτλο.

Πρώτα απ’ όλα δεν υπάρχει καλύτερη χρονική περίοδος.

 Η κυβέρνηση και δικαίως βγήκε από τον κορωνοϊό «καβάλα στ’ άλογο».

Η Αξιωματική Αντιπολίτευση βρίσκεται σε κατάσταση διάλυσης.

Μπροστά μας έχουμε μια ελληνοτουρκική κρίση, που θέλει ειδικό χειρισμό.

Επίσης μπροστά μας έχουμε έναν καυτό Σεπτέμβρη, που θα συσσωρεύσει τα αποτελέσματα της φετινής τουριστικής κρίσης.

 Αν γίνουν εκλογές τώρα και δεν παίρνω υπ’ όψιν μου τις δημοσκοπήσεις, αλλά το δικό μου «στηθοσκόπιο» ο Μητσοτάκης θα πάρει πάνω από 40%. Ταυτόχρονα οι πρόωρες εκλογές θα γίνουν φυσικά με λίστα, άρα θα προκύψει μια συμπαγής Κοινοβουλευτική ομάδα, με μια άνεση αυτοδυναμίας 12-13 Βουλευτών ενώ «καπάκι» με διπλή εκλογή πάει περίπατο η απλή αναλογική.

Σταματώ εδώ γιατί δύσκολα θα μπορούσε να βρεί κανείς τόσα πολλά και καλά μαζεμένα.

Μα θα αντιτείνει κάποιος, ο Πρωθυπουργός κατηγορηματικά διαψεύδει ένα τέτοιο σενάριο.

Θα συμφωνήσω, αν κανείς μου δείξει αιφνίδιες εκλογές που… προαναγγέλονται.

Μα, ξανακούω άλλη φων,ή δεν είναι στο στυλ του Μητσοτάκη ο αιφνιδιασμός.

Αλήθεια;

 

Υ.Γ. Περίμεναν πολλοί ότι «καπάκι» με τις δηλώσεις ΓΕΕΘΑ πρώτα καίμε και μετά ρωτάμε ποιός πάτησε πόδι στην πατρίδα μας, ότι θα έπαιρνε τηλέφωνο τον Ερντογάν;

 

 

Σχετικά Άρθρα